От: Как се прави ракия?
Повечето неща вече са написани нагоре.
Няма специална технология за сливи.
Не се сещам как правиш добър продукт от другите плодове без заквасване.
Моето лично мнение е, че си попрескочил малко теорията, както на ферментацията, така и на дестилацията(в друга тема).
Конкретно в случая нямаш старт на ферментацията и причините могат да са няколко:
Неспазен карантинен период на инсектицидите-съответно 2 и 1 седмица.
Захар с повишено количество на консерванти.
Липса на дрожди.
Липса на кислород.
Ето тук: http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=168407 съм правил сливова без корекция на захар. Вярно, че е от джанки, но може да видиш как се заквасва.
И между другото и тук сливите искат поне още две седмици до узряване, освен, ако твоите не са някакъв много специален сорт.
И не се заблуждавай, че като не е започнала правилната ферментация, не са започнали няколко други-неправилни. Все пак не е късна есен.
Поздрави и успех по-нататък, сега идват смокините.
Повечето неща вече са написани нагоре.
Няма специална технология за сливи.
Не се сещам как правиш добър продукт от другите плодове без заквасване.
Моето лично мнение е, че си попрескочил малко теорията, както на ферментацията, така и на дестилацията(в друга тема).
Конкретно в случая нямаш старт на ферментацията и причините могат да са няколко:
Неспазен карантинен период на инсектицидите-съответно 2 и 1 седмица.
Захар с повишено количество на консерванти.
Липса на дрожди.
Липса на кислород.
Ето тук: http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=168407 съм правил сливова без корекция на захар. Вярно, че е от джанки, но може да видиш как се заквасва.
И между другото и тук сливите искат поне още две седмици до узряване, освен, ако твоите не са някакъв много специален сорт.
И не се заблуждавай, че като не е започнала правилната ферментация, не са започнали няколко други-неправилни. Все пак не е късна есен.
Поздрави и успех по-нататък, сега идват смокините.
Коментар