Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се прави ракия?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • До: Как се прави ракия?

    Първоначално публикуван от IVO 68 Преглед на мнение
    С най-голямо удоволствие бих донесъл, но не съм сигурен дали ще дойда. С бебче на 1 год. и 3 месеца не знам дали ще ме пусне жената.
    Сигурно няма,но аз съм наблизо...
    Да бях и ракиджия...,само жена ми ближе 50 грама месечно...

    Коментар


    • До: Как се прави ракия?

      Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
      Сигурно няма,но аз съм наблизо...
      Да бях и ракиджия...,само жена ми ближе 50 грама месечно...
      Ти си ми най-лесен!

      Ще разуча и производството на ВОДКА.
      Hyundai TERRACAN 2003 2.9 CRDi 150 автомат
      VW T4 Multivan 1993 2.4D AAB

      Коментар


      • До: Как се прави ракия?

        Първоначално публикуван от maxxx Преглед на мнение
        Сигурно няма,но аз съм наблизо...
        Да бях и ракиджия...,само жена ми ближе 50 грама месечно...
        Да не бях женен, щях да ти стана зет. Да ти покажа как се лочи ракия, и как се правят палачинки пред гладен човек
        Има ли желание-има и начин!

        Коментар


        • До: Как се прави ракия?

          Чвешки неволи! Какво да се прави?
          Hyundai TERRACAN 2003 2.9 CRDi 150 автомат
          VW T4 Multivan 1993 2.4D AAB

          Коментар


          • До: Как се прави ракия?

            Колко захар е добре да се сложи на джибри от кайсий?
            Пия вино само по два повода: когато за вечеря има дивеч и когато няма.

            Коментар


            • До: Как се прави ракия?

              Колко захар е добре да се сложи на джибри от кайсий?

              3-5кг захар на 100кг кайсии,според мен.
              0осем9осем7шест0осем7едно
              Миро

              Коментар


              • До: Как се прави ракия?

                Първоначално публикуван от bochkata Преглед на мнение
                Колко захар е добре да се сложи на джибри от кайсий?

                3-5кг захар на 100кг кайсии,според мен.
                Струват ми се малко, някъде към 10 си мисля да сложа.
                Някое друго мнение
                Пия вино само по два повода: когато за вечеря има дивеч и когато няма.

                Коментар


                • До: Как се прави ракия?

                  Захаромер нямаш ли си та играеш на "тука има, тука нема"?

                  Коментар


                  • До: Как се прави ракия?

                    Първоначално публикуван от Спас Преглед на мнение
                    Струват ми се малко, някъде към 10 си мисля да сложа.
                    Някое друго мнение
                    Не знам колко ще сложиш, но искам да я окачествя !

                    Коментар


                    • До: Как се прави ракия?

                      Колко захар да се сложи се определя със захаромер (да не забравяме,че той е за бистри течности),или поляриметър и долната граница за ферментация е 17,но тогава рандеманът не е добър и горна се приема 26,преминаването,на която не се препоръчва, без наличието на съответните гадове,дето могат да го кльопат,така,че нещо средно е добре за домнашни условия...и не забравяйте,кайсиевата е много ароматна...и....

                      Коментар


                      • До: Как се прави ракия?

                        Първоначално публикуван от Спас Преглед на мнение
                        Колко захар е добре да се сложи на джибри от кайсий?
                        То по това време кайсии намират ли се. А иначе захарта е според захаромера, изцеждаш сокче от кайсиите и според това какво показва добавяш сиропчето от шекера. Както е споменал колегата по горе границите на захарноста трябва да са от 17 до 26 (не по висока защото се получава консервация) но според мен най-добре е някъде около 22-24 захарни градуса. Другото предполагам ти е ясно и незабравяй да почерпиш

                        Коментар


                        • До: Как се прави ракия?

                          Винаги слагам умерено количество захар според количеството плодове в съотношение вода / захар 4:1 и до момента не ме е подвела пропорцията.
                          Hyundai TERRACAN 2003 2.9 CRDi 150 автомат
                          VW T4 Multivan 1993 2.4D AAB

                          Коментар


                          • До: Как се прави ракия?

                            Първоначално публикуван от IVO 68 Преглед на мнение
                            Винаги слагам умерено количество захар според количеството плодове в съотношение вода / захар 4:1 и до момента не ме е подвела пропорцията.
                            С това съотношение няма да вдигнеш общия зах. градус, водата трябва да е по-малко.

                            Коментар


                            • До: Как се прави ракия?

                              Първоначално публикуван от IVO 68 Преглед на мнение
                              Винаги слагам умерено количество захар според количеството плодове в съотношение вода / захар 4:1 и до момента не ме е подвела пропорцията.
                              с тая рецепта може да е правел дято ти ракия приятелю и да ще изкараш нещо, но за да получиш максимума качество-количество си има норми които се спазват. Дори и да не сложиш захар пак ще протече ферментация и ще излезе нещо. Съветът ми е да послушаш колегите които разбират - ти решаваш.

                              Коментар


                              • До: Как се прави ракия?

                                Всеки си решава сам. Широко разпространено е мнението, че прибавяйки захар получаваш "изкуственяк", "химии разни" и т.н. Друго си е да изкараш 50 литра, ама "натурална сълзица". Това са дядовите рецепти, когато материалът и времето са неограничени. Виждал съм дори стари "ракиджии" да слагат вместо захар стари компоти, захаросани сладка, пък после да варят с нарязан лук и активен въглен, и да прекарват дестилата през дъвка... Рецепти- много, коя от коя по- екзотични, но те не променят законите на физикохимията. За себе си знам, че едно от най- важните неща са чистите съдове и правилният захарен градус, а ползуването на култивирани дрожди е почти задължително.
                                Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X