Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хищник или тревопасно?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Хищник или тревопасно?

Първоначално публикуван от Kamen13 Преглед на мнение
    ...
    Само до преди 80-90г., в България (и не само) се е консумирало месо едва 3-4пъти в годината, поради простата причина, че е нямало хладилници. По принцип човек е проял месо в ситуация на крайна нужда. Ако дете не бъде насила захранено с месо, никога в зрялата си възраст няма да прояде по собствено желание - доказано! ...
    В тотална грешка сте!
    Яли са месо и доста повече от 3-4 пъти в годината. И то още от древността.
    Тези племена, които не са водели уседнал начин на живот са се хранели основно с месо, защото не са се занимавали със земеделие, а основно с лов. Е доста често са стоели и гладни, и естествено, са се хранели и с плодове, треви и зеленчуци според сезона.
    В по-близко време тези, които са скотовъдци сигурно са умирали от глад без хладилници?
    А риболовците?
    И преди доста години са запазвали дълго месото добито дори от лов /опушено, сушено/ и добито чрез отглеждане и съхранявано осолено в каче.
    Примери мноого...
    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
      В тотална грешка сте!
      Яли са месо и доста повече от 3-4 пъти в годината. И то още от древността.
      Тези племена, които не са водели уседнал начин на живот са се хранели основно с месо, защото не са се занимавали със земеделие, а основно с лов. Е доста често са стоели и гладни, и естествено, са се хранели и с плодове, треви и зеленчуци според сезона.
      В по-близко време тези, които са скотовъдци сигурно са умирали от глад без хладилници?
      А риболовците?
      И преди доста години са запазвали дълго месото добито дори от лов /опушено, сушено/ и добито чрез отглеждане и съхранявано осолено в каче.
      Примери мноого...
      Приемам! Нищо, че осолената хамсия не издържа повече от два дена на 30 градуса и нищо, че през по-голямата част от човешката история, солта е била по-скъпа от златото. Скотовъдците дали са познавали търговията? Скотовъдство без земеделие е почти невъзможно! Но всичко това не означава, че месо не се консумира от древността. То и алкохол се пие от древността, а много култури са издигали в култ консумацията му, но това не означава, че хората по цял ден са се търкаляли кьор-кютук пияни и че е нормално за човешкия организъм.

Коментар

Мисля, че най-важно е човек да не върви против себе си, а да бъде такъв, какъвто е. В този смисъл, ако обичаме месото и не можем без него, е безсмислено да си забраняваме да го ядем – с това ограничение няма да станем нито Буда, нито Айнщайн, а псевдо-вегетарианци и псевдо-духовни личности.
        Ако пък вегетарианството ни доставя удоволствие, тогава то е нашата същност, и това ще е причината да не ядем месо, а не Буда или Айнщайн.
        В крайна сметка „Вълкът козината си мени, но нрава никога!”
        Jeep Grand Cherokee 5.2; GSM - 0892-757-619

Коментар

Подкрепям inyan
          Няма ден, в който да не хапна поне малко месо. Правил съм експерименти понеже спортувам активно, но без месо ми се срива най-малкото имунната защита. Хората са различни и ми е крайно неприятно някой да ме убеждава колко чудодейно е да си вегетарианец, а забелязвам последно време, че някои и на сектантство почват да го обръщат...

Коментар

Какво месо в тая жега бе, хора? Аз нищо по-блажно от домати със хляб не мога да ям сега.

Виж, декември месец е друга работа. Тогава сланината става голям човек, а пържолата - още по-голям.

Коментар

Бях чел изследвания показващи зависимостите между вегетарианството и кръвната група.
              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Aз ям месо и на закуска и посред нощ. Обичам го и толкова, хич не се замислям дали съм "вълча порода', и го консумирам когато ми се ще, без да ми пука от калории или холестерол. 52 кила съм и се чувствам екстра! Когато много преоценяш и анализираш, превръщаш живота си в рамка и клетка с безкраен низ от въпроси с разнопосочни отговори. Е, аз не искам.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                  Бях чел изследвания показващи зависимостите между вегетарианството и кръвната група.
                  Дай да ги сравним с кръвногруповото разпределение по региони и нещата ще се изяснят.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                    Дай да ги сравним с кръвногруповото разпределение по региони и нещата ще се изяснят.
                    Възможно е. Не съм силен по биохимия, както бях споменал веднъж.

Което помня е, че 0+ са най-месоядни за разлика от АВ- които бяха в другия край.
                    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Твърди се, че е така най-общо:

Група 0
                      Първата от известните ни кръвни групи, за която науката е установила, че е съществувала още при кроманьонците. И до днес тя е най-разпространената. Хората с тази кръвна група притежават силна имунна и храносмилателна система. В древността според учените това им е позволявяло по-лесно да оцеляват, защото тогава основен хранителен източник е било месото. В организма на човека с 0 кръв има много стомашна киселина. Той може да извлече от месото максимално количество хранителни вещества. Този тип хора условно биват наричани “ловци”.

Група А
                      Имунната система на хората с А кръвна група, появили се между 25-15 хиляди години преди Христа им е позволявала да се борят с инфекциите и бактериите, разпространяващи се при големите струпвания на хора, които стават все по-характерни за цивилизациите. Потребността на организма от белтъчини се е удовлевторявала за сметка на различните житни растения и риба. Затова и този тип хора са наречени “земеделци”.

Група В
                      Хората с тази кръвна група са се появили между 15-10 хиляди години преди Христа. Те са наречени “чергари”. Употребявали предимно мляко и всичко останало, което са успявали да намерят по пътя. Тъй като тези хора са събрали в себе си много качества на имунната и храносмилателната система на “ловците” и “земеделците”, техният организъм се смята за по-издръжлив.

Група AB
                      По протежение на цялата история на човечеството са съществували само 3 кръвни групи, докато преди 10-15 столетия не се е появила група АВ. Тя е доста рядко срещана и днес. Често я наричат “загадка”, защото причините,предизвикали това изменение и досега са неизвестни за науката. Едно от възможните обяснения е, че все още не се е извършила пълната еволюция на групата.
                      Установено е, че в червените кръвни телца (еритроцитите) има вещества, предизвикващи тяхното прилепване, които се наричат хемаглутиногени. Те се разделят на А и В.
                      У различните хора те се срещат отделно, съвместно или съвсем липсват, като определят с това принадлежността на дадено лице към една или друга кръвна група. Например в еритроцитите на 0 кръвна група няма такава вещества, на А и В се съдържа 1 вещество, а в еритроцитите на АВ група - 2.

Коментар

Първоначално публикуван от artefekt Преглед на мнение
                        Твърди се, че е така най-общо:

Група 0
                        Първата от известните ни кръвни групи, за която науката е установила, че е съществувала още при кроманьонците. И до днес тя е най-разпространената. Хората с тази кръвна група притежават силна имунна и храносмилателна система. В древността според учените това им е позволявяло по-лесно да оцеляват, защото тогава основен хранителен източник е било месото. В организма на човека с 0 кръв има много стомашна киселина. Той може да извлече от месото максимално количество хранителни вещества. Този тип хора условно биват наричани “ловци”.

Група А
                        Имунната система на хората с А кръвна група, появили се между 25-15 хиляди години преди Христа им е позволявала да се борят с инфекциите и бактериите, разпространяващи се при големите струпвания на хора, които стават все по-характерни за цивилизациите. Потребността на организма от белтъчини се е удовлевторявала за сметка на различните житни растения и риба. Затова и този тип хора са наречени “земеделци”.

Група В
                        Хората с тази кръвна група са се появили между 15-10 хиляди години преди Христа. Те са наречени “чергари”. Употребявали предимно мляко и всичко останало, което са успявали да намерят по пътя. Тъй като тези хора са събрали в себе си много качества на имунната и храносмилателната система на “ловците” и “земеделците”, техният организъм се смята за по-издръжлив.

Група AB
                        По протежение на цялата история на човечеството са съществували само 3 кръвни групи, докато преди 10-15 столетия не се е появила група АВ. Тя е доста рядко срещана и днес. Често я наричат “загадка”, защото причините,предизвикали това изменение и досега са неизвестни за науката. Едно от възможните обяснения е, че все още не се е извършила пълната еволюция на групата.
                        Установено е, че в червените кръвни телца (еритроцитите) има вещества, предизвикващи тяхното прилепване, които се наричат хемаглутиногени. Те се разделят на А и В.
                        У различните хора те се срещат отделно, съвместно или съвсем липсват, като определят с това принадлежността на дадено лице към една или друга кръвна група. Например в еритроцитите на 0 кръвна група няма такава вещества, на А и В се съдържа 1 вещество, а в еритроцитите на АВ група - 2.

Някой си е направил много як майтап с този текст. В него има съвсем малко верни факти. Преди всичко и AB0 системата, и резус факторът ги има не от няколко десеки хиляди години, а от маймунско време. В различни вариации - поне откакто има бозайници. Кръвногруповата тема е обсъждана във Форума, дайте да не повтаряме обясненията защо текст като горния е дивотия.

Коментар

Първоначално публикуван от inyan Преглед на мнение
                          Мисля, че най-важно е човек да не върви против себе си...
                          E това е истината! Аз съм хищник. Хич не ме интересува кой какво си мисли - след 2-3 дена на постно започвам да се изнервям и да губя активност, след седмица озверявам, повече не съм пробвал. Обичам зеленчуци и плодове и трушии, но ... с мръвка
                          Баща ми, ако яде месо по-често от 2-3 пъти в седмицата, започва да мрънка, че му е тежко. Та на когото както му е удобно.

А това, че българите някога са ядяли месо 3 пъти в годината - интересен виц, но даже не е смешен.
                          Това, че храносмилателната ми система била на тревопасно - даже не е интересен виц. Чудя се колегата, който го написа, изобщо виждал ли е храносмилателна система на тревопасно?

П.П. B+ съм Ако някой чака да се гътна от излишен холестерол (да не отклонявам темата това пък с холестерола и натрупването му каква неземна простотия е), няма да дочака.
                          О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                            А това, че българите някога са ядяли месо 3 пъти в годината - интересен виц, но даже не е смешен.
                            Че не е виц не е,а чиста история или си представяте ония ми ти чевермета от филмите.Айде разтълкувайте откъде голямата част от народа ще се сдобие с месо та да го нагъва всеки ден .Единствения шанс е някое животно от домазлъка да се нарани и да трябва да бъде заклано или да остане ялово.Като как си представяте,който и да е селянин да си заколи примерно агне щото му се яло месо-няма такъв филм.Всичко отива за увеличаване на стадото (тоест богатството) на въпросния ни прадядо.Мъжката стока пък се гътва както казах само на празниците или продава.И няма нужда да се ровим във времето на Априлското въстание,за да го видим това-достатъчно е да се върнем 1930-тата година.
                            ПП: И аз ям месо,ама понеже явно съм от по-прабългарски или кой знае още кой чергарски род та обичам все сухите меса-тва луканки,пастърми,суджуци ммммм .
                            Последно редактирано от BulAf; 22-08-10, 00:57.

Коментар

И аз много обичах сухите мезета, ама напоследък вече не ги ям. Явно месото, което се слага в тях, съвсем намаля. Иначе вкусът ми си е просташки, засукани специалитети не ме блазнят. Една пържолка, салата и филия хляб ми е идеалната храна.

Коментар

Въпрос на личен избор е кой какво и колко.Аз съм хищник,макар да не ми личи и не си позволявам да слагам хората в определени категории.Всичко е много индивидуално,но имам добра позната която от много отдавна не консумира месо и ми сподели,че определени индивиди ядящи месо излъчват някакъв странен мирис,независимо че поддържат добра хигиена.На въпроса: И аз ли....отговори с НЕ.Та ,малко странни започват да стават вегетарианците,само това съм забелязала
                                Не казвай "Хоп" преди да си скочил

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X