Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хищник или тревопасно?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Хищник или тревопасно?

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
    Последните изследвания на храната сочат, че любителите на месото имат хищнически манталитет и месото допълнително вкарвало химически елементи възбуждащи агресивност в поведението..

Естественно при вегетарианците е обратно...

Като всеядно животно, изглежда човека лесно може да бъде разпознат, в коя посока е тръгнал инстинкта му, дори на официален обяд!

Не става въпрос за Макдоналдс /само те си знаят това месо ли е или растение/, а за страстта към пържолата или картофите...

В повечето случаи, май е към двете..
    "Последните изследвания", ако и да са изследвания, просто повтарят една древна индийска пословица, която по смисъл е нещо като: "Промени храната си и ще промениш нрава си."
    Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
    Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Съгласен съм с мнението, че в това горещо време трябва да се яде постно. И Природата така го е създала - през лятото рибата и дивечът са постни. Като наближи есента и застудее, и те затлъстяват, стават по-вкусни и като ги хапне, човеку става по-благо. И с пиенето е така - летем се пие предимно бира, а зиме с тлъсто печено върви и червено вино. А за да има плавен преход в диетата, със салата се пие ракия.
      ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от ЛЕНИН Преглед на мнение
        Че не е виц не е,а чиста история или си представяте ония ми ти чевермета от филмите.Айде разтълкувайте откъде голямата част от народа ще се сдобие с месо та да го нагъва всеки ден .Единствения шанс е някое животно от домазлъка да се нарани и да трябва да бъде заклано или да остане ялово.Като как си представяте,който и да е селянин да си заколи примерно агне щото му се яло месо-няма такъв филм.Всичко отива за увеличаване на стадото (тоест богатството) на въпросния ни прадядо.Мъжката стока пък се гътва както казах само на празниците или продава.И няма нужда да се ровим във времето на Априлското въстание,за да го видим това-достатъчно е да се върнем 1930-тата година.
        ПП: И аз ям месо,ама понеже явно съм от по-прабългарски или кой знае още кой чергарски род та обичам все сухите меса-тва луканки,пастърми,суджуци ммммм .
        Че е виц - виц е. До към петдесет и някоя година, поне по Северна България, в практически всяка къща е имало ледник. А това си е чисто и просто голяма дупка, пълна с лед. Запазва "хладилни" свойства до към средата на май. Старата къща на дядо ми също имаше такова чудо.
        Соленото месо се запазва без проблем лятото - ако не вярваш, вземи си прясно месо (наистина прясно), отупай го хубаво със сол + малко подправки по избор, метни му един тензух (а той не е измислен миналата година) и го закачи да съхне на сянка. Ще се развали, ама друг път.
        Лятото по жътва е имало сушено месо и суджуци, а за прясно месо - кокошки. Не, че не се е консумирало и друго, но хайде няма нужда да се убеждаваме, че преди да измислят хладилниците, хората са били вегетарианци. Не всички са били Боне Крайненеца. Който си е бил мръвкар, имало е мръвка по всяко време. Който си му е на сърце постното - негова си работа.

Спора започва малко да ми звучи като прословутата бабешка реплика "Ама ние едно време не бяхме така", най-често наблюдавайки младите двойки. Ъхъ, той секса и той е измислен вчера.
        Дядо ми, лека му пръст, е роден 1908ма, тоест през 30те е бил мъж в разцвета на силите си, нещо не си спомням да се е оплаквал, че е ял месо 4 пъти в годината. Отделно, че щеше да е голяма веселба: ковач-вегетарианец
        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Начинът на живот си иска и съответното хранене. По време на курсове по спелеология, когато дойде време за мъкнене на тежка екипировка или учебна носилка, съм виждал не един заклет вегетарианец, да прояжда месо Просто като се извади тавата със салата и тавата с месо, казват, че нещо непреодолимо ги кара да се насочат към второто С алпинизма, пак при същото натоварване, обаче не става, явно и условията в пещерата оказват значение.

Лично аз нямам голям избор, обратното на вегетарианец съм Още преди години докторите установиха, че имам проблем с разни ензими, които разграждат цеолозата, та цялата зеленина и плодове мога да ги опитвам, колкото за вкус... Не се оплаква, де Май му викаха еволюция
          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
            имам проблем с разни ензими, които разграждат цеолозата
            Всички сме така. Такива ензими никога не сме имали, а втория ни търбух, в който да отглеждаме подходящи симбионти, е деградирал до апендикс.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              Всички сме така. Такива ензими никога не сме имали, а втория ни търбух, в който да отглеждаме подходящи симбионти, е деградирал до апендикс.
              Честно казано не помня точно какво трябваше да разграждат, но на практика не мога да ям в големи количества марули, домати, ябълки и т.н., ощо взето от растенията нямам проблем само с кореноплодните.
              Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Абе, и кореноплодите не са за изпускане. Моркови, картофи - мммм, чудесна украса към пилешки и свински кълки.

Коментар

Е, колкото за украса мога да ям и от другото Ама 3-4 ябълки или голяма зелена салата... обикновено могат да си тръгнат само през грешния изход на стомаха От друга страна, слава богу, нямам никакви проблеми с мазно, люто, алкохол, газирани и т.н., от които страдат болшинството хора, така че се чуствам късметлия

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X