До: Вино, оцет или ракия?
Според мен си имаш съвсем добри джибри и ще изкараш хубава ракия ако ги свариш. Аз слагам доста повече захар в материала, защото съм лаком, ти ще извадиш по- малко, но много качествена ракия. За проба, за да не си играеш излишно и да си губиш времето на казана: Сипи в един чайник около 500 грама от сока на джибрите и ги заври на котлона. Като припуши от чучура- поднеси пламък към парата. Ако припламне- има алкохол в джибрите!
Гори със синкав пламък, може и да не го видиш ако е много светло
Според мен си имаш съвсем добри джибри и ще изкараш хубава ракия ако ги свариш. Аз слагам доста повече захар в материала, защото съм лаком, ти ще извадиш по- малко, но много качествена ракия. За проба, за да не си играеш излишно и да си губиш времето на казана: Сипи в един чайник около 500 грама от сока на джибрите и ги заври на котлона. Като припуши от чучура- поднеси пламък към парата. Ако припламне- има алкохол в джибрите!

Коментар