Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вино, оцет или ракия?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Вино, оцет или ракия?

На колегата Тихомир да кажа, защо не препоръчвам Отел за вино. Има изследвания и доказателства че виното от отел (директни сортове) съдържа канцерогенни вещества. Да обяснявам ли какво значи това. Аз само ще кажа - пийте си го. Мислите ли, че хората по света са по-глупави и не са се сетили да отглеждат лозя, които не изискват никакви пръскания и малко грижи. За да е забранен за винопроизводство по цял свят, значи има защо.

Коментар

Първоначално публикуван от sto101 Преглед на мнение
      На колегата Тихомир да кажа, защо не препоръчвам Отел за вино. Има изследвания и доказателства че виното от отел (директни сортове) съдържа канцерогенни вещества. Да обяснявам ли какво значи това. Аз само ще кажа - пийте си го. Мислите ли, че хората по света са по-глупави и не са се сетили да отглеждат лозя, които не изискват никакви пръскания и малко грижи. За да е забранен за винопроизводство по цял свят, значи има защо.
      "Колегата" sto101,да ме прощава,ама по-добре да намери друга тема за изява! Отел е наистина един от директните сортове,освен грузинския Саперави и още един,на който не му помня името.НИКЪДЕ и никога не е ставало въпрос за канцерогенност. Това са сортове,чиито сокове единственно са оцветени за разлика от всички останали и от тях бяло вино НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПРОИЗВЕЖДА. Те се използват за ПОДОБРЯВАНЕ на параметрите на червеното вино и съдържат многократно в повече антоциани и антицианидини,които изпълняват радикалното чистене при клетъчното горене.
      Извинете ме за "лекцията" !

Коментар

Първоначално публикуван от sto101 Преглед на мнение
        Kолега sto101, аз съм пил такова вино преди повече от 20 години и въпреки "канцерогенния" му характер все още съм жив. И да, ще си го пия, а вие недейте.

Коментар

Колеги, да не отварям нова тема, ще питам в тази. Проблема не е голям ама за сметка на това за мен е сложен и ми обърка плановете. Значи, през октомври сварихме гроздова ракия - идеална стана 65 градуса, отделно слабата ракия 20л към 40градуса я отделихме. Оставихме я в бидони да отлежи 1 месец, вътре сложихме нарязани ябълки и цепеници от черница. До тук добре, ама тъста ми да вземе да я налее в бурета. Обаче не му стигнали и 100л нахакал в едно буре където е държал черно вино. Бурето го мил със сода докато престане да пуска червено. Вчера отивам да си налея 5л "за изпът", пускам и гледам нещо черено тръгва, викам си объркал съм буретата ама уви. Ракията сега е малинено червена. Аз си мислех да и наливам вода девин и да я направя 50 градуса и да слагам стърготини от канадски дъб за цвят и аромат ама уви. Питането сега е как да махнем цвета на малина. И каква вода да сложа изворна или минерална. Но основното е как да променя цвета към такъв на уиски. Много ми е странно като си сипя ракийка и да гледам тоя червен цвят.
          -------Honda CR-V 128к.с.--------
          "Нищо не е толкова лошо, колкото изглежда !"

Коментар

Ако ще оставяш ракията да отлежава, не я разреждай, алкохолното съдържание ще намалее при отлежаването. Ако много държиш да я разреждаш - за малко става всякаква вода, та и чешмяна, но за от 65 на 50градуса, ползвай дестилирана.
            А какво и е на малиненочервената ракия, пий в непрозрачни чаши.
            Майтапа си е майтап, но аз за пръв път чувам такова нещо. Редовно държа ракия във съдове от вино и то нарочно (не че няма други). Виж обратното не става. Колко вино трябва да е останало та да оцвети така ракията!
            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Стига бе, направил си нова напитка, сега ще я зяносваш. Поне, на вкус добра ли е?

Коментар

Първоначално публикуван от madmaximus Преглед на мнение
                Колеги, да не отварям нова тема, ще питам в тази. Проблема не е голям ама за сметка на това за мен е сложен и ми обърка плановете. Значи, през октомври сварихме гроздова ракия - идеална стана 65 градуса, отделно слабата ракия 20л към 40градуса я отделихме. Оставихме я в бидони да отлежи 1 месец, вътре сложихме нарязани ябълки и цепеници от черница. До тук добре, ама тъста ми да вземе да я налее в бурета. Обаче не му стигнали и 100л нахакал в едно буре където е държал черно вино. Бурето го мил със сода докато престане да пуска червено. Вчера отивам да си налея 5л "за изпът", пускам и гледам нещо черено тръгва, викам си объркал съм буретата ама уви. Ракията сега е малинено червена. Аз си мислех да и наливам вода девин и да я направя 50 градуса и да слагам стърготини от канадски дъб за цвят и аромат ама уви. Питането сега е как да махнем цвета на малина. И каква вода да сложа изворна или минерална. Но основното е как да променя цвета към такъв на уиски. Много ми е странно като си сипя ракийка и да гледам тоя червен цвят.
                ЧНГ
                Полу градски
                Не слушай тези кодоши!
                Напълно нормално е това което се е случило. По дъгите на бурето се отлага винен тартарат/винена киселина/ в която има и боя от червеното вино. Ракията я разгражда и освен че се оцветява може и да се подкисели.
                Ракия се разрежда само с дестилирана или омекотена вода, защото не се знае тази от тубите къде е пълнена и с какво!
                Налятата в буре ракия винаги си вдига градуса!
                Оцвети я с карамел, но внимавай с количеството, че може да стане като коняк на цвят!
                Ракия се държи в буре, но има значение каква ракия в какво буре трябва да се налее!
                Тези мои твърдения са на база опит, а не предположения!

Хора, какви са тези зверски градуси, ще се балсамирате ли?????
                Ракията я разреждам една седмица след варенето на 43 градуса и я наливам в буретата, след 6 месеца е 45-47градуса и с дъх на "Джак Даниелс", в стъклени дамаджани и на масата.
                Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
                Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Единственият резултатен начин за оправяне на цвета на ракията е преваряването и !

Коментар

вкуса и е отличен, ама наистина е силна. аз повече от 48-50 не искам ама след двойната преварка се получиха тия градуси(65). Едвали с карамел ще направя цвета от червен в карамелен. Инак и аз искам да докарам аромата на джак даниелс.

Коментар

madmaximus, както по горе написаха, превари ракията и я разреди с дейонизирана вода (продава се по химическите магазини и е специалноза разреждане на алкохол, даже на гърба на тубичката има формула за достигане на желания градус). После я налей в чисто буре за ракия и почакай месец - два! Айде наздраве!

Коментар

........ех да ти имам проблема

Коментар

Абе той проблема не е чак толкоз голям, ама ме дразни. Инак и така ще си иде ракийката по предназначение
                          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_4519.jpg
Прегледи:1
Размер:74.4 КБ
ID:5241326

Коментар

Е точно в този момент, някой получава инфаркт, инсулт и ритник в челото - понеже хиляда години е модифицирал произведението си и въпреки това, такъв чист малинов цвят, все още не не е в състояние да докара...
                            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                              Е точно в този момент, някой получава инфаркт, инсулт и ритник в челото - понеже хиляда години е модифицирал произведението си и въпреки това, такъв чист малинов цвят, все още не не е в състояние да докара...
                              Ей това и аз му говоря, а той - ...

Коментар

разбрах ви мисълта,

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X