Верно ли-половин рахат живот си назад,честно.
Ракия не пия по принцип,но оная беше много добра,и то не защото аз я варих;и ракиджии я хвалиха много.
Само костилките задължително вън,че се разпадат в материала и вгорчават ракията.
Верно ли-половин рахат живот си назад,честно.
Ракия не пия по принцип,но оная беше много добра,и то не защото аз я варих;и ракиджии я хвалиха много.
Само костилките задължително вън,че се разпадат в материала и вгорчават ракията.
Как я фалиш ше дойда пеша до РУсе Еле ако си фанал некое сомче
К мирной жизни не пригоден.
Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157
Как я фалиш ше дойда пеша до РУсе Еле ако си фанал некое сомче
Недей, ако сакаш утре-заран да те не боли глава...но все ке ти останат (малко) пари.. А, ако пиеш кайсиева в/или около Силистра - ке те боли друг'та глава, ама совсем ке си идеш без пари.
ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"
Недей, ако сакаш утре-заран да те не боли глава...но все ке ти останат (малко) пари.. А, ако пиеш кайсиева в/или около Силистра - ке те боли друг'та глава, ама совсем ке си идеш без пари.
Така като те "слушам" направо ти се чудя, как така не можеш да си свариш ракията и да си оправиш джибрите! Та той, занаята си е в кръвта ти, вземи се напъни малко... !
А-а интересни мнения има.
прекаляване със содата не трябва да има, инъче вкуса става лугав, мазен ...., а бе незнам как по-точно до го опиша.
иначе е правилно малко сода и на казана. Може наистина и с пепел. Инъче киселото преминава и в ракията. Може и в ракията да се слага, но не е добре и е за малки корекции, а трябва да се прави от специалист.
А за прасковите е вярно, без костилките, то и за сливи и череши е така. Костилкити вън, че има цианиди и мирише на бадеми. А това си е отрова.
Вино от Отел не ви препоръчвам да пиете. За ракия става.
Мина и този гроздобер. От 50 кв.м млади асми червен отел, скромен добив - около 80 кг. Докато бях за риба, жените го смляха с някаква машинка. Получи се много сладък и вкусен нектар. Заявиха ми, че така ще си го пият, а не на вино. Пастьоризираха и го сипаха в шишета, сложиха отгоре стрит аспирин и - в хладилника. Да, ама след 3-4 дни придоби вкус на вино, което показва какво човекът трябва да прави от гроздето.
Това е урожая от лозата на балконите ми, от 10 кв.м около 30 кг. Сигурно е дива, защото никога не е пръскана и май не хваща мана. Гроздето е сладко и ароматно, узрява през октомври, за ядене и шира.
Няколко чепки окачвам в мазето и ги хапваме на Бъдни вечер.
Коментар