Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вино, оцет или ракия?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Вино, оцет или ракия?

    Преди няколко години си направих асма от отел - за сянка на колите. Миналата есен един приятел настоя да обера гроздето, да го смачкам и да напълня пластмасов варел, за да го вари на ракия. После му мери захарта, сипахме 5 кила шекер, чаках 30 дни, но като дойде време за казана, човекът се разболя. Аз пресипах течността в 10 л. туби от вода. Днес го опитах - на вкус е нещо между кисело вино и сладък оцет. Такава чорба става ли за нещо полезно, или да го излея в реката?
    ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

  • #2
    До: Вино, оцет или ракия?

    Иди и го свари па квото излезе.

    Коментар


    • #3
      До: Вино, оцет или ракия?

      До някаква степен можи да се използва за Оцет! Много зависи колко е Сладък и колко Кисел.

      Коментар


      • #4
        До: Вино, оцет или ракия?

        Пуу, язък! Такова страхотно вино става от отел! Между другото тази есен много хора изпищяха така - развали им се виното и стана на оцет. Според мен е от въздуха - има прекалено висока киселинност, дори дъждовете са кисели.

        Коментар


        • #5
          До: Вино, оцет или ракия?

          Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
          Пуу, язък! Такова страхотно вино става от отел! Между другото тази есен много хора изпищяха така - развали им се виното и стана на оцет. Според мен е от въздуха - има прекалено висока киселинност, дори дъждовете са кисели.

          Прав си Тишо.И моето вино се развали-стана като боза.Хем му бях бухнал и серниста киселина.Но пък стана хубава ракиийка.Беше де...

          Коментар


          • #6
            До: Вино, оцет или ракия?

            Вино няма да стане от тази работа. След като са минали години, значи и оцет няма да стане.
            Вземи го дестилирай - най-вероятно и дестилата ще е кисел, но без проблем ще е годен за зимна течност на чистачките; препарат за миене на прозорци /и не само/ и ред други подобни.
            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

            Коментар


            • #7
              До: Вино, оцет или ракия?

              Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
              Вино няма да стане от тази работа. След като са минали години, значи и оцет няма да стане.
              Вземи го дестилирай - най-вероятно и дестилата ще е кисел, но без проблем ще е годен за зимна течност на чистачките; препарат за миене на прозорци /и не само/ и ред други подобни.
              Представям си, каква смрад на казан ще се носи около колата, а катаджиите ще ме погнат като мухи-винарки. Ха-ха-ха
              ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

              Коментар


              • #8
                До: Вино, оцет или ракия?

                Ще мирише на "слаба ракия"
                А винаги можеш да и ливнеш някакъв евтин ароматизатор - жалко, че вече не се продава "Тройной"...
                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

                Коментар


                • #9
                  До: Вино, оцет или ракия?

                  Първоначално публикуван от Мещера Преглед на мнение
                  Прав си Тишо.И моето вино се развали-стана като боза.Хем му бях бухнал и серниста киселина.Но пък стана хубава ракиийка.Беше де...
                  Епа ше се развали я ти шо сакаш та не го пиеш
                  К мирной жизни не пригоден.
                  Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                  ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

                  Коментар


                  • #10
                    До: Вино, оцет или ракия?

                    Пепел от огнището да събере киселината и после в казана. В стъклоумивателите може да се сипе първака, ракията си е за пиене, но и тя може. Патоки/лангир или недестилиран материал не стават за миенето на стъкла - цапат и миришат ужасно.

                    Коментар


                    • #11
                      До: Вино, оцет или ракия?

                      Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      Пепел от огнището да събере киселината и после в казана. В стъклоумивателите може да се сипе първака, ракията си е за пиене, но и тя може. Патоки/лангир или недестилиран материал не стават за миенето на стъкла - цапат и миришат ужасно.

                      И къде изчезнаха Европейците ? Кой си сипва в казанчето за чистачки паток ? Сипвай веднага течноста в казана и вари ако излезне кисело карай го на едно и после го превари.
                      [B]Mercedes Benz w123 [/B]
                      [B]Ford Escort xr3 [/B]
                      [B]Aro 10 [/B]
                      Плачи! Там близо край град София
                      стърчи, аз видях, черно бесило,
                      и твой един син, Българийо,
                      виси на него със страшна сила.
                      0896042536

                      Коментар


                      • #12
                        До: Вино, оцет или ракия?

                        Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        ... недестилиран материал не стават за миенето на стъкла...
                        Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                        ...Вземи го дестилирай...

                        Това с пепелта работи! Наистина.
                        Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

                        Коментар


                        • #13
                          До: Вино, оцет или ракия?

                          Реакцията е еднопосочна: захар-етанол-оцетна к-на(или ацеталдехид). Няма връщане назад,не се лекува,не се дестилира. Ако е в началото и е малко-претакане(голяма летливост на "киселото"),ако е много-в канала.(има опция за оцет)

                          пп:И аз така едни 13 метра асма за сянка...та след 3 години си правя вече по 80л. винце (ама не му давам да се вкисне,де!)

                          Коментар


                          • #14
                            До: Вино, оцет или ракия?

                            Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнение
                            Реакцията е еднопосочна: захар-етанол-оцетна к-на(или ацеталдехид). Няма връщане назад,не се лекува,не се дестилира. Ако е в началото и е малко-претакане(голяма летливост на "киселото"),ако е много-в канала.(има опция за оцет)

                            пп:И аз така едни 13 метра асма за сянка...та след 3 години си правя вече по 80л. винце (ама не му давам да се вкисне,де!)
                            И аз направих 120 килца каберне Отидеси лека му пръст.
                            Иначе щеше да стане на ракийка.

                            Коментар


                            • #15
                              До: Вино, оцет или ракия?

                              Що така,бе хора...имате материалец,а не го "стопанисвате"както трябва, не е толкова трудно, с няколко думи може да се даде "рецептата".

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X