Преди няколко години си направих асма от отел - за сянка на колите. Миналата есен един приятел настоя да обера гроздето, да го смачкам и да напълня пластмасов варел, за да го вари на ракия. После му мери захарта, сипахме 5 кила шекер, чаках 30 дни, но като дойде време за казана, човекът се разболя. Аз пресипах течността в 10 л. туби от вода. Днес го опитах - на вкус е нещо между кисело вино и сладък оцет. Такава чорба става ли за нещо полезно, или да го излея в реката?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Вино, оцет или ракия?
Свий
X
-
До: Вино, оцет или ракия?
Пуу, язък! Такова страхотно вино става от отел! Между другото тази есен много хора изпищяха така - развали им се виното и стана на оцет. Според мен е от въздуха - има прекалено висока киселинност, дори дъждовете са кисели.
Коментар
-
До: Вино, оцет или ракия?
Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнениеПуу, язък! Такова страхотно вино става от отел! Между другото тази есен много хора изпищяха така - развали им се виното и стана на оцет. Според мен е от въздуха - има прекалено висока киселинност, дори дъждовете са кисели.
Прав си Тишо.И моето вино се развали-стана като боза.Хем му бях бухнал и серниста киселина.Но пък стана хубава ракиийка.Беше де...
Коментар
-
До: Вино, оцет или ракия?
Вино няма да стане от тази работа. След като са минали години, значи и оцет няма да стане.
Вземи го дестилирай - най-вероятно и дестилата ще е кисел, но без проблем ще е годен за зимна течност на чистачките; препарат за миене на прозорци /и не само/ и ред други подобни.Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
Коментар
-
До: Вино, оцет или ракия?
Първоначално публикуван от davc Преглед на мнениеВино няма да стане от тази работа. След като са минали години, значи и оцет няма да стане.
Вземи го дестилирай - най-вероятно и дестилата ще е кисел, но без проблем ще е годен за зимна течност на чистачките; препарат за миене на прозорци /и не само/ и ред други подобни.ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"
Коментар
-
До: Вино, оцет или ракия?
Първоначално публикуван от Мещера Преглед на мнениеПрав си Тишо.И моето вино се развали-стана като боза.Хем му бях бухнал и серниста киселина.Но пък стана хубава ракиийка.Беше де...К мирной жизни не пригоден.
Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157
Коментар
-
До: Вино, оцет или ракия?
Пепел от огнището да събере киселината и после в казана. В стъклоумивателите може да се сипе първака, ракията си е за пиене, но и тя може. Патоки/лангир или недестилиран материал не стават за миенето на стъкла - цапат и миришат ужасно.
Коментар
-
До: Вино, оцет или ракия?
Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеПепел от огнището да събере киселината и после в казана. В стъклоумивателите може да се сипе първака, ракията си е за пиене, но и тя може. Патоки/лангир или недестилиран материал не стават за миенето на стъкла - цапат и миришат ужасно.
И къде изчезнаха Европейците ? Кой си сипва в казанчето за чистачки паток ? Сипвай веднага течноста в казана и вари ако излезне кисело карай го на едно и после го превари.[B]Mercedes Benz w123 [/B]
[B]Ford Escort xr3 [/B]
[B]Aro 10 [/B]
Плачи! Там близо край град София
стърчи, аз видях, черно бесило,
и твой един син, Българийо,
виси на него със страшна сила.
0896042536
Коментар
-
До: Вино, оцет или ракия?
Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение... недестилиран материал не стават за миенето на стъкла...Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение...Вземи го дестилирай...
Това с пепелта работи! Наистина.Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
Коментар
-
До: Вино, оцет или ракия?
Реакцията е еднопосочна: захар-етанол-оцетна к-на(или ацеталдехид). Няма връщане назад,не се лекува,не се дестилира. Ако е в началото и е малко-претакане(голяма летливост на "киселото"),ако е много-в канала.(има опция за оцет)
пп:И аз така едни 13 метра асма за сянка...та след 3 години си правя вече по 80л. винце(ама не му давам да се вкисне,де!)
Коментар
-
До: Вино, оцет или ракия?
Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнениеРеакцията е еднопосочна: захар-етанол-оцетна к-на(или ацеталдехид). Няма връщане назад,не се лекува,не се дестилира. Ако е в началото и е малко-претакане(голяма летливост на "киселото"),ако е много-в канала.(има опция за оцет)
пп:И аз така едни 13 метра асма за сянка...та след 3 години си правя вече по 80л. винце(ама не му давам да се вкисне,де!)
Отидеси лека му пръст.
Иначе щеше да стане на ракийка.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар