Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чесън

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Чесън

Я разкажи какви още вариации правиш, че дотук направо ми потекоха ...

Коментар

От: До: Чесън

Обожавам чесъна!Особено този на стръкове,който се среща само за кратко време на пролет!Колко ли скучна и безвкусна би била кухнята без тази подправка?!Опитайте кърначета или прясна св.наденичка с левурда на скара,писах го в темата за Самардала.Песто, вместо с босилек приготвено с левурда,левурда разбита с чисто масло сол и чер пипер!Сос скордаля за риба на скара или бакалярос тиганитос!Bagna Cauda ... и т.н.

Коментар

Първоначално публикуван от El Greco Преглед на мнение
        Обожавам чесъна!Особено този на стръкове,който се среща само за кратко време на пролет!Колко ли скучна и безвкусна би била кухнята без тази подправка?!Опитайте кърначета или прясна св.наденичка с левурда на скара,писах го в темата за Самардала.Песто, вместо с босилек приготвено с левурда,левурда разбита с чисто масло сол и чер пипер!Сос скордаля за риба на скара или бакалярос тиганитос!Bagna Cauda ... и т.н.
        Колега, тук повечето не сме готвачи а карачи, Дай по на разбираем език. Тези горните наименования, ако може да ни ги разтълкуваш.
        Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
        Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Чесъна го обожавам.
          Но все по -рядко го употребявам.
          Най-милия ми спомен е от детството, баба ми отреже една бучка домашно овче сирене, отчупя комат топъл хлаб от фурната и тичам в градината. Там си късах перата на чесъна и си ги ядях без дори да ги мия.
          Такава сладост отдавна не съм яла. И на село така от сутрин до вечер, докато тичаме с децата по цял ден, минен отвреме навреме през вкъщи за хляб и сирене, откъснем чесън от двора и игра до тъмно.
          И здрави си бяхме като бикове.
          А знаете ли, че чесъна е "виновен" за първата стачка:
          Строителите на пирамиди го приемали като общоукрепващо и обеззаразяващо средство. Но веднъж не докарали навреме чесъна на строежа на Хеопсовата пирамида и работниците категорично отказали да продължат работата си, без да се страхуват от заплахата от смъртно наказание.
          Осмели се да помогнеш, преди да те помолят!
          Отстъпки за система за активно GPS проследяване и продуктите на ЪнриълСофт

Коментар

Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
            Колега, тук повечето не сме готвачи а карачи, Дай по на разбираем език. Тези горните наименования, ако може да ни ги разтълкуваш.
            "Колега, тук повечето не сме готвачи а карачи, Дай по на разбираем език. Тези горните наименования, ако може да ни ги разтълкуваш."
            Приятелю отговорих ти преди повече от 10 часа,но отговора ми все още по непонятни за мен причини, не е публикуван!Не вярвам, с нещо да съм прегрешил с правилата на форума!Сигурно модераторите, могат да обяснат каква е причината?Свобода на словото и мнението или цензура.Не ми се иска да вярвам, че се мери с двоен аршин.Ако е така,много жалко!

Коментар

Постовете ви са се състояли само от препратки към чужди сайтове, поради което не са били одобрени.

Коментар

Започна сезона и на зелените тиквички: пържени с кисело мляко и ЧЕСЪН, кюфтета от тиквички и ЧЕСЪН, мусака от тиквички и ЧЕСЪН...
                А какво ще кажете за салата от печени, белени пиперки с олио,оцет и ЧЕСЪН?!
                Можете да си приготвите много бързо сос за пържена риба.Прецеждате мазнината, в която сте пържили рибата.Загрявате я леко и запържвате 3-4 счукани скилидки чесън,2с. л. брашно, добавяте вода докато се получи рядка кашица, плюс 1с.л. оцет и сол на вкус.Ври десетина минути и готово.Ефекта във вкуса се получава от съчетанието на аромата на чесъна, оцета и мазнината от рибата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X