Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чесън

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Чесън

Чеснова паста:чесън,сол,лимон,зехтин - подправка за каквото се сетите - меса, риби...
    Препечена филиийка,сланинка,чесън,червено винце,студ...много студ и много винце.
    Напоследък жената се е влюбила в един сос:цедено кисело мляко, извара и мнооого чесън...яде и рибата с него...и мирише...ама не ,че ми пука щото и аз мириша.Такива ми ти работи.
    00359893488603

....нямам си вече LR...

Коментар

Първоначално публикуван от Fossilis Преглед на мнение
      Добре, за китайския чесън - не знам с какво го пръскат, но не ми харесва аромата - има нещо, не знам като на пръст ми мирише, много ми е неприятен. Иначе домашния чесън няма равен, нищо че е по малък от китайския.
      Китайския си заслужава само при голямо готвене, че за нула време го обелиш. И за разни сосове където е само някаква добавка от многото. За пряка консумация, само и единствено български.
      Верно, по е дребен, повече люспи, но е класи над едрогабаритния китаец.
      Тази земя, по която тъпча сега,
      тази земя, която пролетен вятър пробужда,
      тази земя – не е моя земя,
      тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Първоначално публикуван от zlatoto_zd Преглед на мнение
        Напоследък жената се е влюбила в един сос:цедено кисело мляко, извара и мнооого чесън....
        Таман щях да давам рецептата
        Извара , настъргва се на рендето мноооого чесън , много олио(зехтин) , лют червен пипер , сол , миксираш.... върви със всичко!! Аз мога да го ям и с баница .
        Уморените коне не ги убиват , нали ??

Коментар

Едно време като бех тираджия на Сежана между Словения и Италия на едно гише ми хвърлиха документите с викУУУ сите ли Бугари ядете лук
          К мирной жизни не пригоден.
          Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
          ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

http://dnes.dir.bg/2009/11/26/news54...html#sepultura - китайския чесън е по-скъп от златото.
            В магазините ни нашия чесън е по-скъп от китайския.
            Следователно колко ли е скъп нащия чесън...
            ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА
            Учи се от всеки, не подражавай на никого, работи здраво!
            In God we trust, all others must pay in advance.

Коментар

Първоначално публикуван от Bravo Преглед на мнение
              http://dnes.dir.bg/2009/11/26/news54...html#sepultura - китайския чесън е по-скъп от златото.
              Този, Китайския, при нас е от стари партиди. На 1/40 от цената.

Коментар

Чесънът - най-простия начин на употреба е да натъркате филия изпечен хляб /докато е топла/ със скилидка. И не е нужно скилидката да е обелена - филията действа като шкурка. Става бързо и лесно. И е много вкусно.

Преди седмица купих от "Метро" индийски кисели краставички - 3-4 см дълги. Вкусни, ама ми се сториха прекалено кисели. Ивадих половината от буркана, и го допълних със скилидки обелен чесън. След 2 дни всичко беще супер!

Винаги, като правя пиле или крилца на фурна, слагам 10-15 необелени скилидки в тавата.

И накрая - намажете топлата пържола от свински врат с честов "хайвер"! Приготвя се с "резачката" на миксера - две шепи обелени скилидки в буркана и олио, колкото поеме. И малко лимонов сок.

И смело поемайте с домашно червено със съвсем малко лимонада!
                Георги Донев, 0889 437 687
                Nissan Patrol Y60

Коментар

Първоначално публикуван от Bravo Преглед на мнение
                  А някой каза ли, че китайските партиди стават синьо-зелени с оцет.
                  ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

И аз съм почитател на чесъна,но преди доста години не можеш да го ям получавах киселини и тежест в стомаха.Станах пчелар през 1985г. и тогава открих,че с хапването на 1-2 лъжици пчелен мед преди яденето на чесън тези щуротии в стомаха ми изчезнаха та дори и мириса е по-слаб.Иначе много обичам да ям чесън когато има зеле със свинско,леща на супа или яхния с цели глави чесън вътре изтискваш скилитките-направо мозък.Таратор без чесън направо е нищо-чист айрян с краставици.От 10-на години си правя домашен ябълков оцет/предлагания в търговската мрежа няма нищо общо с този/ така,че на масата в къщи често се появява смес от чесън,хрян и оцет по някога и надробена препечена люта чушка-почти универсална подправка за всякакъв вид супи и др.ястия,а най-добре върви на по-тлъсто свинско и пуешко особено по заговезни.Осолена сланина нарязана на дребно с чесън,леко лют червен пипер,чубрица,сминдух и слям кимион поставени в стъклена тенжера за няколко дни на студено или в камерата на хладилник са иделното мезе за всеки концентрат.Киселите краставички направени с чесън,оцет,копър,вишневи листа,но без да са подварявани в буркана са направо върха е особено,ако има и мастика във фризера или домашна гроздова през зимата за предпочитане греяна.Пробвал съм и само ракия с чесън добре се получава.През пролетта върви зелен чесън,хляб и сирене,това е като разтоварваща диета.Някъде бях чел,че чесъна стимулира стомашно чревния тракт и убива паразитите в него.За всичко това е нужно мерак за ядене-с яденето идва и апетита,а от там и доброто здраве.Така,че на всички любители на пикантния зеленчук-крепко здраве и добър апетит.

Коментар

Никой не се сеща за вкуса на агнешко с пресен чесън.
                      Особено ако има в него и ГМО.
                      Утре ще вземем да ги режем със Щилките.
                      Вилицата е с нормални размери за хранене не е за сладко или нещо друго.
                      Прикачени файлове
                      Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
                      Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

От: Чесън

С летните горещини идва времето на таратора направен с пресен чесън от личната градинка и домашно кисело млеко.

Коментар

Използва се в готварството поради силния си вкус, който подобрява ароматно-вкусовите качества на много други продукти. Често се комбинира с лук и домати. Прекомерната употреба води до изпотяване. На добре познатото състояние „дъх на чесън“ може да се противодейства с консумирането на пресен магданоз като често в ястия с чесън присъства и магданоз.
                          LZ1ZAH

Коментар

От: До: Чесън

Първоначално публикуван от ПЛАМЕН ТЕНЕВ Преглед на мнение
                            А някой каза ли, че китайските партиди стават синьо-зелени с оцет.
                            Нов съм във форума, ама в тази тема имам дългогодишен опит :-))
                            Незнам дали стават синьо-зелени с оцет, но не стават за ядене - пробвах 1 път ..само. Тоест китайския "зеленчук" продаван под името чесън, не става и за заместител на чесъна.
                            Това което консумирам , Сам си го отглеждам , макар че ми струва 4х42 км, от които 16 -офроад :-)), труда не го смятам...
                            Но пък пари за антибиотици не съм давал от 2 години поне.
                            Grand Vitara 1.6i 16V (94Hp)2001
                            Недостатъчното количество просто ще свърши, недостъчното качество може да те довърши !
                            'Толкова млад, а вече кривнал от пътя'

Коментар

Опитайте следната рецепта, вариант на някои описани по-горе: Купувате едно черво извара от магазина (на саламче прилича, като количество е точно за рецептата), една малка трапезна майонеза "Краси" (пробвал съм други марки, включително и млечни-не става същото), всичко това се изсипва в кастрончето и се разбърква добре. За консистенция, понеже е възгъсто, се сипва маааалко кисело млекце от по-тлъстичкото, ама от крава, не от кокосово масло. След постигане на хомогенна смес се смилат с пасатора два стръка чесън-зелената част, и се слага по малко в сместа, като се разбърква добре и се дегустира до постигане на нежен чеснов дъх. Да не се прекалява-това и на филия се маже, освен за салата! НЕ Е СОС, салата е! Да Ви е сладко и наздраве!

Коментар

Тази салата с изварата си я правя през всички сезони.
                                Добавям и копър.Понякога вместо майонеза, слагам варени и нарязани яйца, олио и повечко кисело мляко.

Едно хубаво мезе, което може да си приготвите през зимата:
                                Заварявате зелева чорба, пускате за около 20 мин.парчета сланина в нея, които после оставяте добре да се оцедят.Почиствате и пасирате повечко чесън, смесвате го с червен пипер и овалвате сланината в сместа.После сланинките, провесени на канап и на проветриво място.Ако се позатопли времето, прибирате ги в кесийки в хладилника.Пригответе си и повечко ракийка за това мезе.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X