Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чесън

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #46
    До: Чесън

    Чеснова паста:чесън,сол,лимон,зехтин - подправка за каквото се сетите - меса, риби...
    Препечена филиийка,сланинка,чесън,червено винце,студ...много студ и много винце.
    Напоследък жената се е влюбила в един сос:цедено кисело мляко, извара и мнооого чесън...яде и рибата с него...и мирише...ама не ,че ми пука щото и аз мириша.Такива ми ти работи.
    00359893488603

    ....нямам си вече LR...

    Коментар


    • #47
      До: Чесън

      Първоначално публикуван от Fossilis Преглед на мнение
      Добре, за китайския чесън - не знам с какво го пръскат, но не ми харесва аромата - има нещо, не знам като на пръст ми мирише, много ми е неприятен. Иначе домашния чесън няма равен, нищо че е по малък от китайския.
      Китайския си заслужава само при голямо готвене, че за нула време го обелиш. И за разни сосове където е само някаква добавка от многото. За пряка консумация, само и единствено български.
      Верно, по е дребен, повече люспи, но е класи над едрогабаритния китаец.
      Тази земя, по която тъпча сега,
      тази земя, която пролетен вятър пробужда,
      тази земя – не е моя земя,
      тази земя, простете, е чужда.

      Коментар


      • #48
        До: Чесън

        Първоначално публикуван от zlatoto_zd Преглед на мнение
        Напоследък жената се е влюбила в един сос:цедено кисело мляко, извара и мнооого чесън....
        Таман щях да давам рецептата
        Извара , настъргва се на рендето мноооого чесън , много олио(зехтин) , лют червен пипер , сол , миксираш.... върви със всичко!! Аз мога да го ям и с баница .
        Уморените коне не ги убиват , нали ??

        Коментар


        • #49
          До: Чесън

          Едно време като бех тираджия на Сежана между Словения и Италия на едно гише ми хвърлиха документите с викУУУ сите ли Бугари ядете лук
          К мирной жизни не пригоден.
          Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
          ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

          Коментар


          • #50
            До: Чесън

            http://dnes.dir.bg/2009/11/26/news54...html#sepultura - китайския чесън е по-скъп от златото.
            В магазините ни нашия чесън е по-скъп от китайския.
            Следователно колко ли е скъп нащия чесън...
            ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА
            Учи се от всеки, не подражавай на никого, работи здраво!
            In God we trust, all others must pay in advance.

            Коментар


            • #51
              До: Чесън

              Първоначално публикуван от Bravo Преглед на мнение
              http://dnes.dir.bg/2009/11/26/news54...html#sepultura - китайския чесън е по-скъп от златото.
              В магазините ни нашия чесън е по-скъп от китайския.
              Следователно колко ли е скъп нащия чесън...
              Този, Китайския, при нас е от стари партиди. На 1/40 от цената.

              Коментар


              • #52
                До: Чесън

                Чесънът - най-простия начин на употреба е да натъркате филия изпечен хляб /докато е топла/ със скилидка. И не е нужно скилидката да е обелена - филията действа като шкурка. Става бързо и лесно. И е много вкусно.

                Преди седмица купих от "Метро" индийски кисели краставички - 3-4 см дълги. Вкусни, ама ми се сториха прекалено кисели. Ивадих половината от буркана, и го допълних със скилидки обелен чесън. След 2 дни всичко беще супер!

                Винаги, като правя пиле или крилца на фурна, слагам 10-15 необелени скилидки в тавата.

                И накрая - намажете топлата пържола от свински врат с честов "хайвер"! Приготвя се с "резачката" на миксера - две шепи обелени скилидки в буркана и олио, колкото поеме. И малко лимонов сок.

                И смело поемайте с домашно червено със съвсем малко лимонада!
                Георги Донев, 0889 437 687
                Nissan Patrol Y60

                Коментар


                • #53
                  До: Чесън

                  Първоначално публикуван от Bravo Преглед на мнение
                  http://dnes.dir.bg/2009/11/26/news54...html#sepultura - китайския чесън е по-скъп от златото.
                  В магазините ни нашия чесън е по-скъп от китайския.
                  Следователно колко ли е скъп нащия чесън...
                  А някой каза ли, че китайските партиди стават синьо-зелени с оцет.
                  ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

                  Коментар


                  • #54
                    До: Чесън

                    И аз съм почитател на чесъна,но преди доста години не можеш да го ям получавах киселини и тежест в стомаха.Станах пчелар през 1985г. и тогава открих,че с хапването на 1-2 лъжици пчелен мед преди яденето на чесън тези щуротии в стомаха ми изчезнаха та дори и мириса е по-слаб.Иначе много обичам да ям чесън когато има зеле със свинско,леща на супа или яхния с цели глави чесън вътре изтискваш скилитките-направо мозък.Таратор без чесън направо е нищо-чист айрян с краставици.От 10-на години си правя домашен ябълков оцет/предлагания в търговската мрежа няма нищо общо с този/ така,че на масата в къщи често се появява смес от чесън,хрян и оцет по някога и надробена препечена люта чушка-почти универсална подправка за всякакъв вид супи и др.ястия,а най-добре върви на по-тлъсто свинско и пуешко особено по заговезни.Осолена сланина нарязана на дребно с чесън,леко лют червен пипер,чубрица,сминдух и слям кимион поставени в стъклена тенжера за няколко дни на студено или в камерата на хладилник са иделното мезе за всеки концентрат.Киселите краставички направени с чесън,оцет,копър,вишневи листа,но без да са подварявани в буркана са направо върха е особено,ако има и мастика във фризера или домашна гроздова през зимата за предпочитане греяна.Пробвал съм и само ракия с чесън добре се получава.През пролетта върви зелен чесън,хляб и сирене,това е като разтоварваща диета.Някъде бях чел,че чесъна стимулира стомашно чревния тракт и убива паразитите в него.За всичко това е нужно мерак за ядене-с яденето идва и апетита,а от там и доброто здраве.Така,че на всички любители на пикантния зеленчук-крепко здраве и добър апетит.

                    Коментар


                    • #55
                      До: Чесън

                      Никой не се сеща за вкуса на агнешко с пресен чесън.
                      Особено ако има в него и ГМО.
                      Утре ще вземем да ги режем със Щилките.
                      Вилицата е с нормални размери за хранене не е за сладко или нещо друго.
                      Прикачени файлове
                      Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
                      Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

                      Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

                      Коментар


                      • #56
                        От: Чесън

                        С летните горещини идва времето на таратора направен с пресен чесън от личната градинка и домашно кисело млеко.

                        Коментар


                        • #57
                          От: Чесън

                          Използва се в готварството поради силния си вкус, който подобрява ароматно-вкусовите качества на много други продукти. Често се комбинира с лук и домати. Прекомерната употреба води до изпотяване. На добре познатото състояние „дъх на чесън“ може да се противодейства с консумирането на пресен магданоз като често в ястия с чесън присъства и магданоз.
                          LZ1ZAH

                          Коментар


                          • #58
                            От: До: Чесън

                            Първоначално публикуван от ПЛАМЕН ТЕНЕВ Преглед на мнение
                            А някой каза ли, че китайските партиди стават синьо-зелени с оцет.
                            Нов съм във форума, ама в тази тема имам дългогодишен опит :-))
                            Незнам дали стават синьо-зелени с оцет, но не стават за ядене - пробвах 1 път ..само. Тоест китайския "зеленчук" продаван под името чесън, не става и за заместител на чесъна.
                            Това което консумирам , Сам си го отглеждам , макар че ми струва 4х42 км, от които 16 -офроад :-)), труда не го смятам...
                            Но пък пари за антибиотици не съм давал от 2 години поне.
                            Grand Vitara 1.6i 16V (94Hp)2001
                            Недостатъчното количество просто ще свърши, недостъчното качество може да те довърши !
                            'Толкова млад, а вече кривнал от пътя'

                            Коментар


                            • #59
                              От: Чесън

                              Опитайте следната рецепта, вариант на някои описани по-горе: Купувате едно черво извара от магазина (на саламче прилича, като количество е точно за рецептата), една малка трапезна майонеза "Краси" (пробвал съм други марки, включително и млечни-не става същото), всичко това се изсипва в кастрончето и се разбърква добре. За консистенция, понеже е възгъсто, се сипва маааалко кисело млекце от по-тлъстичкото, ама от крава, не от кокосово масло. След постигане на хомогенна смес се смилат с пасатора два стръка чесън-зелената част, и се слага по малко в сместа, като се разбърква добре и се дегустира до постигане на нежен чеснов дъх. Да не се прекалява-това и на филия се маже, освен за салата! НЕ Е СОС, салата е! Да Ви е сладко и наздраве!

                              Коментар


                              • #60
                                От: Чесън

                                Тази салата с изварата си я правя през всички сезони.
                                Добавям и копър.Понякога вместо майонеза, слагам варени и нарязани яйца, олио и повечко кисело мляко.

                                Едно хубаво мезе, което може да си приготвите през зимата:
                                Заварявате зелева чорба, пускате за около 20 мин.парчета сланина в нея, които после оставяте добре да се оцедят.Почиствате и пасирате повечко чесън, смесвате го с червен пипер и овалвате сланината в сместа.После сланинките, провесени на канап и на проветриво място.Ако се позатопли времето, прибирате ги в кесийки в хладилника.Пригответе си и повечко ракийка за това мезе.

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X