Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чесън

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Чесън

За мен е дар от боговете...

Обожавам го във всичките му състояния!

Често /скришом/ ям директно от каничката с подправка за шкембето...

С оцет и сол се превръща във вакханалия на възприятията!

Голяма мъка е...

Считат го за просташка подправка, а всъщност без него нищо няма вкус!

Напоследък ми падна пердето и си ям здраво и на обед и вечер и сутрин...

За щастие не ми се налагат срещи с хора от които да искам пари, а тези, които очакват да изкарат пари ще трябва да преглътнат дискомфорта...

Това простотия ли е?

До: Чесън

С чесънче и керемидка може да прекараш през устата. Така казва един приятел, лойто готви изкусно.
    OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Въпрос на вкус, казало кучето и си облизало... !

Коментар

С някои гозби е незаменим чесъна. Лошото е, че в повечето случаи през деня, когато трябва да се срещаш с някой или си на работа е малко кофти . За отмирисване много добри варианти са прясно мляко или магданоз. С млякото се отпиват отделни глътки и се жабуриш, а магданоза яко и продължително дъвчене. След това миене на зъби, бонбонче или дъвка /може и без тия неща, но все пак / и няма помен от лошия мирис.
        http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
        http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Има нещо в него..

Не напразно, старците си го носят по джобовете срещу уроки и вампири!

Коментар

Изглежда, че чесънът е и добра инвестиция. Поне в Китай.

http://video.investor.bg/?id=90464

http://www.stranabg.com/upload/brows...Tc3MzQ%3D&b=13

http://dnes.dir.bg/2009/11/26/news54...html#sepultura

Коментар

Колега да ти кажа и аз съм на същата вълна, толкова обичам чесън че чак не мога да се спра. Гледам да не ям когато съм на работа (остават ми събота и неделя и понякога вечер през седмицата) ама лошото при мен е друго. Като почна и не мога да спра и всек път увеличавам дозата. Като ям особено мусака, изяждам по две глави. Е не от тоя китайския дето една глава е като юмрук а домашен. Ама то пак са си две глави. Абе на хапка по скилидка. Жена ми казва че съм луд и не иска да спи до мене. Ама какво да се прави, пък и след това ми е по широко в спалнята. А не съм боледувал не се знае от кога.
              Една вечер дадох и на детето (на четири годинки е) и то няколко скилидки. Да гоним болестите, че като го заболя корема след това. Жената щеше да ме усуши.
              Гласът на разума е тих, но не успокоява докато не бъде чут.

Коментар

Много го обичам и аз, ама пустият му стомах! А съм хапнал, а съм на "челна стойка" няколко часа. Последното ми премеждие беше преди няколко дни- от пачата с оцет и чесън... Обаче се сетих за чесън на прах и смятам да го пробвам. Дали ще става за таратор, кьопалу... или ей- така, да си топкаш залъка хляб в него...

Коментар

Първоначално публикуван от komisar Преглед на мнение
                  Много го обичам и аз, ама пустият му стомах! А съм хапнал, а съм на "челна стойка" няколко часа. Последното ми премеждие беше преди няколко дни- от пачата с оцет и чесън... Обаче се сетих за чесън на прах и смятам да го пробвам. Дали ще става за таратор, кьопалу... или ей- така, да си топкаш залъка хляб в него...
                  Става,не е "точ в точ",но върши работа.Като е в манджи,го слагай при вече изключен котлон,заедно със свежите зелени подправки.
                  За таратори,кьопоолу-слагай смело,на вкус се докарва,а киселините ги няма.В разни картофени салати,изискващи чесън,също няма проблеми.

Коментар

Трябва да цепиш скилидката и да вадиш израстъка - в него е цялата мизерия!

Останалото е безобидно!
                    /това не е проверено, но аз винаги го вадя/

Коментар

Определено не съм фен на чесъна,но съм чел, че някъде в Корделиерите на северна Америка расте див чесън,който води класацията в света по съдържание на фитонциди и няма аналог в света по борба с вируси и бактерии.
                      пп: Ходил съм на лов за такъв у нас (има го,но не е толкова "расов").Яде се суров.

Коментар

колега, както е цяла главата я запечи на тиган, без олио, докато стане златисто кафява обвивката. после малко като изстине стискаш и скилитките сами зилизат от ципата. няма да боли стомаха, но не прекалявай...

чесъна е велико нещо! и храна и лекарство... ако го нямаше и египетските пирамиди нямаше да ги има...
                        не бързам за никъде...
                        XJ 2.5TD '98

Коментар

Първоначално публикуван от chrichri Преглед на мнение
                          Ходил съм на лов за такъв у нас (има го,но не е толкова "расов").Яде се суров.
                          Слушам те внимателно, с отворени очи!

Разказвай!

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                            Слушам те внимателно, с отворени очи!

Разказвай!
                            ...Ами да, расте на пролет, мен ме научи един възрастен пич, спортист,учител по литература. Често си правим кросчета през гората на нашата (пловдивската) гребна база. 10-15 см. високи зелени стръкове. Ясно се различават от околната растителност. Познава се и по характерния за чесъна вкус,но е малко по-слаб. Късаш и ядеш без да се притесняваш,че има двойник . Много пъти съм се питал, колко чесън тр. да изям за да изглеждам, като него на съответната възраст !

Коментар

Обичам много чесън,още повече обичам праз! Когато не се виждам с хора,се освинвам от ядене. Някъде бях чел за таблетки за премахване на миризмата,не знам у нас дали се намират.
                              Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X