Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чесън

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Чесън

Не сам голям фен и не хапжам по много но този китайския чесан направо ми разказва играта - то не са 2 дена след това киселини то не е работа. Лошото е че като не съм фен не съм и познавач и доста често попадам на него.
    When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Първоначално публикуван от Boyang Преглед на мнение
      На това у наше село му викат "Дзверобой", , малииииии, с агнешко , а ????

Накълцан на дребно /зелените пера/ с копър, сол, оцет - НИРВАНА!

Ставаш китайски огнен дракон!

Коментар

След като ми откриха язвата го намалих, но не се отказвам. Знам какво ме чака после, но хакам пък после............
        Едно време го ядях с всичко - например: диня-сирене и чесън.
        Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
        Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Шепа зелени сливи предварително сварени и намачкани,глава и половина фино нарязан чесън/счукан/,ситно нарязан копър и магданоз по половин връзка,ситно нарязано малко парче краставица,ситно нарязан един домат/малък/ на кубченца,олио/зехтин/,4-5 капки лим. сок,щипка захар,1 суп. лъжица сол и като се опукат/попрепекат/ лютите чушлета се гасят в тази маладжа и .......
          Камен Механджиев

Коментар

Лелеее, как не я видях тази тема по-рано!

Аз и торта мога да ям с чесън

А за левурдата - гласувам с 2 ръце - невероятно вкусна салата става. За първи път имах честта да я опитам случайно в котелския балкан и оттогава е в челните позиции сред кулинарните ми познания
            "Не е толкова трудно да разбереш хората - те са главно его и либидо. А, да - и повечето са прости" - Буда

Коментар

Така е в нашия балкан я има много и я консумираме във всякакви форми. Сушиш на сянка стриваш, смесваш със сол и зимата ръсиш манджите - вкус страхотен.
              Това и "самардълата" за зимата са ми любими.
              Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
              Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Няма как да се не включа и аз в темата...голям съм му фен на чесъна Само че наскоро бях купил един китайски някакъв,голям колкото портокал и тооолкова гаден че чак ми се отяде а беше 5.50 килото.
                Най си обичам домашния-слагам го във всички супи/вкл.пилешка,зеленчукова и т.н/ с много оцет.Понякога ползвам и на прах ама само като закъсам

Коментар

И аз съм от чесновите фенове.Преди години когато ми излизаха киселини от него, но и от други неща като вино например, един път си накупих доста чесън от българските села в Унгария /близо до Румъния/.След това две три вечери преяждах с него и имах огромни проблеми през ноща, но след третата вечер ми се случи нещо в стомаха и от тогава забравих за киселини.Сега мога да изям и кило без проблеми, а и от виното и другите неща ми изчезнаха киселините.Незнам какво се случи /сигурно има медицинско обяснение/ , но чесънът ми излекува стомаха.
                  Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Полезен е и за сърцето. Аз, напр. повече обичам зеления. От него не ме боли стомаха.
                    Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
                    -----------------------------------------------
                    Питието определя съзнанието....
                    -----------------------------------------------
                    0887770735

Коментар

Сигурно е утрепал някоя вредна бактерия от храносмилателния тракт!

В мозъците ни има подсъзнателен център, който ни насочва, какво да ядем..

Това се получава и с кромид лук, понякога изпитвам огромно желание, да увия с кърпа една глава, да я тресна с юмрук, да излезе лютивото /капитан Петко Войвода/ и да я изям като ябълка!

Оказва се, че доста свалял холестерола, та може би в "Централния команден център" да е светнала лампа и да е спусната заповед "Ръфай лук!"...

Бременните ядат понякога тебешир..

Сложни процеси!

Коментар

Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнение
                        Не сам голям фен и не хапжам по много но този китайския чесан направо ми разказва играта - то не са 2 дена след това киселини то не е работа. Лошото е че като не съм фен не съм и познавач и доста често попадам на него.
                        Аз затова китайски не ям, авно го пръскат с нещо докато е каргото, отделно и докато расте явно. Там вяра нямам, от село да си го знам какъв е.
                        Още повече бабите с кеф ти го продават, поне те да си вземят некоя левче. Така подпомагаме селското производство.

Можем да направим група във форума : "Чесънолюбители"
                        Гласът на разума е тих, но не успокоява докато не бъде чут.

Коментар

Първоначално публикуван от NOTY Преглед на мнение
                          Аз затова китайски не ям, авно го пръскат с нещо докато е каргото, отделно и докато расте явно. Там вяра нямам, от село да си го знам какъв е.
                          Още повече бабите с кеф ти го продават, поне те да си вземят некоя левче. Така подпомагаме селското производство.

Можем да направим група във форума : "Чесънолюбители"
                          А сещаш ли се покрай чесъна колко групи още ще се създадат?
                          Първата ще е на "Шкембелюбителите", след това на "Кьопоолуплюскачите", "Пачафеновете" и т.н., и т.н. Като свършат те идва ред на "Лукоядците", "Доматоунищожителите" и "Люточушкоедите".

Коментар

Всяка пролет на вилата се появява много пресен копър. Той си се самозасява. Тогава взимам много, ама много копър и го нарязвам. Прибавям две-три връзки пресен чесън,ситно нарязан и накрая ако има /не е задължително/ половин или една пресна краставичка на кубчета като за мусака.
                            Сол, олио, малко оцетец и накрая за разкош домашно кисело мляко. Гъсто истинско кисело мляко. Тъщата го взима от едни нейни съседи с крава и после тя си го кваси. Става малък празник за душата.
                            А варианта с овчо кисело домашно споко може да влезе в топ 10 на световната кулинария.
                            И трети вариант с козе мляко, но повече краставица и с малко водица се получава чудесен, страхотен истински таратор.
                            Уф, укапах се !
                            Тази земя, по която тъпча сега,
                            тази земя, която пролетен вятър пробужда,
                            тази земя – не е моя земя,
                            тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Добре, за китайския чесън - не знам с какво го пръскат, но не ми харесва аромата - има нещо, не знам като на пръст ми мирише, много ми е неприятен. Иначе домашния чесън няма равен, нищо че е по малък от китайския.

Коментар

Незнам за кво е полезен но като чета ми потекоха л......е.
                                И Самардала
                                Лук
                                Праз
                                Малйййй гладен съм.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X