Пластмасовата дъска е задължителна за рязането на пилешко месо поради хигиенни причини. Сурово пилешко никога не се реже на дървена дъска, защото дървената дъска трудно се почиства от салмонелни бактерии. Винаги обработване пилешкото на специална за целта пластмасова дъска.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Кухненски ножове. Търся хубави.
Свий
X
-
-
Аз съм живял в Йемен, не можеш да ме уплашиш с липса на хигиена. )))
Но по насср трябват поне три дъски
-
По насср, по масср, по тасср, бля-бля.
Откак се помня на село има парче талпа, на което се сече де що има месо за сешене-ребра, кости, глави от прасета и телета, патки, кокошки(ако има за сечене де), като дете го ползвах като дърводелски тезгях...
И които сме на възраст да сме живи-живи сме, даже дебелеем.
То мЕсо да има, и на пръстта ще го разфасовам, мамка му. После едно измиване, и нищо му няма.
-
-
Коле, аз ти казвам, че месо не се мие!
Може някакви маринати после, ама леко.
Отклоняваме се от темата. Да кажа - неизмито месо на жар...Георги Донев, 0889 437 687
Nissan Patrol Y60
Коментар
-
Абе ако го овъргалям в пръстта няма начин да не го измия.
Също и като вадя червата ако срежа някое, и месото се олайняни-пак ли да не го измия?
Ако е нотрмално месо, без никакви оцапвания-и аз не мия, няма нужда, но при тези случаи...
А с Търтьо живеем явно в различни светове.
Аз съм нещо като контрагъзар, на всичко отгоре имам психически проблем да правя тоно обратното на общоприетото от тълпата. От това само си патя, ама такъв ми е характера, кво да го правя.
-
-
Първоначално публикуван от Георги Донев Преглед на мнение. Да кажа - неизмито месо на жар...
יעבור
«И това ще мине»
Коментар
-
Половин Северна и повечето Южна Америка реже на талпа на улицата в жегата,течаща вода няма,вкусно си еВе капаците........па не съм умрял.
Не споря за повечето дъски,в нас както казах имам няколко ма пластмаса нямам и няма да имам,за стъкло и дума да не ставаTOYOTA SEQUOIA ‘11
W140 S420 '99
Коментар
-
Най гнусно ми е било в Янгон - Мианмар.
Пазар където продават месо наобед, температура на въздуха 35 С, смрад се носи на километър, мухи зелени накацали по трупове на умрели окачени за продан животни и риби
-
То не е фатката в бройката, ми за отделните работи - отделни дъски. У дома отделна дъска имаме само за рибата, инак дъските са десетина може би. А-а, отделно е и едно трупче за сечене, но не на хигиенични основания, ми щот е от талпа десятка
-
-
Коментар
-
Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнениеДаааа! Ама ако току що си го отрязал от прасето което преди малко е квичало. А от магазина си го мия задължително.
https://youtu.be/H7mtEoMFJ60?t=69
За ножовете, май любимите са ми няколко китайски дамаскини от ибея с VG10 стомана по средата. Бавничко се точат (камък grit 2000/8000)
А end-grain дъската, която по-рано бе спомената наистина е вечна, но си иска своята грижа (и да не се мие в миялна естествено).
Queen o’ the Hebrides’ golden tears, Distillation o’ two hundred years
Skal, Prost, Salud, Kampei, Cheers, Slainte-mhath! Laphroaig!
Коментар
-
Народе, в един от плод-зеленчуците, мисля куфлант са "пуснали" комплект такива кухненски ножове, 4 или 5, с пластмасови (шарени) дръжки на цена около 35лв.
Нищо не разбирам от "чикии" а бих купил за мама един комплект, че нейните даже аз виждам как за нищо не стават!
Струва ли си да ги взема от там?
Сори но не снимах комплекта. Но марката е тази...
Мерси!Враг усраине
Коментар
-
Що да не. Очевидно не е капризна. Особено ако някой ги точи ще вършат работа.И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
Не само не е капризна а дъртите освен всичко друго не обичат и да хвърлят.
А вероятно голяма част от тях са за боклука, при това са сбирщайн.
Та се чудех дали да не и направя един подарък с еднакви и за предпочитане хубави.
Затуй питам - за тази марка бях чел, може би тук, че не са лоши!
Враг усраине
Коментар
-
Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнениеНе само не е капризна а дъртите освен всичко друго не обичат и да хвърлят.
А вероятно голяма част от тях са за боклука, при това са сбирщайн.
Та се чудех дали да не и направя един подарък с еднакви и за предпочитане хубави.
Затуй питам - за тази марка бях чел, може би тук, че не са лоши!И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
Трамонтина са им добри нещата без да са нещо хипер ултра.И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
- 1 like
Коментар
-
Имам няколко и съм доволен, при положение, че съм капризен на ножове. Не ги ползвам за всичко, но за некапризен човек комплект би трябвало да е супер. Не са от най твърдите, съответно лесно се точат със 'сяк'ви купешки стъргалки за точене.Queen o’ the Hebrides’ golden tears, Distillation o’ two hundred years
Skal, Prost, Salud, Kampei, Cheers, Slainte-mhath! Laphroaig!
Коментар
-
Е, звучи като да стане покупка.
Дори предвид мотото ми, че от плод-зеленчука техника не се купува.
Ама то и за ножа не може да де каже това...
Може би мастар ще трябва да и взема, че и солинген да са пак трябва да се точат понякога.
Пак в същият плод - зеленчук имаше но марката не беше същата и нямам дори спомен какъв беше.
Към 10лв.
Какъв тул за острене бих могъл да взема на за възрастна жена с който сама да си подържа ножовете?
Мастар за 10лв има ли шанс на става за нещо?
Сори ама наистина съм абсолютен лиак по темата.Враг усраине
Коментар
-
Едно време имаше "тул" отварачка с едни нанизани шайби като на танк тигър ролките на веригата-демек-застъпват се. И като прекараш няколко пъти ножа през тула-става остър. Дисковете са от яка стомана нали, и отнемат материал. Има ги и в доста по-съвременни варианти.
Е, веднъж в годината ще трябва да ги минеш през камъка за да отъниш острието, ама не е кой знае каква занимавка, а и ще го правиш за майка ти.
-
Тя май дори има такава отварачка, от соца. Помня я.
А щом я помня няма шанс да я е хвърлила
ОК, благодаря! Утре ако не са разграбили чекиите в плод-зеленчука ще и взема комплект ножове.
Чувал съм, че не е добра идея за подарък ма тя е кулинарка и това може да се пренебрегне!
-
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар