Търся хубави кухненски ножове. Имам изисквания, но да не "разливам" темата. Ще съм благодарен на всякакви препоръки.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Кухненски ножове. Търся хубави.
Свий
X
-
https://solingen-burgas.com/index.ph...83866813b6c85d
От две години ползвам тези и за сега нямам оплаквания.Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.
-
Първоначално публикуван от kameno karp Преглед на мнениеhttps://solingen-burgas.com/index.ph...83866813b6c85d
От две години ползвам тези и за сега нямам оплаквания.Който търси , намира !
Човекът е човек, когато е на път !
Коментар
-
Аз ножовете за в къщи и на вилата ги купувам по метода "проба-грешка".
Досега съм изхвърлил над 5 килограма ножове, които са ми харесали на външен вид, и след няколкодневна употреба, и след първото точене, се превръщат в някакви по-полезни инструменти.
От петте ножа, които се ползват в кухнята, няма два еднакви, но за сметка на това се кефя винаги, когато ползвам който и да е от тях.
Последното ми попадение беше сатърче от безименна марка, което се оказа блестящо..
- 1 like
Коментар
-
Повече от 13 годни ползвам комплект ножове , закупени от Метро. На остриетата пише Kyoto , но сега като гледам какви са цените на такива ножове , силно се съмнявам моите да са истински , защото комплекта с дървената поставка , нямаше 100 лева . Заточвам ги 4-5 пъти в годината, според зависи, колко ги е ползвала жената , че не можах да я отуча да реже в чиния За точило ползвам едно на Фискарс със ваничка за масло . Точа по 10-а минути макс и ножовете режат мек домат без да го мачкат .
Не знам от къде обаче можеш да намериш такива , но все пак е отправна точка .Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!
A1+
Коментар
-
Няколко килограма ножове и през нашата кухня са минали. И... сега съм с най-обикновена евтина Tramontina за почти всичко. "Точат" се с мутифункционална отварачка с шайби от татово време и нищо повече. Вероятно веднъж на 1-2 месеца. Гледам да са с дървена дръжка - по приятни са за ползване от тия с пластмасова.
Може и да звучи лаишки за по-изтънчените любители на ножове, но това е единственото, което трайно се е настанило в нашата кухня и се ползва постоянно и активно, без никакво пазане и мислене какво точно и как се реже - 10 минавания през "шайбите" и са като излезли от магазина. Бракуван до сега няма. Проблеми с корозия, държки, здравина и прочие - също.
И малки назъбени ножчета за пица, мръвки и квото там дойде - пак такива. Вероятно всичките съм към 20-ина броя, почти пълния набор от форми и размери, дето се продават на пазара.
Нямам активно ползвани ножове за "сериозни сатъроподобни " операции. Не че нямам изобщо, ама се ползват рядко. Тези, за които говоря горе са тънки и леки.
Купувал съм и скъпи, керамични и какви ли не през годините - общо взето си стоят неползвани откакто минах на Tramontina. Купих първата съвсем случайно, без да ичаквам никакви чудеса, даже тъкмо обратното, на едно море, на което бяхме забравили да вземем ножове.
ПП: Понеже сега видях че има всякакви класове и на тая марка, говоря за точно този клас:
Последно редактирано от sparkybg; 20-07-20, 21:47.Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.
- 1 like
Коментар
-
Спарки, освен назъбените , най-вече ползвам като десния, но неназъбен - странното е, че почти никъде го няма, случайно го намерих в едно магазинче в ОК
-
Ако като десния малък, мисля имам два. Ако големия, имам 4 или 5. Единия е май най-големия им "обикновен" нож от тая серия, другите 3 или 4 по-малки и поне 2 модела като форма.
Голям назъбен май нямам. Имам поне 2 от друга марка, ама отлежават. За хляб си ползвам най-големия обикновен. Като го мина на шайбите реже и най-мекия хляб.
Малките съм ги купувал от домашните потреби в Приморско на един от съборите.
-
да, не стана ясно - говорех за малкия назъбен нож , крайния вдясно на картинката. Назъбените нямат нужда от точене, въпреки че не помня колко години вече ги ползваме, а гладкия само го заглаждам на масАта с няколко движения и е огън - тествам ги почти винаги на мек домат.
-
Аз имам два на Paderno https://paderno.it/en/products/knive...ves.Много добри.Най-големия ми е Fiskars.Дизелов Jeep, не е Jeep.
Коментар
-
Благодаря за отзивите. Поръчах 15 ножа, различни комплекти. И един Солинген, 20 см. Ще докладвам, като ги изпробвам. И сигурно ще взема още от препоръчаните тук. Защото готвим няколко човека в три кухни, и все бягам по етажите, да си търся моя Търновски нож, дето е на повече от 10 години. Ма такъв вече не се предлага.Георги Донев, 0889 437 687
Nissan Patrol Y60
Коментар
-
Аз имам един комплект Шун,няколко Шун Про,2 броя среден размер Мак и комплект за пържолки на Устхоф Про.
От тия които и да вземеш няма да сбъркаш еле ако си готов да ги завещаваш на децата си.
Малко са скъпички и едва ми даде сърце да ти ги препоръчам,но като ножове / аз много не разбирам от такива / стават.
За начина по който ние държим ножовете ти препоръчвам Прото на УстхофTOYOTA SEQUOIA ‘11
W140 S420 '99
Коментар
-
Трамонтина имаше на примоция в Кауфланд на 2.50 - 4 лв бройката. Та взех 3 бр. да има.
И аз, като пълен лаик, съм доволен от марката.
Друго се сещам на адрес "дицк-бг точка ком". Ножове Dick.
Немска марка. Внася ги една карловска фирма, която по принцип е специализирана в производството на индустриални изделия от неръждавейка.
Просто познавам няколко работника от фирмата. Все селски момчета - касапи и ловци. Та според тях това са най-добрите ножове.Последно редактирано от bullet_pk; 22-07-20, 09:50.Nissan Terrano 2,7 TDI
Коментар
-
Имам Трамонтина, имам Дик, имам Карл Шмид, имам и други разни "маркови", имам и разни безименни - от всички на смислена за всекидневно ползване цена (15-30лв/бр) най-стават ...Терна. Ама от 3-4 години вече ги няма.
Имам и Роберт Клас Солинген, серия с дръжки от тик, ама не ги препоръчам, защото са по 4-500лв/бр и като така, всъщност не са кухненски ножове, а украса за витрина, сувенир, наградно оръжие, или нещо друго, но не и ножове за готвене.
В крайна сметка, от изброените (и при неналичието на Терна) май съм за Карл Шмид.Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар