От: До: Самардалата
Самардалата ми е позната като суха подправка, може би примесена с малко сол от България!Не знам дали е същото,но преди 4 години правих 5 кила свинска наденица,малко по дебела от карначетата по това време на годината с прясна Левурда (Allium ursinum L.) Синоними. Див чесън, мечи лук, горски чесън.Потапя се за 20 минути в топъл около 78 градуса костен бульон и после се пече на скарата!Клиентите си облизаха пръстите и още го споменават и питат кога отново ще ги приготвя!
Самардалата ми е позната като суха подправка, може би примесена с малко сол от България!Не знам дали е същото,но преди 4 години правих 5 кила свинска наденица,малко по дебела от карначетата по това време на годината с прясна Левурда (Allium ursinum L.) Синоними. Див чесън, мечи лук, горски чесън.Потапя се за 20 минути в топъл около 78 градуса костен бульон и после се пече на скарата!Клиентите си облизаха пръстите и още го споменават и питат кога отново ще ги приготвя!
Коментар