Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Самардалата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Самардалата

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
    А тази подправка ще я има ли през лятото? Като тръгна на море и мина през сливенско да си набера..?

Не че знам къде да я търся, ама какъвто съм чревоугодник - вие направо ме разбихте.

И никой не качва снимка на това чудо
    Лятото я няма днес ще патува ако остане време ще снимам и ще пробвам да пусна снимки.

Коментар

Първоначално публикуван от valkov.val Преглед на мнение
      Ако имаш път към морето обадисе ще ти дам да си солиш яйцата.
      Няма проблем колега. Нищо, че тъщата ми вирее по вашите земи, Бургас ми харесва и бих се отбил.

Не съм виждал растението на живо. Само във вид на сол. Попитах чичо Гугъл (научното му име е: Nectaroscordum siculum ssp. bulgaricum) и той даде добри резултати като снимки и описание. Пробвайте. Например това: http://www.robsplants.com/plants/NectaSicul.php или http://kulinar.gbg.bg/index.php?type...&id=183&area=1
      Последно редактирано от Niger; 29-04-09, 21:01.
      Иван
      ivanp98[at]mail.бг

Коментар

Първоначално публикуван от ivanp98 Преглед на мнение
        Няма проблем колега. Нищо, че тъщата ми вирее по вашите земи, Бургас ми харесва и бих се отбил.
        Аз съм от Приморско но пак заповядай.

Коментар

Сега е момента който обича Самардала да си набере и да си направи меродия.

Прикачени файлове

Коментар

Сега е момента който обича Самардала да си набере и да си направи меродия.

Абе земи прати малко по "иконта" бе човек?!?!Ще се разберем някакси-плащам с мезета...

Коментар

Сериозно ли искаш. И колко .А какъв е мириса послеужас.

Коментар

Сериозно ли искаш. И колко .А какъв е мириса послеужас.
                Аз я опитах само веднъж в прясно състояние и нямам никакво желание повече да повторя.Има доста остър остатъчен аромат и не ми допадна.Предполагам,че в сух вид е по-поносимо,но не знам.Хах,а мирисът после е...бягай далече в гората
                Не казвай "Хоп" преди да си скочил

Коментар

Първоначално публикуван от Янита Преглед на мнение
                  Аз я опитах само веднъж в прясно състояние и нямам никакво желание повече да повторя.Има доста остър остатъчен аромат и не ми допадна.Предполагам,че в сух вид е по-поносимо,но не знам.Хах,а мирисът после е...бягай далече в гората
                  В това състояние малко хора я харесват.Но на меродия е страхотна.

Коментар

Искам мерУдия-готова за консумация.Сериозен съм,като инфаркт.

Коментар

Страхотна подправка - особенно за печени меса- много кани с вино изпиват. Аз си я купувам готова суха, смесена със сол от СВА веригата, - некакви си 20 ст. пакетчето...Веднаж си бях взел от сергиите пред бачковския манастир- беше класи над тая от магазините.
                      Руският шофьор нарича "път", мястото през което възнамерява да мине.
                      ...Българския коледен дух е духът на заклано прасе...[COLOR="#008000"][/COLOR]

Коментар

Невероятна е. На всичко я ръся. Преди 3-4 години ходех в гората да я бера, но открих по лесен вариант. Събрах семена и съм си сял на вилата около три квадрата. След смилане с машинка или в домашния робот я умесвам със сол и я суша на сянка. Готовата продукция е около кило. Аз слагам много малко сол за разлика от купешката, понеже съм скаран с тази подправка/говоря за солта/.
                        Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
                        Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Мен по самардалата ме зариби Бай Симеон и дори ми прати по Еконт две пакетчета, за което съм му благодарен. Като свършиха разбрах, че в Котел я прави частна фирма и си поръчах. Донесоха ми, но като качество е по-слабо ароматна от тая на бай Симеон. Но може да се каже, че съм й фен - на масата ми постоянно стоят три солници - обикновена, с лют счукан червен пипер и със самардала.

Коментар

Първоначално публикуван от Мещера Преглед на мнение
                            Искам мерУдия-готова за консумация.Сериозен съм,като инфаркт.
                            МерУдия готова немога да правя.Ако искаш свежа ще пратя.

Коментар

В това състояние малко хора я харесват.Но на меродия е страхотна.
                              Тогава може да се подложа на още един експеримент.Предполагам,че няма да е така остро и натрапчиво
                              Не казвай "Хоп" преди да си скочил

Коментар

МерУдия готова немога да правя.Ако искаш свежа ще пратя.
                                Аз не искам готова,но да ми пратиш свежа нямам нищо против.Ако си съгласен,ще ти дам адрес на ЛС.
                                Сложи в пакетчето и някоя примерна рецепта,че срам не срам,досега не съм ползвал тази подправка.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X