Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се прави синьо сирене?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Как се прави синьо сирене?

Сега да уточним. Трябва ли да се дупчи или не трябва. Може ли да се реди само като на Гагич и да се затвори, но плътно или да влиза въздух. Кое ще е най-правилното.

Коментар

Аз съм дал как се прави сирене от мляко.
      Как се прави нещо като сирене от неща закупени в кауфмауф проф д-р кфн инж ген-майор Гагич ще обясни
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
        Аз съм дал как се прави сирене от мляко.
        Как се прави нещо като сирене от неща закупени в кауфмауф проф д-р кфн инж ген-майор Гагич ще обясни
        Ше обЯсни ако не са му спрели ньета !
        ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Не вярвам някой да се е лтнАл, че ще направи синьо. Ма като вземеш качествени базови суровини може и да не иде в кофата
          А тези простотии се правят от името на всички ни.
          Даника
          Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от GECATA 73 Преглед на мнение
            Сега да уточним. Трябва ли да се дупчи или не трябва. Може ли да се реди само като на Гагич и да се затвори, но плътно или да влиза въздух. Кое ще е най-правилното.
            Дупченето със шишове е с цел да се зарази отвътре с мухъл сиренето, не да "влиза въздух". Сирене сте виждАли, предполагам - мислите ли, че тези дупки си остават отворени?
            България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
              Когато забравиш саламурено сирене в хладилника то плесенясва и посинява но вкуса не е добър.
              Вкусът идва не просто от мухъла, а от химическите процеси които се развиват допълнително с помощта на мухъла. Като объркаш химията и се получава друг вкус. Пробвал съм забравено в дъното на хладилника и мухлясало (с бяла мухъл ) парче фета, има интересни качества, по-скоро на горгонзола го докарва Въбоще не е необходимо да го комбинираш със синьо сирене за да се получи съедобен материал, но е важно да е качествена, кремчеста фета, не онази като тебешир, да е влажно в кутията и да не му обръщаш внимание около 3 седмици...

Първоначалния материал – сиренето - е съществено да бъде с висока масленост и да не е много ферментирало. От там нататък започва един разпад на мазнини и белтъчини, и резултатът зависи от това каква химия ще се развие от наличните материали и условия по време на отлежаването. А химията е една много точна наука...

Първоначално публикуван от asenv Преглед на мнение
              След седмица време, в условията на хладилника (6-10*С) ще имаш резултати.
              Много ти е топъл хладилника, стандартните са 4-5С.

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
              Дупченето със шишове е с цел да се зарази отвътре с мухъл сиренето, не да "влиза въздух". Сирене сте виждАли, предполагам - мислите ли, че тези дупки си остават отворени?
              "Стилтън" първо отлежава "запечатан", после се дупчи за да влезе въздух и да тръгне да расте мухъла По-вкусен е от Рокфор

Коментар

Първоначално публикуван от Asteri Преглед на мнение
                "Стилтън" първо отлежава "запечатан", после се дупчи за да влезе въздух и да тръгне да расте мухъла По-вкусен е от Рокфор
                Много реклами четете (всички, които твърдите, че се вкарва въздух). То е ясно, че никой сиренар няма да си издаде технологията, но това с въздуха, проветривите помещения и т.н. е най-голямата измама. По-горе съм задал няколко въпроса, никой не ми отговори, да попиПам пак:
                1. Коя е средата, в която се въдят плесени, гъбички, бактерии и тем подобни микроорганизми, кото преработват млякото в сирене?
                2. Как миришат сухи боси човешки крака , щрапали по пясъка на плажа, съответно носили сандали или проветриви обувки и как миришат същите крака (та ако ще бебешки да са) ако ги държиш три дена спарени в гумени ботуши (без пЪртенки, за феновете на военщината)?
                Жокер: миришат на... нещо като деликатесно сирене само че по-силно и по-гадно...
                3. Какво става с пихтиеста пластична маса (каквато е сиренето), като я прободеш със шиш? Дупката си стоЙ месец-два и през нея се проветрява ли проветрява сиренето или се затваря за час, айде за ден максимум?
                България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

А, и още един въпрос бях задал по-горе (и също така традиционно бях охулен, освиркан и обруган ):
                  Някой от вас все пак стъпвал ли е в мандра? Не френска, нека да е българска?

Коментар

Гугълни малко за развитието на гъбите и основно на пеницилиум, току виж ти просветне.
                    Па и там как точно от млякото стаа сиринье - м, не е на закрито.
                    А миризмата на крака е от друг микроорганизъм, ама оставям да си го намериш сам
                    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Гугълни малко за развитието на гъбите и основно на пеницилиум, току виж ти просветне.
                      Па и там как точно от млякото стаа сиринье - м, не е на закрито.
                      А миризмата на крака е от друг микроорганизъм, ама оставям да си го намериш сам
                      Продължаваш да пишеш щуротиЙ. В мандра явно не си влизал. Но все едно. След две седмици ще дам отчет - ~800 грама Daneblu за 10 лева.

Коментар

Да не е данАблу?
                        http://www.ecta.org/IMG/pdf/gi_application_danablu.pdf

От крави? ибаго, нали теело да йе от офце?

Коментар

Да не е данАблу?
                          http://www.ecta.org/IMG/pdf/gi_application_danablu.pdf

От крави? ибаго, нали теело да йе от офце?
                          Оооооо, гугольствуете, а, товарищ?

Коментар

Ми загрижен съм да не се отровиш щото кой шъ ме весели? Анаеробните неща са токсични обикновено

Коментар

Ми загрижен съм да не се отровиш щото кой шъ ме весели? Анаеробните неща са токсични обикновено
                              Да-а-а-а, като виното, бирата, рикийката - все едни люти отрови...

Коментар

Алкохола е отрова, ако случайно не знаеш

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X