Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се прави синьо сирене?

Свий
Темата е затворена.
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #46
    От: Как се прави синьо сирене?

    Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
    ...
    И си прав няма какво да се сравни с овче мляко и производните МУ
    Ми аре, почвай с оФцете, че да те ползваме.

    Ше те налазвам за мляко, или ако слизаш към наше село звънни да се разбЕреме нещо.
    ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

    Коментар


    • #47
      От: Как се прави синьо сирене?

      Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
      Пудебамаамудеба

      https://fr.wikipedia.org/wiki/Caves_de_Roquefort

      и за да не се правиш на отворенгяс:
      Les caves de Roquefort sont, avant leur aménagements de pierres maçonnées, des grottes naturelles

      Продължаваме натам
      Ces caves se situent dans le Massif central méridional, certaines sous le bourg de Roquefort-sur-Soulzon dans le département de l'Aveyron.

      Ся дали бур е село и голямо село кажи ти
      Bourg не е село, купчина разпръснати махали е, няма "село Рокфор", няма пещера "Рокфор" с 200 000 куб.м. обем, както пише в измишльотините от "Социалистическа домакиня" (даже не било отпреди Девети, пфуй), които много авторитетно си снимал и пуснал по-горе, никакъв въздух не се сменя за три часа, изводът си го прави сам.
      България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

      Коментар


      • #48
        От: Как се прави синьо сирене?

        Ммм, не е село да, колиби са по нашенски или махали
        Пещери има както се видя, общата площ не знам колко е.

        Не е от преди соца, преди соца тука рокфорД не е имало, писах за съвеЦките и нашите опити да се направи таково сиринье и как се провалиха с гръм - вкусът не стана, нищо че яко ги тъпчеха с пеницилиум рокфорти.
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

        Коментар


        • #49
          От: Как се прави синьо сирене?

          И аз обожавам синьото сирене, та ще следя с интерес темата и чакам резултата от експеримента.

          Коментар


          • #50
            От: Как се прави синьо сирене?

            Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
            Ммм, не е село да, колиби са по нашенски или махали
            Пещери има както се видя, общата площ не знам колко е.

            Не е от преди соца, преди соца тука рокфорД не е имало, писах за съвеЦките и нашите опити да се направи таково сиринье и как се провалиха с гръм - вкусът не стана, нищо че яко ги тъпчеха с пеницилиум рокфорти.
            Не е нужно да блестиш с всякакви познания. Иначе за разширяване на мирогледа във "фр.уЙки" има и статия за бург. Човъркай си там "Пежогегата" и "ne supra crepidam", че се излагаш. Вярно, предимно в моите очи, де, другите нали са профи-играчи в МСТБГ-лигата, ама ти що се вреш там? Да не си се кандидатирал за дупетат от "здравите сили", та гледаш да се харесаш на електората?
            България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

            Коментар


            • #51
              От: Как се прави синьо сирене?

              Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
              Не е нужно да блестиш с всякакви познания.
              Аз от коли не разбирам бе, още по-малко от обущарство, но виж знам как се чете гражданин на латински
              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

              Коментар


              • #52
                От: Как се прави синьо сирене?

                Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                Аз от коли не разбирам бе, още по-малко от обущарство, но виж знам как се чете гражданин на латински
                Vae victis! Особено ако експериментът успее. Ще взема и аз да наложа малко "рокфорус булгарикум", да не вземе Росен нещо да обърка технологията, особено заради вашите вредни внушения. Ако продължаваш арогантно да твърдиш, че няма да прихване плесен сиренето по "сандвич-технологията", да вържем бас за ... гы-гы... сръбска скара в Пирот, че Бузина нещо тръгна да предава революционния комитет?
                България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

                Коментар


                • #53
                  От: Как се прави синьо сирене?

                  О не, шъ си плесеняса. Дали ще е пеницилин или други гъбички виж ще трее да се оди в хеито или както се казва ся за миокробиологичен анализ
                  А какъв вкус ше има изобщо не се наемам да предвидя.
                  И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

                  Коментар


                  • #54
                    От: Как се прави синьо сирене?

                    Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                    О не, шъ си плесеняса. Дали ще е пеницилин или други гъбички виж ще трее да се оди в хеито или както се казва ся за миокробиологичен анализ
                    А какъв вкус ше има изобщо не се наемам да предвидя.
                    Дзаден ход даваш, а? Гы-гы?
                    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

                    Коментар


                    • #55
                      От: Как се прави синьо сирене?

                      Не.
                      Дома редовно имам плесенясало сирене, рядко обаче нарочно и заминава в кофата.
                      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

                      Коментар


                      • #56
                        От: Как се прави синьо сирене?

                        Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                        Не.
                        Дома редовно имам плесенясало сирене, рядко обаче нарочно и заминава в кофата.
                        Номерът е да прихване благородната плесен. А ти помисли защо и как плесенясва твоето - щото на три часа сменяш въздуха или как?
                        България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

                        Коментар


                        • #57
                          От: Как се прави синьо сирене?

                          Готлиб, готлиб, не е пиниза само да плесеняса, а и от млякото да стане сиринье
                          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

                          Коментар


                          • #58
                            От: Как се прави синьо сирене?

                            Те ви нещо по темата.

                            ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

                            Коментар


                            • #59
                              От: Как се прави синьо сирене?

                              Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                              Готлиб, готлиб, не е пиниза само да плесеняса, а и от млякото да стане сиринье
                              Търтей, ти колко fromageries си посетил през живота си? Али поне български мандри? Не става с четене на "Социалистическа домакиня" това. Требе на място да се види, да се пипне, да се опита (със съответното за вида сирене винце).
                              България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

                              Коментар


                              • #60
                                От: Как се прави синьо сирене?

                                То и кучето става месар така с посещения на месарници и дегустация на квото му подхвърлят
                                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X