Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се прави синьо сирене?

Свий
Темата е затворена.
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • От: Как се прави синьо сирене?

    Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
    Зелевата чорба за сега само е връщалаала живот, но тя си е необикновена
    Армеевата чорба е низпослана от Бога.
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

    Коментар


    • От: Как се прави синьо сирене?

      Първоначално публикуван от kosta-s Преглед на мнение
      Пловдивската филипопулис устройва ли ви....
      В тая нямам акциЙ ( © Търтея) но все пак? Как е? В пещера ли е устроена Климатици-вентилатори-охладители-кислородна инсталация има ли? Колко пъти на час се сменя целият въздух вътре?
      България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

      Коментар


      • От: Как се прави синьо сирене?

        От цялата история помня само миризмата. Тогава си правеха само нормално сирене и беше преломното време когато отхвърляха восъка по кашкавалените пити, че бил канцерогенен.
        Синьо сирене не съм учил , то и нямаше много-много по магазините.
        Сигурен съм обаче че технологията опира до закваска, константна температура , влажност,/може и светлина/, които при известна технологична карта се постигат където и да е .
        Sent from my Nokia s fenerche

        Коментар


        • От: Как се прави синьо сирене?

          Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнение
          То и в тоя раздел ако има банани и затворени теми-тя си е.а майката.
          Иначе ако нямах хемороиди колко пуканки щях да изям с тая тема...
          Не ги ли пукате преди ядене
          пп пуканките разбира се...
          Последно редактирано от veskov; 08-03-17, 20:29. Причина: пписа
          А тези простотии се правят от името на всички ни.
          Даника
          Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

          Коментар


          • От: Как се прави синьо сирене?

            Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнение
            Сигурен съм обаче че технологията опира до закваска, константна температура , влажност,/може и светлина/, които при известна технологична карта се постигат където и да е .
            Именно. Навремето, като са си нямали хладилници / климатици са ги правели мандрите на по-хладни места - пещери, дълбоки изби или у нас в Балкана (та да ги обират шумкарите). Оттам и вкоренилата се легенда за "свежия чист планински въздух", "пещерата, в която въздухът е целебен" и прочие, без които сирене и да станело, нямало да бъде като "НашОто" ® (тук "Нашото" е съответно марката, наименованието за произход, контролирания географски регион и др. търговски трикове). А, че се прави по влажни мръсни миризливи мази и сайванти, това, естествено на публиката се спестява.
            България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

            Коментар


            • От: Как се прави синьо сирене?

              Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
              Не ги ли пукате преди ядене
              За да не дращят на изхода трябва много финно да се смелят,даже и да са пукани.
              Ако ги изядеш сухи ,не се различаваш от прасетата. Ако ги намокриш трябва пръжки или сирене.
              Sent from my Nokia s fenerche

              Коментар


              • От: Как се прави синьо сирене?

                Офф, най ги обичам с мас и да са много. Но действително българските са се изродили и имат отвратително твърди люспи.
                А тези простотии се правят от името на всички ни.
                Даника
                Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

                Коментар


                • От: Как се прави синьо сирене?

                  Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
                  Но действително българските са се изродили и имат отвратително твърди люспи.
                  ГМО, баце! АКТА-МАКТА-СЕТА, мръсни евроГейци докъде ни докараа...
                  България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

                  Коментар


                  • От: Как се прави синьо сирене?

                    Тихо,че ще има и тема "Как се правят пуканки"!
                    Sent from my Nokia s fenerche

                    Коментар


                    • От: Как се прави синьо сирене?

                      Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнение
                      Тихо,че ще има и тема "Как се правят пуканки"!
                      На домашно огнище, на жар, естествено, със свинска мас, в чугунен сач ТрадициЙте преди всичко, патрЕоти ли сме или лукови глАви?
                      България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

                      Коментар


                      • От: Как се прави синьо сирене?

                        Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                        ГМО, баце! АКТА-МАКТА-СЕТА, мръсни евроГейци докъде ни докараа...
                        Забрави ония с разните пръскачки и семена, тук мезим със сирене.
                        А тези простотии се правят от името на всички ни.
                        Даника
                        Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

                        Коментар


                        • От: Как се прави синьо сирене?

                          Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
                          Забрави ония с разните пръскачки и семена, тук мезим със сирене.
                          То не пречи да разнищим правилния начин на пукане на правилните царевични зърна + разни позабравени патрЕотични традициЙ като например пуканки от нахут , докато чекаме да узреЙ наложеното от участниците в темата сиренье.

                          P.S. ДругариЙ, нали знаЙте, че не е хамериканско изобретение туй пуканката! Кога за пръв път се поЯвила тя в Клета Майка, нали се досещате?

                          Последно редактирано от Bogoljub Gagic; 08-03-17, 20:51.
                          България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

                          Коментар


                          • От: Как се прави синьо сирене?

                            Свършва им сезона, иде кърската работа. Тук сме айлязи де, ма сигурно трябва да е отделна за традициЙте, инак бива.
                            А тези простотии се правят от името на всички ни.
                            Даника
                            Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

                            Коментар


                            • От: Как се прави синьо сирене?

                              Тая плесен, за която говорите е благородна. Не пречи циркулацията на въздуха, ако в помещението вече има такъв бацил. Даже помага.
                              Така се правеха навремето и колбасите с благородна плесен, която помага на зреенето.
                              Едно време не във всяка пещера е сатавало сиренето и месото, сега е същото.

                              Коментар


                              • От: Как се прави синьо сирене?

                                Да благодарим на "Български пощи" че съществуват стафиди, оцет и синьо сирене!
                                мисля, да зема а се замисля...

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X