Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се прави синьо сирене?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как се прави синьо сирене?

Първоначално публикуван от kok4o1 Преглед на мнение
    Вервай ми, че за оная работа се иска даже повече акъл, ама то ако ми се искаше да работя без да ползвам главата си, щях да стана адвокат, а не търговец

Инак, една от причините все по-малко хора да пишат смислени работи тук е, че масово се появиха гугъл-читатели, които от там и с клипове от тубата мислят че знаят всичко.
    Опита който споделям е плод на практиката, минала през ръцете ми, а не прочетено мнение на някой друг от интернет.
    Ай сполай ти и ми простете че ви развалих седянката с Търтея
    Първо, не съм адвокат, другарю. Второ, колкото и странно да изглежда - поддържаш моята теза - че може да се зарази сирене и не ти трябва "пещерата РокфорД" за да стане това. Което аз съм правил в хладилник по "сандвич-технологията". Това, което предлагаш е да се разбърка плесента в другото сирене и да не може да се разбере прихванало ли е бялото сирене или просто из него равномерно има плесен, щото синьото е размачкано в него. Експериментът прочее нищо няма да покаже - ще си изядат хората пастата от размачкано синьо сирене с масло в бяло сирене и няма да разберат нищо. По този повод няма и нужда да чакат 2 седмици, може да го изядат веднага. Ще ми е интересно да ни демонстрираш (може и в гугъл) доилен апарат за овца - ама ползван с търговска цел, не като куриоз някакъв. А, че не можеш да ползваш гугъл и изпитваш органическа неприязън към хората, които могат - е, това е твой проблем, не мой.
    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Темата става още по-забавна !
      ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
        Темата става още по-забавна !
        Нима? Да не би с кок4о1 да сте подхванали внос на доилни апарати за овце?
        България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
          Нима? Да не би с кок4о1 да сте подхванали внос на доилни апарати за овце?
          Не, ама ако почна, ше ти продам малко за тия оФце дето ги дОиш ти, да ти е по-лесно.
          ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Първоначално публикуван от Джоу (x3mrjoe) Преглед на мнение
            Не, ама ако почна, ше ти продам малко за тия оФце дето ги дОиш ти, да ти е по-лесно.
            С присъщата си "инхениозност" (ползвай гугъл, ни са срамувъй) първо ще изобретиш и ще конструираш по вехтошарския метод някой такъв?

Коментар

Ама много се отклонихте от темата. Давайте да обсъдим как ще стане синьото сирене. Та аз пак да питам, по зло стечение на обстоятелствата имам запас от мешано сирене- овче с краве(македонско и смърди така или иначе на обор), та мисля да му подобря аромата. Ще го обезсоля. Ще стане ли от него та да го жертвам, или да го ръся с червен пипер и зехтин и да го бутам около виното и узото.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                Сирене? В магазина? От мляко? Къде тва?
                Между другото до моЙто село,съседното
                има мандра!Та там праат истинско сирене!Мнооого добро!И пушен каЧкаваль и внимание-пушена моцарела!!!

Мандрата е в село Гурково - до Ботевград!Та-намира се понякогиш тук-таме!
                Jeep Grand Cherokee 4.7 WJ V8
                0888854582
                Дизел втора употреба за лична - НЕ!!!!
                Китайска поговорка "Не ти пожелавам да живееш в интересни времена" басси!!!

Коментар

Първоначално публикуван от GECATA 73 Преглед на мнение
                  Ама много се отклонихте от темата. Давайте да обсъдим как ще стане синьото сирене. Та аз пак да питам, по зло стечение на обстоятелствата имам запас от мешано сирене- овче с краве(македонско и смърди така или иначе на обор), та мисля да му подобря аромата. Ще го обезсоля. Ще стане ли от него та да го жертвам, или да го ръся с червен пипер и зехтин и да го бутам около виното и узото.
                  Нещо ще стане. Какъв вкус ще има не е ясно. На гагича ще му хареса, ма той не е критерий за качествена храна, а по-скоро обратното.
                  Та аз лично бих го изпраскал с винце и зехтин и червено пиперче. Или на пълнени чушки със сирене за закуска
                  И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от GECATA 73 Преглед на мнение
                    Кого питаш? Школата на проф Димов и акад. Лысенко, със съвременен сторонник Търтея, според която ще требва да си плАтиш магазинаж в РокфорДската пещера, кок4о1, дето съветва да се размеси и намачка с масло и синьо сирене (аз бих добавил и чубрица и червен пипер в такъв случай, сърбите му викат "урнебез" ) или Гагич, който нищо не разбира?

Коментар

• От: Как се прави синьо сирене?

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
                      Първо, не съм адвокат, другарю. Второ, колкото и странно да изглежда - поддържаш моята теза - че може да се зарази сирене и не ти трябва "пещерата РокфорД" за да стане това. Което аз съм правил в хладилник по "сандвич-технологията". Това, което предлагаш е да се разбърка плесента в другото сирене и да не може да се разбере прихванало ли е бялото сирене или просто из него равномерно има плесен, щото синьото е размачкано в него. Експериментът прочее нищо няма да покаже - ще си изядат хората пастата от размачкано синьо сирене с масло в бяло сирене и няма да разберат нищо. По този повод няма и нужда да чакат 2 седмици, може да го изядат веднага. Ще ми е интересно да ни демонстрираш (може и в гугъл) доилен апарат за овца - ама ползван с търговска цел, не като куриоз някакъв. А, че не можеш да ползваш гугъл и изпитваш органическа неприязън към хората, които могат - е, това е твой проблем, не мой.
                      Харесвамегоцентризмати,ноазпрезцялотовремеговорехзасебеси.ДоилниапаратизаовцеимаивБългария.
                      Идеята на намачкването е, да имаш повишаване на маслеността, но отдавна съм разбрал, че ако не е от гугъл, няма да го прочетеш. Можеш да заразиш всяко сирене, а мухлясалите се правят от овче и биволско, точно заради високата масленост, която имат млеката от този добитък/пише го в гугъл/.
                      Това е идеята на пакетчето масло, което се добавя към кравето сирене, да го направи маслено. Ако се добави към овче /козето според мен е сухо сирене и не става/, просто ще имаш по-маслен продукт.
                      Начкването помага за равномерното и по-бързо разпространение на плесента в смеската, защото на цели парчета трудно прониква навътре.
                      След 20 дни във фолио, което не трябва да забравяме да надупчим още началото и за по-добра форма, може в пластмасова кутия да се сложи, сместта ще е хомогенна, вервай ми.
                      А да и ползването на сложни изрази за прости неща по никакъв начин не показва интелект...........тва пак не е към теб, а по принцип си говоря

Коментар

Не конкретизирам никого. Просто питам дали някой е правил от такава смес нещо. Прехваленото и евтино македонско сирене си е направо бок....

Коментар

Т.е. горгонзолата и стилтъна не са сини сирена щото са от крави?
                          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Интересно, Гагич, колко грама сирене си произвел?

Реално, физически, такива, които може да се сложат на кантара, и някой смел човек да е опитал?

Естествено, не питам за това, колко овце, коча, пръча, кози и други млекодайни са минали над менчето ти....

Коментар

Аз дадох съвет за рецепта, пък виЙ, дребни душициЙ, са пръскаЙтИ от злоба. Никого не насилвам да пробва рецептата. Правил съм за собствена консумация и пак ще си направя - върви с печена на тиган пъстърва, писах в онази тема за соц-чревоугодничеството. Пък вие си мечтайте за "пещерата РокфорД" и "селото РокфорД", дето ги няма на картата (а и не ги е имало). Свободни сте да вервате на когото си искате. В случая безрезервно повярвахте на глупостите, пуснати от Търтей, щото нали са "свЯтыня" писанията не по времето на Тато, а по времето на другаря Сталин, ехехеййй Също така предпочитате да вярвате на един от съпричастните към junk-food-а в Клета Майка, от който се оплаквате ежедневно, но не и на истински ценител като мен . Останете си заблудени и нагъвайте боклуци, що да ви просвещавам?

Коментар

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
                                Заложено кило добре узряло козе и 130г краве масло от мандра с уж гарантирано качество, пазарджишко. Синьото 100г е Паладин, било е най-скъпото в близката,,градска" бакалия. Технологията е http://www.offroad-bulgaria.com/show...73#post3119973
                                Продължение. Заложени по рецептата още по доза краве и овче. Всяко делнато на две и по една част в хладилника, другата в плетена кошница в герана (кладенеца) на 4-5м дълбочина, на метър над водния стълб. Майсторите разбрали, че му трябва влага, температура и въздух. Ще се види. Лятото съм консумирал най- хубавите бира, бяло вино, концентрати, диня и др охладени така. Първоидеята е била на една от бабите. След като го опитала, решила, че ще осмърди хладилника. Последвали бързи кръжно и гугле справки със съответното решение.
                                А тези простотии се правят от името на всички ни.
                                Даника
                                Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X