От: Дини,защо все по-лоши?
Брях, къде по-точно ?
Първоначално публикуван от Чавдар (V93)
Преглед на мнение
. Еми всеки иска да изкара ранна и обилна продукция, нормално. По нашия край в Центр. Сев. България ги гледахме традиционно, никакви разсади и присади и без поливане. Като се стопли почвата, разнасяш оборски тор, хвърляш семките /ломски ямки, хаха/, едно две окопавания и като каже Началника, стават екстра. Като каже - йок - и ядем каквото е станало. Виж около Белене, в блатото и на острова, там беше царството на динята. На село, в ТКЗСто не се гледаше сериозно на дините, по-скоро съпътстваща култура, докато за грах, домати и захарно цвекло се докладваше всеки ден на Окръжния комитет. Дядо ми беше 30 години зеленчуков бригадир, та съм вътре в нещата. Е имали сме и години на свръхпроизводство на качество и на количество и с бордови КрАЗ /!/ сме ги карали на гара Левски, там на вагони и за Сточна гара, лично съм участвал в товаро-претоварната дейност, макар 12-13 годишен. Факт е, че за да стане динята страхотна си иска почвено-климатични условия, па и да и разбираш малко от малко, оттам нататък по правилата на свободния пазар, кой както иска да го тълкува.
Коментар