Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дини,защо все по-лоши?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Дини,защо все по-лоши?

Колеги, колеги, всички в България се чудим как да прецакаме другия, та да струпаме някой левец за харчлък и си мислим, че другите не мислят по същият начин. В България има само МРЪНКАЧИ и НЕПЛАЩАЧИ!!

Читави - на боб зърно!
    Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
    Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
      От пазара, от мръсни кулаци-часНици, които народната вльаст така и не успя да изтреби....
      В добавка - и се разви тая отвратителна прослойка на "пазарджията-великан", на който му дължиш триесе стинки само като се спреш пред сергията му, камо ли да му "се лигавиш" като искаш да си избереш от продаваното.
      "Требе да земаш и да бегаш!" веруюто докато се изкорени аз поне пазарувам зарзават и плодове изключително от големите вериги - хем са и на качество по-добри, хем мога да си избирам ябълката и с лупа ако искам.

А за господина дето ме пита за "агротехниката" каква била сега:
      ами де да я знам - 30 човека ( барабар със секретарката), 2 трактора и 2 комбайна вършат работата на 3 бивши ТКЗС-та със все (грубо) 50 тината Болгара и 20-тина "Ниви" (туй да не си помисли някой че е автомобил) и към 600 човека персонал...
      Мани това, ами и вадят двойни добиви от тези по текезесарски времена.... Е от "субсидийните" ниви (т.е. - зарязаните) са горе долу същите.

Коментар

Bulaf житото не се брои, там хавата е друга.
        "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Тая година не съм случил на свястна диня,миналата се разцепих от една сергия до нас,жестоки бяха.Домати имам в двора,но водя борба с двете баби да сменят и сорта домати и сорта краставици,и понеже не вдяват с добро,тая година и до днес си купувам домати и краставици от пазара,а на бабите им казах да си ги ядат,дано са се обидили
          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
          Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
          Анатолий Пейчинов o8875о9815
          https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от коко келеша Преглед на мнение
            Дай го тоя магазин насам. Преди две седмици ми казаха, че още било рано за наши дини а на следващия ден един набор ми обясняваше, че цялата му сергия е зарината с българска продукция. На външен вид 1:1 с гръцките. Така и не ги пробвах.
            До мен е на 20 м. Всеки ден от 9 до 20ч. без понеделник. Днес пак оплюскахме една такава половинка
            Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
            Селска фурна аспух нема. Пак същият.
            В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Абе не знам защо ги псувате гръцките дини? Вчера до плажа си купихме диня, абе диня. Кора почти няма, семки почти няма, слааадка. Плажа е в Гърция де!
              יעבור
              «И това ще мине»

Коментар

Абе до късмет си е.
                Миналата година ходихме специално до Любимец и си взехме от бостан пред мен брани и т.н.
                Еми кур тате баница. Пълна скръб и половина отгоре.
                И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение

И домати си намирам хубави. Те пък почти никога не са български.
                  Може да си открил някакви марсиански които не съм опитвал, но да твърдиш че вносните домати били по вкусни (ако това значи "хубави") от българските та били и те парникови, или вкуса ти е нестандартен или нещо много си се объркАл.
                  Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Добри са си, ма не са държаливи. Редовно се режеха покрай зимната ваканция- жълти, червени и съхранявани в хамбарите с жито. Химия, хибрид, гМО- все тая, страх ни гони. Но пък пак с много страх някой смееше да напопържа ,,мичуринката"- дебелокоро, държаливо и красиво създание, надживяло капризите и спомените. Страх си ни гони.
                    А тези простотии се правят от името на всички ни.
                    Даника
                    Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Ееех, мичуринката... Или както е по книга-"мраморна 17".

Чудна диня, с розово "месо", никога не става кърваво червена, но пък много вкусна и без странични миризми и сладка.

По-горе се каза, че наличието на разни цветове жилки били показател за нитрати...
                      Ха ха хахаха....
                      А аз съм чувал как една шкодичка с повредено бутало и извадили биелата, увили с тиксо шийката на вала, и я стегнали със скоба, и така пратили чеха да се прибере до Чехия... Също и че издялали бутало на една варшава от липа, а буталния болт направили на струг от дрян, зер дряна е здраво дърво...

Кога ще се разбере, че е пълно с митове и легенди, и, че е много глупаво да се вярва на тях, вместо на науката. Ма то е трудно, има разни формули, а жената на пазара толкова убедително го разказваше...
                      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                        , увили с тиксо шийката на вала,
                        Имал съм магарцедес, вместо основен лагер на 2 цилиндър имаше ламаринка. Изкара над 500 км преди да умре.
                        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Кога в България, да ми каже някой комунист-носталгик, са се кОпували добри домати от поделенията на ДСО "Булгарплод", наричани "Магазин Плод-зеленчук" ? В тия торбички, дето струваха 30 ст. ?

[ATTACH=CONFIG]816609[/ATTACH]

Стига измишльотини ! Хубави плодове и зеленчуци имаше "на село при баба". Както и сега, освен ако не са скъпи и... вносни.
                          Маалце не е баш така- кооперативния пазар (Кирков, женски) беше за производител. А това ,,Плод и зеленчук " беше за големия град. И си мисля, че и там караха същото, но поради ,,свръхпроизводство", се сдобиваха само приятели, а сергията отпред си беше за кандидат-ударниците и сегашните носталгици.
                          А тези простотии се правят от името на всички ни.
                          Даника
                          Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
                            Маалце не е баш така- кооперативния пазар (Кирков, женски) беше за производител. А това ,,Плод и зеленчук " беше за големия град. И си мисля, че и там караха същото, но поради ,,свръхпроизводство", се сдобиваха само приятели, а сергията отпред си беше за кандидат-ударниците и сегашните носталгици.
                            И какво толкова продаваха на Женския пазар? ЧудесиЙ някакви? Домати "Дружба" и лук "Пионер". Не знам кой какви дини е ял някога някъде си, но българските дини, ако не са от някакъв "бутиков бостан", а от търговската мрежа, винаги са били "Тото 2". И при Велик Славен Тато, и сега.
                            България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Като стана дума за домати, една интересна публикация.
                              България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Като стана дума за домати, една интересна публикация.
                                Ами в тази публикация се говори за неща, за които ти по-горе рипаш като заклана кокошка.

А едно време за гражданЯта нямаше хубава стока на Плод-зеленчука не защото нямаше производство, а защото, поради тъпата соц организация, много стока оставаше да гние по полето или по складовете на "Булгарплод". Като ученик съм бил на бригада в складовете до "Дружба" да сортираме и да отделяме все още здравото от изгнилото - разкошни чушки и зели изгнили в чувалите ...
                                Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X