От: Домашна шунка
И моя втори опит е задоволителен:
500гр. телешко на кайма (АКО беше само свинско май щеше да е по сочно, но и така е добре!!!!)
500гр. свински гърди на кайма
2 ч.л. сол
1 ч.л. червен пипер
1/3ч.л. черен пипер
1/2ч.л. сминдух
1 малка скелидка чесън(нарязана на много ситно)
Този път се постарах да сложа каймата плътно в уреда преди да сложа пружината и да го затворя
След това 24ч. в хладилника, после 120 минути на 85 градуса на водата, като започнах да отброявам след като вътре в средата стана 50градуса.
40 минути след това в средата беше 75 градуса, а накрая си беше както на водата 85.
На вкус стана добре, малко суха, за това смятам че само свинско ще е по–добре.
На вид ето какво се получи, дори този път НЕ сложих желатин:
И моя втори опит е задоволителен:
500гр. телешко на кайма (АКО беше само свинско май щеше да е по сочно, но и така е добре!!!!)
500гр. свински гърди на кайма
2 ч.л. сол
1 ч.л. червен пипер
1/3ч.л. черен пипер
1/2ч.л. сминдух
1 малка скелидка чесън(нарязана на много ситно)
Този път се постарах да сложа каймата плътно в уреда преди да сложа пружината и да го затворя
След това 24ч. в хладилника, после 120 минути на 85 градуса на водата, като започнах да отброявам след като вътре в средата стана 50градуса.
40 минути след това в средата беше 75 градуса, а накрая си беше както на водата 85.
На вкус стана добре, малко суха, за това смятам че само свинско ще е по–добре.
На вид ето какво се получи, дори този път НЕ сложих желатин:
Коментар