Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Домашна шунка

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #76
    От: Домашна шунка

    Днес си взех и моя шунковар от еконта, че вчера не ми остана време да мина от там. Благодаря на колегата. Тия дни ще се почнат експериментите.

    Коментар


    • #77
      От: Домашна шунка

      Тъй като оставих сместа да узрее и ще го варя утре да попитам, има ли проблем че не сложих вода?
      MITSUBISHI MONTERO 3.0 V6
      (А1+)
      О877ООО98О

      Коментар


      • #78
        От: Домашна шунка

        Аз сложих червено вино

        Не би трябвало да е проблем и без вода, все пак месото си е сочно - но винаги можеш да долееш...
        What Orwell feared were those who would ban books. What Huxley feared was that there would be no reason to ban a book, for there would be no one who wanted to read one.

        Коментар


        • #79
          От: Домашна шунка

          Първоначално публикуван от swartalf Преглед на мнение
          .......но винаги можеш да долееш...
          Сега ако само долея водата ще си стои отгоре и фаидата ще е нула, а да го вадя и да го омешвам на ново ми се струва по зле. Ще пробвам така тъкмо ще знаем какво става без вода.

          А какво ще кажете за термометъра, проблем ли ще е да не го прикрепям никъде (защото така или иначе няма за къде) да го потапям от време на време във водата?
          MITSUBISHI MONTERO 3.0 V6
          (А1+)
          О877ООО98О

          Коментар


          • #80
            От: Домашна шунка

            Първоначално публикуван от ТониМонтеро Преглед на мнение
            Сега ако само долея водата ще си стои отгоре и фаидата ще е нула, а да го вадя и да го омешвам на ново ми се струва по зле. Ще пробвам така тъкмо ще знаем какво става без вода.

            А какво ще кажете за термометъра, проблем ли ще е да не го прикрепям никъде (защото така или иначе няма за къде) да го потапям от време на време във водата?
            и аз така ще практикувам
            Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
            Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

            Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

            Коментар


            • #81
              От: Домашна шунка

              Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
              и аз така ще практикувам
              Аз като за първи път се провалих , на вкус добре ама на вид не прилича на нищо. Извадих го на парченца както си го сложих, само се бяха сварили, не става и за снимка.
              Сега остава да разбера къде сгреших.
              MITSUBISHI MONTERO 3.0 V6
              (А1+)
              О877ООО98О

              Коментар


              • #82
                От: Домашна шунка

                Мойта на вид криво ляво го докара, но вкуса нещо не ми допада. Оказа, че чесън и червено вино много не си подхождат Абе като цяло малко на вАрено месо е вкуса...
                What Orwell feared were those who would ban books. What Huxley feared was that there would be no reason to ban a book, for there would be no one who wanted to read one.

                Коментар


                • #83
                  От: Домашна шунка

                  Не си само ти! Аз го клатих с термометъра и резултат като при теб.
                  Ще намаля градусите тия дни и ще го докарам. С парченцата няма оправия. Или цяло парче месо или финно смляно!
                  С шол обаче не става. Трябва мазнина да има, поне 20% според мен.
                  0885600006 - Чичо Коце

                  Коментар


                  • #84
                    От: Домашна шунка

                    При мен беше 650гр врат и 300гр контрафиле. От врата заделих 400-500 грама на бучки по 2см, останалото с пасатора на кашичка. След което бърках в една голяма тава към 5-10 минути на ръка заедно с подправките, сипах в уреда и затиснах с пружината. После престой към 24 часа в хладилника варене около 2 часа и половина, но понеже нямах термометър водата я гледах на око да е пред кипване. Резултата е - относително сухо месо, доста стегнато, тежко, трудно за рязане (много плътно), на вид изглежда приемливо, за вкуса вече казах. Абе довечера ще снимам, междувременно продължаваме с експериментите
                    What Orwell feared were those who would ban books. What Huxley feared was that there would be no reason to ban a book, for there would be no one who wanted to read one.

                    Коментар


                    • #85
                      От: Домашна шунка

                      Аз за градусите гарантирам че са 85, защото ги мерих с електронен термометър през цялото време и за точно 120 минути ми се видя леко сурово.
                      MITSUBISHI MONTERO 3.0 V6
                      (А1+)
                      О877ООО98О

                      Коментар


                      • #86
                        От: Домашна шунка

                        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG20150812184545.jpg
Прегледи:1
Размер:55.0 КБ
ID:5675710

                        Това е моето творение.
                        What Orwell feared were those who would ban books. What Huxley feared was that there would be no reason to ban a book, for there would be no one who wanted to read one.

                        Коментар


                        • #87
                          От: Домашна шунка

                          Първоначално публикуван от swartalf Преглед на мнение
                          Това е моето творение.
                          Желатин слага ли?
                          MITSUBISHI MONTERO 3.0 V6
                          (А1+)
                          О877ООО98О

                          Коментар


                          • #88
                            От: Домашна шунка

                            Не, само месото, сол, черен пипер, захар (пудра), червено вино и чесън на прах. А, и шарена сол, ама тя изобщо не се усеща.
                            What Orwell feared were those who would ban books. What Huxley feared was that there would be no reason to ban a book, for there would be no one who wanted to read one.

                            Коментар


                            • #89
                              От: Домашна шунка

                              Прочетох темата в бг-мамата. Вътрешната температура на шунката не трябва да е повече от 72 градуса. Вторият опит смятам да е по-успешен.
                              0885600006 - Чичо Коце

                              Коментар


                              • #90
                                От: Домашна шунка

                                Първоначално публикуван от kozeboy Преглед на мнение
                                ...... Вътрешната температура на шунката не трябва да е повече от 72 градуса......
                                Значи трябва да забия термометъра вътре при сместа. А колко трябва да е минималната?
                                MITSUBISHI MONTERO 3.0 V6
                                (А1+)
                                О877ООО98О

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X