Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Домашна шунка

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • От: Домашна шунка

    За съжаление няма снимки от втория ми колбас - нападнаха го веднага след изваждането, а беше половин килограм. Няма смисъл да снимам останалото малко парченце. Но все пак да споделя какво измислих:
    Половин кг свински бут, целият нарязан на парчета по дължина. Някъде май в руските писания бях попаднала на интересна идея - парчетата месо се прекарват през месомелачката, но БЕЗ НОЖ И РЕШЕТКА - явно за да се наруши донякъде структурата на месото и да не се разпада при рязане.
    Прекарах два пъти месото по този начин през мелачката, след което седя 2 денонощия в саламура, за да се осоли нормално. Отново го прекарах оше два пъти по същия начин през мелачката.
    След това отиде в шунковара, като добавих малко чесън на прах и малко чубрица. И 50 милилитра бяло вино.
    Резултатът - много вкусно, но не може да се реше съвсем тънко. Но си заслужава - целите парчета месо са поне за мене по-вкусни. И повече има вкус на шунка, а не на пресен колбас.
    Имаше нещо, което ме изненада - от половин доза (половин кг месо) се отдели около 250 милилитра течност - прекалено много.Започвам да се съмнявам, че и в кварталните месарници са започнали да помпат месото с боклуци за увеличаване на теглото .
    Преди малко заредих отново машинката. Отново половин доза. Този път класическата рецепта - около 1/3 смляно свинско от бут, останалото на парчета. Този път смлях месото в блендера, като предварително го нарязах на малки парченца. Добавих малко бира и подправки и за няколко минути стана идеална каша. Този вариант за мене е по-удачен, отколкото да се опитвам да смеля през мелачката толкова миниатюрно количество месо.
    Като стане готово, обещавам снимки и подробности за добавките. Този път си позволих да добавя нещо, което да се опита да задържи част от течността. Ако се получи добре, ще го споделя с вас.
    Последно редактирано от bgrali; 20-09-15, 15:36.

    Коментар


    • От: Домашна шунка

      Първоначално публикуван от vpdyankov Преглед на мнение
      Дай линк на двете теми, pls
      http://www.bg-mamma.com/index.php?to...;topicrefid=20

      http://www.bg-mamma.com/index.php?to...topic=856883.0

      Коментар


      • От: Домашна шунка

        Поредният колбас е готов и започнат. За съжаление не престоя достатъчно в хладилника, защото мина за малко една приятелка и беше изваден от шунковара след по-малко от 3 часа в хладилника. За това се чупи, като се режат целите парчета, но вкусът му е невероятен! И приятелката ми остана с това впечатление.

        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P9221815-e.jpg
Прегледи:1
Размер:394.3 КБ
ID:5682261

        Малкото парче вдясно е остатъка от предишния колбас, който вече описах.

        Ето съдържанието на новия:
        Половин кг свински бут, около една трета от нея смлян в блендера. Към края в блендера добавени бира, кимион на зърна, сух чесън и 1 с.л. сухо картофено пюре.
        Останалото месо нарязано на едри парчета и добавени кисели краставички (туршия, не са стелизиризани) на едри парчета. Този път въпреки по-голямото количество добавена течност, отделеният бульон беше по-малко от предишния.
        Този път преседя 2 денонощия в шунковара в хладилника, и според мене така месото по-добре е поело солта и подправките.

        Резултатът - нямам думи да го опиша! Още утре отново зареждам машинката с нещо подобно. Само че ще нарежа на малко по-малки парчета месото и може би ще смеля малко повече от него. И ако слагам краставички, ще ги нарежа на по-дребно или ще сложа повече. И краставичките са на вкус като току-що извадени от буркана, изобщо не изглеждат термообработени.

        Коментар


        • От: Домашна шунка

          Нещо се спотайвате!

          Саламче в стил "чоризо"!

          30 гр червен пипер
          20 гр сол
          5 гр чесън на прах
          5 гр риган
          1 скилидка чесън

          Градусите ги заковах.

          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20150925_194720.jpg
Прегледи:1
Размер:53.9 КБ
ID:5683289

          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20150926_082228.jpg
Прегледи:1
Размер:79.7 КБ
ID:5683290

          Вече имам уред за професионални гладници!

          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20150923_173343.jpg
Прегледи:1
Размер:84.6 КБ
ID:5683291
          0885600006 - Чичо Коце

          Коментар


          • От: Домашна шунка

            Маниак ...това може и с ръцете да се яде
            На нас клиренс ни трябва , не скорост

            Коментар


            • От: Домашна шунка

              Ако позволите един въпрос за тези пластмасови торбички. Както разбирам, те се явяват консуматив - предполагам не са за многократно използване. От къде човек може да се снабди с прилично количество и на каква цена?

              Коментар


              • От: Домашна шунка

                Не те знам от къде си, но в някой по-голям хранителен магазин питай за торбички за печене.
                ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

                Коментар


                • От: Домашна шунка

                  Както се казва, едно две три...
                  Натиснете снимката за да я уголемите

Име:image.jpg
Прегледи:1
Размер:109.3 КБ
ID:5684123
                  Натиснете снимката за да я уголемите

Име:image.jpg
Прегледи:1
Размер:99.2 КБ
ID:5684124
                  Натиснете снимката за да я уголемите

Име:image.jpg
Прегледи:1
Размер:110.4 КБ
ID:5684125
                  ...и хоп!
                  ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

                  Коментар


                  • От: Домашна шунка

                    Кажи по-подробно де.

                    Коментар


                    • От: Домашна шунка

                      Две парчета месо, в тигана с горещо олио, запечатват се от всякъде, увиват се в ръкав за пеечене и другото е известно...2 часа на 70-80 градуса.
                      ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

                      Коментар


                      • От: Домашна шунка

                        Първоначално публикуван от ПЛАМЕН ТЕНЕВ Преглед на мнение
                        Две парчета месо, в тигана с горещо олио, запечатват се от всякъде, увиват се в ръкав за пеечене и другото е известно...2 часа на 70-80 градуса.
                        Това ще го пробвам,но мисля да ги шприцовам от вътре с марина.П.П Благодаря за споделеното.

                        Коментар


                        • От: Домашна шунка

                          Първоначално публикуван от goiko Преглед на мнение
                          Това ще го пробвам,но мисля да ги шприцовам от вътре с марина.П.П Благодаря за споделеното.
                          Ще има файда. Аз ги мариновам за 24 часа с обрзсоляване след това.
                          ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

                          Коментар


                          • От: Домашна шунка

                            100% охладен свински джолан и много подправки.
                            Получи се много добре.

                            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20151009_075151.jpg
Прегледи:1
Размер:58.9 КБ
ID:5685943
                            0885600006 - Чичо Коце

                            Коментар


                            • От: Домашна шунка

                              Днеска не издържах да чета разни работи тука..

                              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:uploadfromtaptalk1444514879944.jpg
Прегледи:1
Размер:97.0 КБ
ID:5686046

                              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:uploadfromtaptalk1444514894649.jpg
Прегледи:1
Размер:85.2 КБ
ID:5686047

                              9 градуса са верни,от хладилника.
                              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                              Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                              Анатолий Пейчинов o8875о9815
                              https://dvrbg.com/

                              Коментар


                              • От: Домашна шунка

                                Без да имам търпение да стои в марина се получи това

                                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:uploadfromtaptalk1444598179578.jpg
Прегледи:1
Размер:280.7 КБ
ID:5686264

                                Леко безсолно,на места има дупчици,но е много вкусно,ще го правя тоя шунковар скоро
                                Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                                Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                                Анатолий Пейчинов o8875о9815
                                https://dvrbg.com/

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X