Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Домашна шунка

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    От: Домашна шунка

    Само да ви спомена, че това дето го варите не е никаква шунка.
    Истинската шунка се прави от цял бут, който даже няма да се събере в тази машинка.

    Инак-не се съмнявам, че се получава вкусен продукт(нали е от месо), но това в никой случай не е шунка.

    Друг е въпросът, че в съвременното колбасарство за "шунка" минава какво ли не.
    Има ли желание-има и начин!

    Коментар


    • #17
      От: Домашна шунка

      Първоначално публикуван от poptolev Преглед на мнение
      В БГ Мамата вече сме на втора тема, а не на 51-ва страница.
      Не се и съмнявам!
      0885600006 - Чичо Коце

      Коментар


      • #18
        От: Домашна шунка

        Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
        Само да ви спомена, че това дето го варите не е никаква шунка.
        Истинската шунка се прави от цял бут, който даже няма да се събере в тази машинка.

        Инак-не се съмнявам, че се получава вкусен продукт(нали е от месо), но това в никой случай не е шунка.

        Друг е въпросът, че в съвременното колбасарство за "шунка" минава какво ли не.
        Tова от целия бут е шунка прошуто,а това си е варена шунка.
        SUZUKI VITARA V6
        HONDA CBR 919RR
        MERCEDES ML
        MAN TGA D2O COMANREIL 18-430

        Коментар


        • #19
          От: Домашна шунка

          Аз вече си поръчах от неръждавейка.
          За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

          Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

          Коментар


          • #20
            От: Домашна шунка

            Ама аз съм наистина сериозен с идеята да пробвам с млековарката. Дайте идея за подходяща пружина. Мислех за такава от матрак, но тя няма да е неръждаема
            Nissan Terrano 2,7 TDI

            Коментар


            • #21
              От: Домашна шунка

              Затисни капака с нещо по тежко за пробата,примерно подувка или кюлче олово към 10 кила,така че да стои извън водата.Другото е гайка и винт от неръжд,които да притягаш от време на време.Другото с дърводелски стяги ,купих скоро едни към половин метър целите облечени с пластмаса за извън водата.
              Другото за което се сещам е херметическа тенджера от неръждавейка или алуминий,поцинковане на нормална пружина от механична бариера,или по камионите на кабините има подобни.

              тц...в неделя го почвам
              Последно редактирано от Roninn; 14-07-15, 19:42.
              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
              Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
              Анатолий Пейчинов o8875о9815
              https://dvrbg.com/

              Коментар


              • #22
                От: Домашна шунка

                Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
                Ама аз съм наистина сериозен с идеята да пробвам с млековарката. Дайте идея за подходяща пружина. Мислех за такава от матрак, но тя няма да е неръждаема
                Ми да ти кажа и аз питах къде мога да намеря пружина и накрая от другата тема в БГ МАМАта видях, че някои съфорумци са го направили на винт и въртят ръчно да пристягат.

                Даже имаше един цилиндър, в него сместта и отгоре тя пък затисната с нещо тежко метално (то там се вижда снимката).

                Коментар


                • #23
                  От: Домашна шунка

                  Първоначално публикуван от tisho-samokov Преглед на мнение
                  Tова от целия бут е шунка прошуто,а това си е варена шунка.
                  Не мога да споря какво е прошутото, но си е суровосушено месо.
                  Докато шунката по рецепта се вари, но се вари цял бут, а не каквото е останало след разфасоването на прасето. Каквато за съжаление е масовата практика в съвременното колбасарство.

                  Едно време консервирането на меса и мляко се е наложило заради липсата на други методи за съхранение на храните които се получават в по-големи количества, и не могат да се оползотворят веднага, и малко по малко, в съвременния свят това се е изродило в средство за печелене на пари.

                  До такава степен, че оригиналния начин на приготвяне вече да не ни е познат, и да си мислим, че това което ни се предлага в магазините е най-доброто.

                  Извинявайте за спама.
                  Иначе пак казвам-щом е от месо-няма начин да не се получи добър краен резултат, но това не е шунка.
                  Има ли желание-има и начин!

                  Коментар


                  • #24
                    От: Домашна шунка

                    Кольо, приеми го като начин на приготвяне на месо. Без значение как се нарича. Важното е да можем да си го приготвим без или с минимално количество вредители.

                    Иначе съм гледал по Дискавъри как се прави испанската шунка Хамон - от специална порода прасета, раснали на определено място и хранени с жълъди и един бут струва 2000 долара ...

                    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20090626_0099.jpg
Прегледи:1
Размер:55.5 КБ
ID:5671134
                    Nissan Terrano 2,7 TDI

                    Коментар


                    • #25
                      От: Домашна шунка

                      Коле, и варения бут е прошуто.
                      Prosciutto cotto (варено)
                      Prosciutto crudo (сурово).
                      Your conscience is all you can take to your grave.

                      Коментар


                      • #26
                        От: Домашна шунка

                        Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
                        Ама аз съм наистина сериозен с идеята да пробвам с млековарката. Дайте идея за подходяща пружина. Мислех за такава от матрак, но тя няма да е неръждаема
                        И аз имам една. Това направо ще и даде втори живот. Отдавна не е използвана.
                        Не виждам защо трябва неръждаема пружина? Пружината може да е отвън - три пружини вместо една централна. Достатъчно е това което опира месото да е неръждаемо.
                        Обаче млековарката е от алуминий, това не е ли лошо?
                        Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

                        Коментар


                        • #27
                          От: Домашна шунка

                          Доста от старите съдове са алуминиеви. Чувал съм, че не е хубаво да се съхранява храната в такива съдове. Иначе за готвене, след което да прехвърлиш в друг съд, не е опасно.
                          Nissan Terrano 2,7 TDI

                          Коментар


                          • #28
                            От: Домашна шунка

                            Няма никакъв проблем в шунковара да се сложи цяло парче от бут или друга част за да направите шунка. Има и такива рецепти. Разликата е, че няма да варите цял бут, а само парче от него.

                            Сега ако имате възможност си направете пък по голям съд за обработка на цял бут.

                            Коментар


                            • #29
                              От: Домашна шунка

                              За алуминиевите знам че не се пържи,за медните е сигурно,затова и се калайдисват
                              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                              Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                              Анатолий Пейчинов o8875о9815
                              https://dvrbg.com/

                              Коментар


                              • #30
                                От: Домашна шунка

                                Може и да не му е тук мястото, но ако някои се навива за групова поръчка с цел подялба на транспорт аз съм навит.
                                „Дори водата придобива лош вкус, щом се взема по рецепта.“

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X