Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как се пие вино?

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #76
    От: Как се пие вино?

    Първоначално публикуван от miro1972 Преглед на мнение
    Sonda точно оттам е и моя баща. Неговият чичо, който си е жив и здрав сяда на закуска с един компотен буркан червено вино и до вечерта сме на 3буркана! Бъчвата му е 3 тона за да му стигне.
    Именно..и на жената деда ѝ ,лека му пръст, имаше 3006 литра бъчва и отделно десет бурета по 100 литра за самоток. Там го пият с лимонада и изобщо не усещаш как влиза...до един момент де А в село Арчар имаше един старец, който казваше " Не помним вОда да съм пил..ама не помним и да съм се напивал "
    0899 шест5313нула
    За всекиго по нещо

    Коментар


    • #77
      От: Как се пие вино?

      Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
      Именно..и на жената деда ѝ ,лека му пръст, имаше 3006 литра бъчва и отделно десет бурета по 100 литра за самоток. Там го пият с лимонада и изобщо не усещаш как влиза...до един момент де А в село Арчар имаше един старец, който казваше " Не помним вОда да съм пил..ама не помним и да съм се напивал "
      Ете тва е Човек.....

      Аз пък си изпих виното ....Добре че турих второ та се залъгвам с нещо...

      По 50 кила на месец си отива без да усетиш

      Та догодина не 300 кила грозде а 600 поне та да има до пролетта демек до бирата
      К мирной жизни не пригоден.
      Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
      ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

      Коментар


      • #78
        От: Как се пие вино?

        А все съм се чудил, като дойде средата на декември , що почват да изчезват криковете от машините, а то....да се поповдигат буретата на една страна ..
        0899 шест5313нула
        За всекиго по нещо

        Коментар


        • #79
          От: Как се пие вино?

          Я че хубава темичка. Я да питам,ако има някой запознат. Преди години една позната донесе от Франция,селекция сирена за вино. Тогава толкова вино изпихме,че никой не разбра какви са сирената,защото ги ометохме и с виното много бързо. От тогава търся подходящи ,но не мога да си направя правилна селекция. Бяха на една дървена дъска,направени на шишчета с дървени клечки и се редуваха,парче сирене,плод,пак парче сирене (друго) пак плод и пр. Бяха уникални,просто,а френски сирена с българско вино е уникална комбинация,пресушихме дамаджаната. От тогава нямам координати на познатата няма,как да разбера от първа ръка. Предполагам,че това е била някаква обикновена купешка селекция и ми се иска да я открия,за да си импровизирам Ако някой знае,ще е супер

          Коментар


          • #80
            От: Как се пие вино?

            Първоначално публикуван от Борислав Ангелов (fnqkhhhzzz) Преглед на мнение
            Я че хубава темичка. Я да питам,ако има някой запознат. Преди години една позната донесе от Франция,селекция сирена за вино. Тогава толкова вино изпихме,че никой не разбра какви са сирената,защото ги ометохме и с виното много бързо. От тогава търся подходящи ,но не мога да си направя правилна селекция. Бяха на една дървена дъска,направени на шишчета с дървени клечки и се редуваха,парче сирене,плод,пак парче сирене (друго) пак плод и пр. Бяха уникални,просто,а френски сирена с българско вино е уникална комбинация,пресушихме дамаджаната. От тогава нямам координати на познатата няма,как да разбера от първа ръка. Предполагам,че това е била някаква обикновена купешка селекция и ми се иска да я открия,за да си импровизирам Ако някой знае,ще е супер
            Много хубаво хортуваш!Ами накрая не и ли опъна на французойката жартиерите?
            Щото от тия селекции на мен каквото да ми говориш,се за едно и също си мисля-вино,сирене,французойка,сурватка и пак сирене.......
            МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

            Коментар


            • #81
              От: Как се пие вино?

              Като правило, етикетът предполага, че трябва да се мези с максимално обезвкусени боклуци, за да изпъкне вкусът на виното. Вероятно е ставало дума за сирене от рода на "Ементал" или подобен гипс.
              Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

              Коментар


              • #82
                От: Как се пие вино?

                Ми аз като варварин си мезя със свинско сиренье откъде врато. Сигур за тва за 2 месеца наддадох с къде 15 оки...
                "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                Неизвестен мъдрец

                Коментар


                • #83
                  От: Как се пие вино?

                  Абе и азе съм чул, че франсетата мезат разни сиренца ...на дъсчица нарезани, ама само съм чул. А франсетата дали са чули , че трима сондьори с едно кило сланина изпиват една туба 20 /двайсе/ кила вИно от 9 сутринта до кЪде пет часа.....
                  0899 шест5313нула
                  За всекиго по нещо

                  Коментар


                  • #84
                    От: Как се пие вино?

                    Първоначално публикуван от Борислав Ангелов (fnqkhhhzzz) Преглед на мнение
                    Преди години една позната донесе от Франция,селекция сирена за вино.
                    Каквото и френско сирене да сложиш за мезе на чаша вино, все ще й отива, уверявам те. Пробвай някое от тези:
                    -Gaperon (подобно на обикновено сирене, но с чер пипер и чесън),
                    -Bethmale (шуплест мек кашкавал )
                    -Saint Nectaire (нещо средно межде камамбер и кашкавал ),
                    -Fourme d'Ambert (синьо сирене с леко орехов вкус ),
                    -Crotin de Chavignol (нещо като бял кашкавал, отлежало козе сирене с леко орехов привкус ),
                    - Tomme de Savoie (нещо средно между овче сирене и кашкавал )
                    -Saint Albray (наподобява отлежал камамбер ),
                    - Oussau-Iraty (бял кашкавал от овче мляко с ясно изразен вкус без да е "остър" )
                    - Mimolette (твърд оранжев кашкавал с леко сладникава нишка )
                    -Cantal (прилича на стария Балкански кашкавал по острота, но е по-маслено )
                    -Beaufort (клони към ементал )
                    -Laguiole (също тип отлежал Балкански )
                    - Salers (много отлежал кашкавал с наситен вкус )

                    Коментар


                    • #85
                      От: Как се пие вино?

                      Вино само с мърша ,колкото може по- тежка и сушено месо по селски!В краен случай става и със спържа,ама от чисто шарено месо,/не от дреболии- покрекло/ с много подправки и люта!Мразя нехолестеролни манджи,не дават сила!
                      Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

                      Коментар


                      • #86
                        От: Как се пие вино?

                        Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                        Ми аз като варварин си мезя със свинско сиренье откъде врато. Сигур за тва за 2 месеца наддадох с къде 15 оки...
                        Е, май не съм само аз, сега съм по-спокоен . Но вече съм решил - само да изядеме мръвите и да свърши виното, и почвам ОФП .
                        ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

                        Коментар


                        • #87
                          От: Как се пие вино?

                          Първоначално публикуван от Asteri Преглед на мнение
                          Каквото и френско сирене да сложиш за мезе на чаша вино, все ще й отива, уверявам те. Пробвай някое от тези:
                          -Gaperon (подобно на обикновено сирене, но с чер пипер и чесън),
                          -Bethmale (шуплест мек кашкавал )
                          -Saint Nectaire (нещо средно межде камамбер и кашкавал ),
                          -Fourme d'Ambert (синьо сирене с леко орехов вкус ),
                          -Crotin de Chavignol (нещо като бял кашкавал, отлежало козе сирене с леко орехов привкус ),
                          - Tomme de Savoie (нещо средно между овче сирене и кашкавал )
                          -Saint Albray (наподобява отлежал камамбер ),
                          - Oussau-Iraty (бял кашкавал от овче мляко с ясно изразен вкус без да е "остър" )
                          - Mimolette (твърд оранжев кашкавал с леко сладникава нишка )
                          -Cantal (прилича на стария Балкански кашкавал по острота, но е по-маслено )
                          -Beaufort (клони към ементал )
                          -Laguiole (също тип отлежал Балкански )
                          - Salers (много отлежал кашкавал с наситен вкус )
                          Мерси! Ще експериментирам. В съзнанието ми е останало,че самата комбинация,между определен плод и парчето сирене,правеше вкуса уникален. Явно всяко сирене си отива с определен плод и някой доста се беше постарал. Все пак мерси,полезна инфомация

                          Коментар


                          • #88
                            От: Как се пие вино?

                            Ммм каква пивка темичка, сега съм на гроздова ракийка с мезе царска туршийка, а през това време пека пъстърва в фолио с черен пиперец, сол и кръгчета лимон и ще пийна и червено винце

                            Коментар

                            Активност за темата

                            Свий

                            В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                            Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

                            Зареждам...
                            X