Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ракетна печка /Rocket stove/

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Ракетна печка /Rocket stove/

Много си прав. Има варианти както за отопление, така и за готвене. Всички ползват ефекта на комина, че и дори увеличеното налягане при стеснение на тръбата!

А това е Компотен вариант:

Последно редактирано от kozeboy; 08-10-12, 21:10.
    0885600006 - Чичо Коце

Коментар

С ето това експериментирах преди години резултата е повече от задоволителен http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=93822
      А иначе поздравления за ентусиазма и желанието.
      За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
      0878 79 20 61 Борис

Коментар

Ей това пък:
        http://www.youtube.com/watch?v=WfRovJ1KcCg
        още по-лесно!
        Тука трябваше да стои една умност, ама по-насетне ще спиша някоя.

Коментар

Така като гледам може и от стар чушкопек да стане идеална "ракетна печка" с малко модификация.(само предполагам)
          Ето и друг вариант от дънер:

http://www.youtube.com/watch?v=-x71X...eature=related

още по лесно
          Техниката в ръцете на дивака е парче желязо.
          Dacia Duster 4WD

Коментар

Днес получи ъпдейт до Клас "Top Gun"!
            - камъните бяха заменени с експандиран вермикулит
            - соплото беше преработено, след забележки от ракетните инженери
            В резултат, теглото от 11 кг стана на 1,6 кг. И ако това не е тунинг!
            Предпочетох вермикулита пред перлита, защото е с по-едри частици /5-15 мм/ и е много порест.
            Вемикулита - 10 литра = 8 лв, а перлита - 10 литра = 6 лв.

Прикачени файлове
            0885600006 - Чичо Коце

Коментар

Вемикулита - 10 литра = 8 лв, а перлита - 10 литра = 6 лв.
              Перлита 100 литров чувал е 10-ина кинта в строителен магазин. Тия по цветарниците са изедници! Предполагам и с вермикулита е така, ако го купуваш от строителен.

Сега остана само да уточниш има ли промяна в работата към добро или лошо.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                Сега остана само да уточниш има ли промяна в работата към добро или лошо.
                Спазихме всичко по чертежи! Скоро ще тествам!
                0885600006 - Чичо Коце

Коментар

Все си мисля че вместо да тръмбуша разни тенекиени кутии(и поцинкованата кофа дето нося вода на зайците),да цепя дънери(което е безкрайно по-интересно ала тип сървайвар),еле пък да си мъкна и дрелката на 11,45 волта да пробивам дупки със забележим ексцентрицитет , не е ли по-добре да си сложа в джипката едно газово котлонче у багажника.Или пък да си наклада едно огънче от обикновени дръвца.
                  МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Само ако си пробвал да готвиш с ракетата ще знаеш какво е предимството!
                    С дървата за един огън, аз ще сготвя сигурно 5-6 пъти. С каквито и да е дърва - тънки, дебели, клечки...няма значение!
                    Разбира се, всичко е въпрос на предпочитания!
                    0885600006 - Чичо Коце

Коментар

Първоначално публикуван от kozeboy Преглед на мнение
                      Само ако си пробвал да готвиш с ракетата ще знаеш какво е предимството!
                      С дървата за един огън, аз ще сготвя сигурно 5-6 пъти. С каквито и да е дърва - тънки, дебели, клечки...няма значение!
                      Разбира се, всичко е въпрос на предпочитания!
                      Абсолютно верно!аз в гората ходя с карабина и нож.Ти одиш с поцинковани кофи.Дърва у гората колкото щеш,дивеча е по разреден с дърветата ама пак се намира.И когато падне ми е последна грижа някаква поцинкована кофа натъпкана с консервени кутии.А пък че трябва у гората да си нося и попнитачките,верно концептуално се различаваме.Колко пъти си готвил с тия ракети не те знам ,но знам колко ще готвиш-1-2 пъти.Сори -не можах да се сдържа да ви гледам ракетите и клиповете.Като екзотика са интересни,като функционалност и приложение -0
                      МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

В голяма грешка си, ама айде! Наслука!
                        0885600006 - Чичо Коце

Коментар

истината е че тия печки са замислени за места където сух дървен материал се намира трудно - в България аз не бих носил подцинкована кофа на излети но на други места смисъла е голям ако не искаш да пиеш хладка вода и да ядеш сурова храна.
                          When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

+1Идеята е добра!
                            Последно редактирано от Вальо; 13-10-12, 23:37.
                            08седемшест5едно513четири

Коментар

Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнение
                              истината е че тия печки са замислени за места където сух дървен материал се намира трудно - в България аз не бих носил подцинкована кофа на излети но на други места смисъла е голям ако не искаш да пиеш хладка вода и да ядеш сурова храна.
                              Да ти кажа, на популярните места за пикник и барбекю около Сф всичко е опоскано и сухо дръвце не може да намериш. Аз си нося нацепени дъски...
                              0885600006 - Чичо Коце

Коментар

И това е верно. Скоро бях на Искъра и добрече се сетихме да натоварим половин кубик от околовръстното че инак щяхме да ядем сурово месо. При това умазани в фекал защото там където имаше шанс да се намери някое зелено дърво всичко беше "обсрано".
                                When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X