От: Солта за ядене
Преди да коронясаме или заклеймим хималайската сол трябва да кажем какво и колко има в нея. Моите повърхностни сведения са за същият състав като други маркетингово несравними продукти (преведено на човешки - обикновена каменна сол). Много вещества са жизнено важни в правилното количество.
Вкусът на солите не е само солен. Например калциевият двухлорит е отвратителен, по-точно горчив. Медните соли също не са солени, железните са стипчиви и горчиви и т.н.
Чета предното мнение и отговарям - познавам семейство, което е загазило от предозиране на магнезий. От полезни ядки, популярни сред почитателите на еко- или акцентирано здравословни храни. Някакви жълъди, и аз ги ям из гората, но умерено. Изповръщаха си червата децата им и бяха все посрани в продължение на години, докато се усетят. Покрай еко храненето се получи проблем с крехкост на костите, размина се само с едно ненадейно счупване на ръка от нищо. Вече смениха диетата, а децата тайно и охотно я допълват още
От там тръгна разкриването на проблема с магнезия в пастърмата и вероятно морската сол.
Преди да коронясаме или заклеймим хималайската сол трябва да кажем какво и колко има в нея. Моите повърхностни сведения са за същият състав като други маркетингово несравними продукти (преведено на човешки - обикновена каменна сол). Много вещества са жизнено важни в правилното количество.
Вкусът на солите не е само солен. Например калциевият двухлорит е отвратителен, по-точно горчив. Медните соли също не са солени, железните са стипчиви и горчиви и т.н.
Чета предното мнение и отговарям - познавам семейство, което е загазило от предозиране на магнезий. От полезни ядки, популярни сред почитателите на еко- или акцентирано здравословни храни. Някакви жълъди, и аз ги ям из гората, но умерено. Изповръщаха си червата децата им и бяха все посрани в продължение на години, докато се усетят. Покрай еко храненето се получи проблем с крехкост на костите, размина се само с едно ненадейно счупване на ръка от нищо. Вече смениха диетата, а децата тайно и охотно я допълват още
От там тръгна разкриването на проблема с магнезия в пастърмата и вероятно морската сол.

Коментар