Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Солта за ядене

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #31
    От: Солта за ядене

    Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
    И аз се чудех защо в интернет от вчера гледам разноцветни кристали, със сертификат, ръчно промити (не че е плюс), и скъпи, а хималайската в Бг е светла и обикновено розовее.. хмхм Хималаите ще излезе, че стигат до отсам Кавказ.
    e, тя по начало не е хималайска......... от това, което набързо прочетох, е наименование за сол, добивана в една пакистанска мина / близо до Хималайте все пак/, а какво се продава в БГ, всички подозираме..........
    аз ползвам една алпийска, но колко е алпийка, дявол знае................ не се и замислям, достатъчно други отрови поглъщаме по всевъзможни начини.
    ________________________________________________
    Subaru OUTBACK 2,5
    Hyundai TUCSON 2.0

    Коментар


    • #32
      От: Солта за ядене

      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Himalajajska sol.jpg
Прегледи:1
Размер:28.1 КБ
ID:5412056
      Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
      Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

      Коментар


      • #33
        От: Солта за ядене

        Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
        С една дума - който не яде хималайска ще е ждръгав , като теб и Ясен.
        Вероятно! А аз ям много......сол. Смляна морска от Поморие.Първо я суша във фурната на 150. Като се разпука е готова за мелене....е много ми се услажда, пардон, осолява. Че тази дето я продават в пакетите - за нищо не става. Дори и за размразяване на плочките пред къщи.
        Поздрави булката и Деляна.

        Коментар


        • #34
          От: Re: Солта за ядене

          Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
          Основно съдържание калий, калций, магнезий, фосфор и желязо.
          Включва всички елементи с пореден номер от 31 до 94 в периодичната таблица - и пак казвам състава и е много близък до морската сол и да каменна сол е, образувана от изпаряването на древните окени.

          Единственно е по чиста от морската сол, не се рафинира с никакви хикимали. Няма какво да я коронясаме - сол
          Калий, калций, магнезий и фосфор са с поредни номера съответно, 19, 20, 12 и 15. Натрий и хлор, които всъщност преставляват готварската сол са с поредни номера 11 и 17. Т.е. ако са включени всички елементи от само от 31 нагоре та до уран т.е. 94 имаме нещо, което от гледна точка на химията може да се нарече смес от соли, но в никакъв случай не е това от което има нужда организмът.

          За рафиниране на морската сол се ползва "ужасно" токсичният химикал ди-хидрогеноксид, с който се извършва унищожаващият естествените природни свойства на тиня, умрели гарги и гларуси, процес наречен прекристализация.

          Коментар


          • #35
            От: Солта за ядене

            Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
            [ATTACH=CONFIG]497389[/ATTACH]
            Калций 0,237 Магнезий 0,173 Калиев йодат 0
            Toва е трудно видимо, но съществено - особено за ядящите хималайска сол. А именно - продаваната в Бг "хималайска" сол е различна от намерената днес независимо от няколко човека съвпадаща иформация за същата.
            Вече спокойно си казвам моето мнение - хималайската сол в България се продава като полезен продукт, а в чужбина просто като нещо по-красиво. Особено пък в държава със строг контрол на безопасността и храните. Да не говорим за заигравка с проблемите на болен, за каквато май споменава по-горе някой. Там има затвор за такива работи и глоби с много нули.

            Коментар


            • #36
              От: Солта за ядене

              Първоначално публикуван от GN2355 Преглед на мнение
              до уран т.е. 94
              Мой ред е да се заям:
              Уран е 92, а 94 е плутоний. И хващам бас, че е въпрос на чувствителност на метода, да открият и двете неща в хималайската сол.

              Коментар


              • #37
                От: Солта за ядене

                За сланината не знам, ама ако правите луканки солта не трябва да е йодирана.
                Гледах, че и Паламуда го ръсят само с морска сол на кристали.
                Попитах защо, отговора беше - Мани тия химии .
                Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

                Коментар


                • #38
                  От: Солта за ядене

                  Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                  За сланината не знам, ама ако правите луканки солта не трябва да е йодирана.
                  Гледах, че и Паламуда го ръсят само с морска сол на кристали.
                  Попитах защо, отговора беше - Мани тия химии .
                  За колбасите се ползва нитритна сол, дали е йодирана не знам, ама познай дали се ползва често?
                  Цената малко иде височка и се влага каквото има по борсите.
                  После селитра за сурово-сушените, нитрит за варено-пушените и така.
                  Това е масовата практика и пак се получават.

                  Коментар


                  • #39
                    От: Солта за ядене

                    Още сведения:
                    Диетичната сол (тя и калиева сол, калиев хлорид и смесите му с натриев хлорид) не става за осоляване/консервиране. Т.е. става, но за да се получи консервиращият ефект, се слага количество, което после прави храната солена до невъзможност за ядене.

                    Йодираната сол на светлина постепенно престава да е йодирана.

                    Коментар


                    • #40
                      От: Солта за ядене

                      Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      Мой ред е да се заям:
                      Уран е 92, а 94 е плутоний. И хващам бас, че е въпрос на чувствителност на метода, да открият и двете неща в хималайската сол.
                      Призвам за 92 допуснaл съм грешка, но вторият НЯМА начин да е там. Ако го има солта не е хималайска
                      А относно границите на откриваемост в линк 1 абсолютно безсмислено е да даваш стойност по-малка от 0.001 ppm, когато концентрацията му изложен на повърхността в максимуна на атмосферните опити е няколко ppq.

                      Коментар


                      • #41
                        От: Солта за ядене

                        Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        Още сведения:
                        Диетичната сол (тя и калиева сол, калиев хлорид и смесите му с натриев хлорид) не става за осоляване/консервиране. Т.е. става, но за да се получи консервиращият ефект, се слага количество, което после прави храната солена до невъзможност за ядене.

                        Йодираната сол на светлина постепенно престава да е йодирана.
                        Калиевата(диетична) сол не е и вкусна.

                        Коментар


                        • #42
                          От: Солта за ядене

                          Първоначално публикуван от GN2355 Преглед на мнение
                          Призвам за 92 допуснaл съм грешка, но вторият НЯМА начин да е там. Ако го има солта не е хималайска
                          А относно границите на откриваемост в линк 1 абсолютно безсмислено е да даваш стойност по-малка от 0.001 ppm, когато концентрацията му изложен на повърхността в максимуна на атмосферните опити е няколко ppq.
                          Pu-244 има и естествен. Не е много, разбира се - има примерно около 100 милиона години полуживот и ако се старае човек ще го намери. Ама не при граница 0.001ппм.

                          А какво е смислено да даваш като стойност е въпрос между мене и тебе. За редовия читател това е принтът от голямата и скъпа машина, и значи - светая светих.

                          Коментар


                          • #43
                            От: Солта за ядене

                            Затлачвате темата с излишъци, карайте до степен полезност на информацията за всеки, а не да си демонстрирате знанията по химия.

                            Коментар


                            • #44
                              От: Солта за ядене

                              Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                              За сланината не знам, ама ако правите луканки солта не трябва да е йодирана.
                              Гледах, че и Паламуда го ръсят само с морска сол на кристали.
                              Попитах защо, отговора беше - Мани тия химии .
                              Интересно! Явно морската сол не е химично съединение от химични елементи...
                              Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

                              Коментар


                              • #45
                                От: Солта за ядене

                                Гледам много Фиеста ТВ и подобни и един въпрос ме гложди - защо в толкова много рецепти споменават изрично "кашерна" сол? Уж не са еврейски рецептите, а например китайци готвят, а пак кашерна. Да не би да има и друго значение?

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X