Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ! Къртици.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Помощ! Къртици.

Първоначално публикуван от Вискяр Градинаров Преглед на мнение
    От сушата е. Червеите и другата храна на къртицата слизат надолу с влагата и тя се принуждава да слиза с тях.
    Личен опит в борбата със сляпо куче. Част от методите засягат и къртицата.
    Тя хубаво слиза на долу, ама къртичините си ги прави от горе, така че нещо "не държи вода".

Коментар

Аз лично изгоних сляпото куче със семена от рицин. Вече трета година си вадя лука и картофа без да го деля със слепока. Чувал съм и друг ефикасен метод, но не съм го пробвал. Забиват се железни пръти във земята из целия двор и на тях се нанизват през отвора туби от минерална вода. При полъх на вятъра тубите дрънкат по метала и този звук се пренася във земята. Това карало гадовете да бягат. С дървени пръти нямало такъв успех както с метални. Ето и линк:
      http://vbox7.com/play:7bbe20ef

Коментар

Re: От: Помощ! Къртици.

От сушата е. Червеите и другата храна на къртицата слизат надолу с влагата и тя се принуждава да слиза с тях.
        Е добре, ама аз всеки ден поливах тревата и то здраво. Този РАКУМИН и съответно РАТИМОР действат ли и на къртици, не само на слепи кучета?
        Венцислав Петров
        Горното е изцяло мое лично мнение, с което не ангажирам никое друго лице.
        Рекстън 2 2.7 165 к.с. ; Лагуна купе 2.0 dci 210 к.с.
        0889 62 8четири 6четири

Коментар

От: Re: От: Помощ! Къртици.

Първоначално публикуван от venciru Преглед на мнение
          Е добре, ама аз всеки ден поливах тревата и то здраво. Този РАКУМИН и съответно РАТИМОР действат ли и на къртици, не само на слепи кучета?
          Не си чел внимателно. Къртицата е изключително мръвкар - тя растителна храна не обича и не приема, докато сляпото куче е вегетарианец. Поради тази разлика "гадната" къртица е полезна - тя почиства почвата от много вредители по растенията. Като конощип, известен като попово прасе - Gryllotalpa gryllotalpa L..
          Единствената "вреда" от къртицата е естетическа - купчините пръст, които прави в моравата, за да си проветрява жилището. Които много лесно с едно гребло се разпръскват по повърхността.
          В моята градина основна част от почвообработката съм предоставил на къртиците. Не ора, не копая с кюрек (права лопата, бел) и мотика ползвам доста рядко.

Коментар

Близък приятел имаше проблеми с къртици и сляпо куче на къщата си в Априлци.
            Опита какво ли не, най-накрая послуша съвет на някаква вехта комшийка.
            Набива арматурни железа (примерно ф10) надълбоко в земята, но така че да стърчат около 0.5м. На стърчащите железа просто нахлузва по една празна туба от минерална вода. Звук, вибрации... е*а ли му мамата - проблемът се е решил.
            Георги Тонев

Коментар

@Вискяр, а имат ли тези животни (къртицата и сляпото куче) обоняние? Защото съм чувала, че помага и насипването на нафталин в дупките. Не съм го пробвала, защото се опасявам да не отровя почвата, а и както вече писах - откакто преди 3-4 години започнах да го сея растението на снимката, не съм имала проблеми.

@VECTOR, сигурно си прав и може да помага този метод. Ама грози градината и пречи на обработката и. Та при някакво зеленчукопроизводство - може би. Но при градинка, гледана за удоволствие, да си набие човек железа в тревата и да гледа туби между цветята - едва ли.
              Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Re: От: Re: От: Помощ! Къртици.

Не си чел внимателно. Къртицата е изключително мръвкар - тя растителна храна не обича и не приема, докато сляпото куче е вегетарианец.
                Извинявам се, но съм чел внимателно. Пък и това за "хищника" и "вегетарианеца" си го знаех и преди (от нет-а и комшии).
                Купчините пръст унищожават тревата. А колкото и да е смешно, няколко от парко елементите вече се клатят поради изкарано голямо количество пръст през отворите им и невъзможноста да се набута обратно цялата.
                И ще те помоля за отговор на:
                "Този РАКУМИН и съответно РАТИМОР действат ли и на къртици, не само на слепи кучета?"
                Благодаря предварително.

@Даника,
                Каква е възможноста да получа семена от това твое спасително растение?
                Последно редактирано от venciru; 25-09-12, 14:40.
                Венцислав Петров
                Горното е изцяло мое лично мнение, с което не ангажирам никое друго лице.
                Рекстън 2 2.7 165 к.с. ; Лагуна купе 2.0 dci 210 к.с.
                0889 62 8четири 6четири

Коментар

От: Re: От: Re: От: Помощ! Къртици.

Първоначално публикуван от venciru Преглед на мнение
                  @Даника,
                  Каква е възможноста да получа семена от това твое спасително растение?
                  Писах ти на ЛС.
                  Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

От: Re: От: Re: От: Помощ! Къртици.

Пиши и на мен, моля.
                    Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                    Вальо. О888 557Ч7Ч
                    Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от Danika Преглед на мнение
                      @Вискяр, а имат ли тези животни (къртицата и сляпото куче) обоняние? Защото съм чувала, че помага и насипването на нафталин в дупките. .
                      Къртицата със сигурност има силно обоняние, нафталина дори и да помага, не става китайски такъв, пробвах това лято, че нямах налична зелева чорба.
                      Зелевата чорба, съхранена някъде до към средата на Май, е много ефикасна, пак лично пробвана, наливаш по 5-6 л. във всяка дупка - явно са много чувствителни на смрад - 2 години нямах къртове. За рицина също гарантирам , ама нямам семе.

ЪЪЪъъ, таковата, за семето, може ли и аз ?
                      подаръци за мъже от FACOM
                      промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Офф
                        Майсторе, зелевата чорба има друго, много по ценно приложение, и обикновенно свършва преди зелето. Срамота е да харчиш матРеала за глупости.
                        Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                        Вальо. О888 557Ч7Ч
                        Silverado 1.3 i

Коментар

Дупките им са перфектното място да си източите септичната яма
                          GL420, G500

Коментар

Водя 4 месечнa борбa с еднa къртицa и днес пробвaх поредния метод-
                            нa резaчкaтa и мaхнaх шинaтa и кaрaнтиите отстрaни. Сложих двa пъти повечко мaсло,рaзрових последнaтa дупкa от тaзи сутрин и сложих зaпaленaтa резaчкa с aспухa в дупкaтa.
                            Зaпочнa дa пуши не сaмо през дупките aми и тунелите ясно се виждaхa къде сa.
                            Явно където е по рехaвa пръсттa си нaмирa място димa.
                            Дворa целия зaдимя кaто Ейфялaктклотълклълкклтткллл...
                            Кaто шоу беше интересно, дa видим дaли ще имa ефект.
                            Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Темата е интересна, не съм чел другите коментари, но един дядо от с.Божурище ми каза интересна технология за премахването на къртиците от поляна. Около метър железни колчета, набити към 40 см в земята. Отгоре се слага бутилка от Кока кола с изрязано дъно. Ще питате защо точно от Кола, просто пласмасата е дебела и здрава. При най-лекия полъх на вятъра бутилката се люлее и чука в желязото. Лично го пробвах, но сложих пръчките от демонтирана антена и ефекта е голям. За около декар трябват 10 - на колчета разположени равномерно. Преди това ги бях морил с бутилка с пропан бутан, който пуснах с маркуч в една от дупките, но ефекта бе временен за 2-3 месеца.
                              Бизнеса е проста работа, ама не е за прости хора !!!

Коментар

Нещо подобно имаме на вилата. Някакво пластмасово шише 3-5 Л , пъхнато наопаки върху желязната пръчка. Няколко "перки" прорязани.
                                Вече няколко години няма никакви дупки, пък и лалетата си никнат където са посадени

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X