Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ! Къртици.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Помощ! Къртици.

Татко ми сади някакво растение, прилича на палма, става високо около 2 метра, може и за плет да се ползва. Едногодишно е, семената приличат на бобени. Не зная как се казва, но казва, че е ефикасно.
    В българският език няма дума, която в множествено число завършва на Й

Коментар

Първоначално публикуван от Gallka Преглед на мнение
      Татко ми сади някакво растение, прилича на палма, става високо около 2 метра, може и за плет да се ползва. Едногодишно е, семената приличат на бобени. Не зная как се казва, но казва, че е ефикасно.
      И такова става - едно червено. Определено върши работа
      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Има един много налудничав на пръв поглед вариант, който обаче даде добри резултати след известно време. В двете страни на двора се окачват на по един клон, от тези висящите дрънкалки, които дрънкат, като ги разклати вятъра. Тези, които сме сложили ние дрънкат доста плътно, масивни са и представляват четири тежки метални диска с едно метално топче между тях.

Какво ли не сме пробвали - хапчета, вибрационни измишльотини, вода... това засега е най-действащо, а го ползваме вече 5-6 месеца.

Коментар

Първоначално публикуван от Gallka Преглед на мнение
          Рицин.
          За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
            Рицин.
            Чувал съм, че рицина помага и за комари и други гадове.
            Благодаря за идеите.
            Утре ще атакувам.
            Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
            Вальо. О888 557Ч7Ч
            Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от карача Преглед на мнение
              С гаэовата бутилка един маркуч по дълга тръба на края.По 5 мин.във всяка дупка без да палиш.ПРОБВАНО.
              Това е изпробвано и от мен! Работи на вилата няма нищо вече!
              LZ1ZAH

Коментар

Първоначално публикуван от карача Преглед на мнение
                С гаэовата бутилка един маркуч по дълга тръба на края.По 5 мин.във всяка дупка без да палиш.ПРОБВАНО.
                Гледам това двама са го пробвали и е най лесно.
                Ако запалиш какво става? Летящи къртици?
                Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                Вальо. О888 557Ч7Ч
                Silverado 1.3 i

Коментар

От: Помощ! Къртици.

Ужас са тези къртици. От личен опит знам, че става с газ пропан - бутан с маркуч по няколко минути във всяка една от дупките, с парченца карабит /по една капка вода на бучка/ в дупките и воала гадовете изчезват. В последствие съм с два електронни уреди и гадините ровят ли ровят ....., ноооо у комшийте, ха-ха! За сега съм добре в градината - вече втора година!

Коментар

Това съм го писал преди време в темата за картофите, но май мястото му е тук:
                    "..Има една "рецепта" в духа на офроуд форума в който сме! Намираш някакво МПС, "рецептата" е за трабант, но ще стане и с друго, важното е двигателя да не е във форма и да попушва по-малко!Взимаш подходящ маркуч, единия край на който прикрепяш към ауспуха на автомобила(внимавай, температурата може да го разтопи), а другия, в някой от пресните ходове на животинката.Най-добре, е такъв около който си я видял за последен път.Палиш двигателя, форсираш и гледаш дали излиза дим от някой друг вход...съответно, го запушваш и така около 20-тина минути.След като извадиш маркуча, затваряш входа с почва.Може да се наложи едно-две повторения през няколко дни, като търсиш отново пресни входове.Аз лично, не съм го пробвал, но мой-колега се кълне(на 3 бири),че ефект има.Не е сигурен дали метода е летален за добичето, но твърди, че след приложението, не е имал проблеми!
                    П.П.Аз лично бих използвал Делиция, но е първа група, не би трябвало да се продава в агроаптеките и приложението му става само от специалист!!!Отделя фосфоводород-изключително силна отрова!!!..."

Коментар

Първоначално публикуван от poj160ar Преглед на мнение
                      Ужас са тези къртици. От личен опит знам, че става с газ пропан - бутан с маркуч по няколко минути във всяка една от дупките, с парченца карабит /по една капка вода на бучка/ в дупките и воала гадовете изчезват. В последствие съм с два електронни уреди и гадините ровят ли ровят ....., ноооо у комшийте, ха-ха! За сега съм добре в градината - вече втора година!
                      Ще споделя моя опит, по темата : В началото на лятото, ми се появи, и ми "надупчи" 400 кв/м новозасят райграс.Направо побеснях, и нали бях аджамия, изчетох всичко тук.Ето основния извод : Най-добрата къртица е умрялата къртица!!! Първата, успях да убия с мотиката..Начин 100% работещ, но и доста търпение изисква.Винаги се връща да затвори, разровения пресен тунел, но почти никога не прави съседна дупка, и не излиза на повърхността...Затова, когато видите, че в дупката /която предварително сте разкрили, така че да влиза свеж въздух и слънце ако има/ започва да "извира" нова пръст, бийте с мотиката, дълбоко и силно - за деня няма да имате друг шанс....Ако я посечетете - честито!!! 2,3 месеца нямате грижа!! До следващата...При мен следващата, се оказа костелив орех - изтървах я таман 3 пъти с мотиката.Тогава и предложих отрова, защото трябваше да заминаваме на морето и не можех да я дебна повече, а тя дупчи по 2 дупки на денонощие...Като се върнах от море - всичко си беше ОК - имаше 2 къртичини, изядена отрова и ...умряла къртица....Това е! Иначе пробвах, ултразвуци за по 40 лв. , прословутите метални пръчки с надянати пластмасови шишета, сипвах в дупките концентрат на Би58 /който го е ползвал знае как смърди/, завирах развалени риби, и какво ли не...Виж капаните ми бяха последната надежда, но за сега с отровата се оправям....и с мотиката разбира се...Отровата се продава в агро-аптеките..

Коментар

Re: От: Помощ! Къртици.

".....Отровата се продава в агро-аптеките......"
                        И ще сме много благодарни ако разберем как се казва тази отрова, че съм близко до делириум от една къртица! Даже и през дупките на паркоелементите успява да изкара по половин кофа пръст. Вече си мисля , че като влизам с Кията и ще пропадна заедно с тях. Пробвах с една кутия на "BROSS" май беше (оказа се нещо подобно на карбид - при намокряне отделя ацетилен) но резултатът е еднодневно спокойствие. Методът с мотиката е неприложим при паркоелементи. При тях и капаните са аут. Пропан - бутан вече не използвам. Трабант също нямам под ръка. Спортидж-а и С4-ката засега са с добри двигатели и не пушат (много....). Котката ми се отчете това лято само с 2 земни мишки, но тя с пресели от апартамент на къща преди няколко месеца и и е простено. Взехме още един котарак, само че засега сигурно е по-малък на ръст от къртика. Остават отрова и рицин, но той се сее напролет, пък аз вече не издържам.
                        Така че предварително ако покажеш загриженост за душевното ми здраве и назовеш отровата!
                        Венцислав Петров
                        Горното е изцяло мое лично мнение, с което не ангажирам никое друго лице.
                        Рекстън 2 2.7 165 к.с. ; Лагуна купе 2.0 dci 210 к.с.
                        0889 62 8четири 6четири

Коментар

Как не съм я видяла тази тема по-рано!?
                          Растението не е рицин. Не знам как се казва, но откакто го сея между цветята и тук-там из тревата в градината - къртичина не съм виждала. А преди да взема семената и да започна да го използвам, градината ми приличаше на обстрелвана.
                          Ето го на снимката - с тъмночервените листа на преден план.
                          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:11-08-110412.JPG
Прегледи:2
Размер:175.7 КБ
ID:5408537
                          През есента събирам семената и пролетно време го сея, където е необходимо.
                          Освен това, то се и самозасява.
                          Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

И аз страдах доста от къртици.
                            Тази пролет жената да вземе да купи една от тези вятърните въртележки и да я забоде по средата на двора...
                            Дали от това, дали от сушата цяло лято къртичина не съм виждал.

Коментар

От сушата е. Червеите и другата храна на къртицата слизат надолу с влагата и тя се принуждава да слиза с тях.
                              Личен опит в борбата със сляпо куче. Част от методите засягат и къртицата.

Коментар

Първоначално публикуван от Вискяр Градинаров Преглед на мнение
                                ...Личен опит в борбата със сляпо куче. Част от методите засягат и къртицата.
                                Широк фронт си отворил, Вискяр .
                                Полезно и забавно четиво.
                                Suzuki Jimny, 1.3, 2009

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X