Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помощ! Къртици.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Помощ! Къртици.

+1 За ПВЦ шишетата надянати на арматурно желязо.
    Аз слагам 7-10 литрови.
    По-яко дрънкат.
    С времето се пробиват някъде, де
    и сменяш
    Но вършат работа.
    Тази година и уред за прогонване на къртици и гризачи с ултразвук и вибрации.
    На слънчеви батерии е .
    И перки-дрънкалки имам.
    При нас къртици нама, щото аватара ги дебне и трепе.
    Но сляпото куче....
    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Намира се прясна дупка , разравя се , предния край се набутва вътре , около капана се насипва пръст , отгоре се маскира с листа да не прониква светлина през отворите на капана - !!! това не се отнася за отвора в задния край ( с дупките ) - оттам трябва да му вее / духа на добитъка и това го примамва да отиде и да избута пръст до решетката , което задейства спусъка , проверява се дали капана сработва свободно и чакаме ... Важно е да няма миризми по капана , да не се боядисва , мие с препарат и т.н. Пружината ( спусъкът ) трябва да е "мека" за да се задейства лесно от избутаната пръст .

NB : за инфо на природозащитниците - животното не умира при залавянето му за разлика от други капани

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_3049.jpg
Прегледи:1
Размер:128.1 КБ
ID:5670214

Име:IMG_3050.jpg
Размер:99.0 КБ
ID:5670215

Име:IMG_3051.jpg
Размер:114.4 КБ
ID:5670216

Коментар

Дядото нa рaнчото имa нaнизaни бутилки. Ефектa е посредствен понеже гaдовете свиквaт.
        При мен ми бягa естетикaтa от товa решение. Около мем е пълно с лозя с нaнизaни нaй рaзлични плaстмaси върху железa зaрaди корозиятa-много грознa гледкa.
        Дaже предпочитaм дa я остaвя дa дупчи пред товa нещо дa дрънчи постоянно докaто съм нa дворa.
        Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнение
          Водя 4 месечнa борбa с еднa къртицa и днес пробвaх поредния метод-
          нa резaчкaтa и мaхнaх шинaтa и кaрaнтиите отстрaни. Сложих двa пъти повечко мaсло,рaзрових последнaтa дупкa от тaзи сутрин и сложих зaпaленaтa резaчкa с aспухa в дупкaтa.
          Зaпочнa дa пуши не сaмо през дупките aми и тунелите ясно се виждaхa къде сa.
          Явно където е по рехaвa пръсттa си нaмирa място димa.
          Дворa целия зaдимя кaто Ейфялaктклотълклълкклтткллл...
          Кaто шоу беше интересно, дa видим дaли ще имa ефект.
          Макар, че си модифицирал метода заменяйки трабанта с резачка ( оригиналния е в #24) принципът е същия и ефект трябва да има

Коментар

Първоначално публикуван от emil5koff Преглед на мнение
            Макар, че си модифицирал метода заменяйки трабанта с резачка ( оригиналния е в #24) принципът е същия и ефект трябва да има
            Идеятa е именно от тук, но товa се окaзa единствения вaриaнт дa пъхнa нещо пушещо в дупкaтa .
            Преди товa тикнaх димки от вестник и селитрa в дупкaтa и ги зaпaлих с горелкa,но ефектa беше временен-премести се сaмо.
            Сегa ми се струвa че хвaнaх гaдинaтa нaтясно.

Коментар

Тази пролет имахме същия проблем в градината-слепи кучета и къртици.
              -След няколко "анекдотични" практики,поръчах два вида капани и останах разочарован-гадовете не искаха да се хващат!!!
              Видях в нета една идея обяснена от "братушката" и реших да пробвам. Закупих кукички тройки за риба, по голям размер ,вързах ги на "повод" от черна тел и "търмъка" се пъха в почистената дупка. Една къртица и две слепи кучета дадоха "фира" и в двора за сега няма нови изкопни работи.

Коментар

Преди 3 години мой приятел имаше проблем с тая напаст.Извика човек от специализирана фирма ,който с една манипулация с няква отрова му реши проблема срещу 200 лв.От три години нито къртици има,нито му се е налагало повторно третиране на двора(около 1.5 дка)

Коментар

Първоначално публикуван от АРКАН Преглед на мнение
                  Преди 3 години мой приятел имаше проблем с тая напаст.Извика човек от специализирана фирма ,който с една манипулация с няква отрова му реши проблема срещу 200 лв.От три години нито къртици има,нито му се е налагало повторно третиране на двора(около 1.5 дка)
                  Решение, разбира се, има........
                  Първоначално публикуван от emil5koff Преглед на мнение
                  П.П.Аз лично бих използвал Делиция, но е първа група, не би трябвало да се продава в агроаптеките и приложението му става само от специалист!!!Отделя фосфоводород-изключително силна отрова!!!..."

Коментар

Доклaдвaм, че бaвно, но слaвно губя войнaтa.
                    Отмъщaвa ми с нещо кaто Хеопсовaтa пирaмидa, но не в покрaйнинитa, aми в центърa нa тревaтa.

Коментар

Вземете си котка бре хора. Или пък оставяйте паничка с храна и вода за чужди котки. Ни змии, ни къртици нито други гадини. Природата си го е измислила преди нас. Всякакви други методи са с временно действие. Да не обсъждам пък методите с отрова, че тръпки ме побиват.... Виждал съм къртица почти равна по размер на няколко месечно коте разкостено от същото. Виждал съм и голяма (доста ) змия как става на кайма пред очите ми от ноктите на стара опитна котка....
                      висете отпуснато

Коментар

Имaм двa броя. През няколко денa виждaм рaзпънaти крилa по дворa, но не ми помaгaт срещу къртицa.

Коментар

Тони,
                          И аз имам две - котка и котарак. Котаракът е страшен хищник без майтап. Лови всичко, даже косове колкото него. И не само ги лови, ами ги и яде. Но към къртицата нула внимание.
                          Миналата година засадих в четирите ъгъла на тревата рицини (по два). Хем красиво и най-вече ефикасно. Тази година позасадих и на няколко места сред цветята и там вече не минава къртикът му с къртик. Не искам да го трепя , защото наистина е полезен за растенията. Движи се по трасето на капковото като по релси! Много противоречиви мнения прочетох за въздействието на рицина върху къртиците, но при мен определено действа, да чукна на дърво.
                          Венцислав Петров
                          Горното е изцяло мое лично мнение, с което не ангажирам никое друго лице.
                          Рекстън 2 2.7 165 к.с. ; Лагуна купе 2.0 dci 210 к.с.
                          0889 62 8четири 6четири

Коментар

Първоначално публикуван от Венци- малкия Преглед на мнение
                            Нещо подобно имаме на вилата. Някакво пластмасово шише 3-5 Л , пъхнато наопаки върху желязната пръчка. Няколко "перки" прорязани.
                            Вече няколко години няма никакви дупки, пък и лалетата си никнат където са посадени
                            Може да ви е смешно, но дали някой може да пусне снимка на това нещо - пръчка-шише, щото явно нещо не уцелвам и нищо не става.
                            Ще ви бъда много благодарен.

Коментар

Нещо такова.

Коментар

Първоначално публикуван от Венци- малкия Преглед на мнение

Нещо такова.
                                Благодаря. Отдолу колко голям трябва да е отвора който ще създава патардията и да ги плаши. Как и къде всъщност се създава плашещия шум.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X