Гроздата засега са много добре, ама то септември е важен. Хамбургски мискет узря напълно при нас. Имам едно бяло за първа година е отрупано, другата седмица ще е на 100%. Болгарът и той кажи-речи...
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Лозе
Свий
X
-
Супер
Аз тази събота смятам да приключвам гроздобера, ако не ми мине черна котка пътя.
Засега съм много доволен 25 захарност , няма изгнило!088455338две
"Е нищо не пали като японските, палят като те видят да вадиш ключа от джоба"
Джамбазов 2010г..
- 1 like
Коментар
-
Аз го наложих червеното преди 3-4 дена. Бялото оня ден, че него го минавам на преса и точа само ширата. Червеното р букет от сортове и ми даде 20 захарност. Доста доволно, предвид дъждовната есен. Бялото даде 22. И двете ги покачих леко до 24-25. Не искам (особено бялото ) да ми отима кисела нотка като лани.
Остатъка от пресоването си заформих за грапа.
И двете карат бурната. Ще мине и тихата и аз чак тогава отточвам. Оставям червеното да полежи с чепките и семките, защото обичам виното да ми е стипчиво, а в тях е танинът. Обикновено отточвам чак по Коледа и нова година, или после, като стигна.
Не че съм голям винар, но не обичам гладките вина, Нямаше болно и загнило. Просто времето не му позволи да се "опече" добре, но пък с дъждовете зърната се понапълниха.
Осите обаче правят мазало. Досега не съм пръскал за оси, но до година, здраве и живот, ще.
Тая година пилците ни пощадиха.
Наздраве на всички!Your conscience is all you can take to your grave.
- 4 likes
Коментар
-
Боби, и на бялото беше ниска. Лани беше толкова и не ми стана хубаво виното. Бялото иска по-голяма захарност. Поне 24-25. Червеното и при 22 ми става. Колкото беше лани. За отточването +1.
-
В голяма грешка си и с двете. Стандарта за бяло е 19-21%, а за червено 20-22% захарност. Айде за червеното как да е, но за бялото е твърде много това 24-25.
-
@ gabocvet: Ако захарността е 24-25 това ще даде теоретично алкохол в готовия продукт-14,4-15 алкохолни градуса, което е ... малко възможно в домашни условия на ферментация.
Преди години една година трите реда Пино ноар, които имам даде захарност 26%. Добавих около 6 литра вода и ферментацията започна, а като привърши резултата беше сладко вино. Според моите сметки в началото захарността трябва да е била 24.
-
Някои правил ли е “сладко вино “ . Едно време баба ми правеха около 50 литра да има за жените и дечурлигата” . Мисля че точиха ширата веднага след мачкането или на втори трети ден, пресичаха го с нещо и си стоеше така. Рових се из нета предлагат натриев бензоат или термична обработка/варене като компот/
Някакви идеи - експериментирам си с един 120 литров бидон дето днеска смачках088455338две
"Е нищо не пали като японските, палят като те видят да вадиш ключа от джоба"
Джамбазов 2010г..
- 2 likes
Коментар
-
При това топло време до 2 седмици е разпукнало пъпките.За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
0878 79 20 61 Борис
- 1 like
Коментар
-
Айде и аз съм готов Тази година малко по-късно от обикновено но се заричам да действам като поморийци - още от декември
Коментар
-
19-ка, на зачимена повърхност ли си вече? Ония редове дето ги сади по-миналат а година какво става с тях?
-
Не знам къде ти е лозето. Аз съм от Червен бряг, до като гледах лозе на полето практикувахме ниска резитба със зариване на бели и десертни. Сега гледам само асми в двора. Резитба правя първата събота и неделя след Трифон, до като един комшия реже веднага след като му опада шумата.
-
На 5км съм от Иракли Знам че преди са се загрибвали но сеа климата се промени много и не знам дали се практикува jordanov sv не е зачимена просто не е обработена земята още Ония редове вървят ще им слагам колове и тел тази година
-
-
Ще ми се да си имам една отклоняваща фреза за тракторчето ,за да минавам с нея между лозите ама ...сигурно е много скъпа
- 2 likes
Коментар
-
Браво!
При нас се появи и мана и пепелница след всичките тия дъждове. Нищо че го пръсках. Три пъти при това.
-
Пепелницата предполагам е брашнеста мана която съсипва гроздето.Възможно най-скоро пробвай с Талендо Екстра и Топаз поотделно. Миналата година така на едно лозенце не много проветриво успях да прекратя брашнестата мана. После пръсках и с Пролектус и Суич против сиво гниене.
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар