Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Котле на твърдо гориво?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Котле на твърдо гориво?

Първоначално публикуван от vanka.ta
    Имаш бетонобъркачка! Сега ще имаш и згурия в огромни количества! Блокчетата от згуро-бетон все още не са забранени от ЕС!

Супер!
    Дай малко инфо за технологията, че явно е в миналото...

За краварник ще станат ли?

Супер идея! Черпя!

Коментар

1.Вариянт- правиш блокчета и после зидаш каквото си поискаш. Размера на блокчетата варира от 25х25х50 см. до размера на единична тухла / зависи какво ще правиш / Калъпите се правят от ламарина 2мм. и винкел 20х20мм.Може и по-големи но не е нужно.За по-големите калъпи се правят и по две тръби които ще оформят кухините в блокчето.
      Калъпите се поставят на равно място.Може да се слагат и върху подложки. Аз ги слагах върху найлон/ не се залепват за него/.
      Разтвора се приготвя от 4 колички згурия 1 количка пясък и две торби /25кг./цимент. Добавя се вода до състояние "земно влажен" ! В никакъв случай да не прилича на бетон за плоча.Ако го изсипеш на земята да стои на куп а не да се разтича. Да има ясно изразени шупли.Ще го снимам за по-ясно.
      Насипва се в калъпите по малко, причуква се,пак се насипва, причуква и т.н до горе. Ако са използвани тръби се изваждат и калъпа се отваря! При правилно притъпкване и разтвор, блокчето трябва да не се разпадне. Остава да съхне - на вторият ден може да го местиш но внимателно. За десетина дни е готово зависи от температурата.
      2 Вариянт - правиш основи от бетон, правиш колони / от каквото си искаш/ Между колоните правиш кофраж и насипваш разтвора.Ако са по големи стените слагаш и арматурна мрежа.
      Не съм го обяснил много подробно,та каквото не си ме разбрал - питай.
      Спорът ражда истината, а нуждата - изобретението!

Ако тръгнеш след муха, непременно ще стигнеш до лйно! /партийна поговорка/

Коментар

Ясно!
        Още веднъж благодаря!

Вече знам напролет с какво ще иззидам краварника...

Като махна цената на газобетона от бюджета, излиза че тия въглища са ми на идеална себестойност!

Поздрави!

Коментар

В последно време се занимавам със хидро системи и разни други подобни за отглеждане в изкуствени условия. Имам разни идеи, ако искаш пиши и да се видим. Може да сме си от полза .

Коментар

Тази година съм като заселил се емигрант в Дивия Запад!
            Като оцелея, от индианци, разбойници и чиновници, догодина ще приложа всички интересни неща, защото мога да си го позволя, а и ще ми е интересно!

От "Растителна защита" ми конфискуваха ТИР с 22 тона елитно семе за картофи, директно пристигнало от Франция...

Обявиха го за заразено с клавибактер!

Цяло лято попълвах формуляри, горих чували и пръсках с разтвори техниката под строгия поглед на инспекторите...

След това сложиха 3 години карантина върху площите, загробихме /унищожихме/всички картофи и екшъна приключи.

Изглежда разчитаха, че това ми е целия бизнес и вече съм ликвидиран, обаче когато откриха изненадата напълниха гащите!

Явно някой е подменил пробите /с рушвет от конкуренцията/ и като надушиха дебелия, веднага направиха писмо, че всъщност е станала грешка и няма никаква зараза...

Сега започва голямото източване на бюджета, чудя се какво още да набутам в съдебния иск!

Яд ме е само, че и мои пари има вкарани в това министерство, чрез данъците!

И добре че това ми е хоби, иначе въжето и куката на тавана!

Забравих да кажа - БЕЗ КОМИН НЕ СТАВА! Проверено!

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение

Забравих да кажа - БЕЗ КОМИН НЕ СТАВА! Проверено!
              Както ти казах и по-горе, и бате може, но козата си иска пръч...

Коментар

Монтирах директно два спироканала /вентилационни/ по 3 метра общо-6 метра.

Заспа!

При нафтовите котлета, доколкото знам се слага топлоизолация, защото правят конденз и в съчетание с остатъчната сяра от изгарянето се получава добре позната "сярна киселина"...

Тук /при твърдото/ отделя ли се сяра?

Коментар

Да, има сяра в кюмюра! И тя не е по-малко от тази в мазута или нафтата?, . Даже понякога е повече.

Коментар

Тук проблемът ще са саждите и кондензът, които се отлагат по студения комин. При всички случаи е по-добре изолиран, но пробвай - всичко е относително и зависи от конкретните условия при теб. Ако не се запушва...

Коментар

Измислих го...

Спироканала, отстрани иззидан с блокчета от сгуробетон, естествено добит от сгурията на котлето...

Казвам им на мойте от стопанството, че единствено дръжките на чушките не могат да се ползват от отпадъците...

Всички събрани в района пластмасови гадории влизат в котела, всъщност май при мен отпадъци няма! Чак сега го откривам!

Коментар

Тук /при твърдото/ отделя ли се сяра?
                        Донбаските въглища имат 10% пепел и 1.3% сяра. В лекото корабно гориво и котелното гориво сярата е не-повече от 0.5%.

Коментар

Значи ефекта със сярната киселина е доста по-сериозен отколкото при нафтовите котлета..

Забравих да спомена, бях направил системата на принципа на паралелните товари... Демек подавах паралелно на няколко радиатора...

Добре, че тракториста ме светна, да ги включим последователно и нещата се промениха радикално...
                          От вуле вдигна 20 градуса разлика между външна и вътрешна температура, при 8 градуса, преди това!

Ще му вкарам едно стойне в пликчето със заплатата!
                          Последно редактирано от cveti; 28-11-08, 22:47.

Коментар

Значи ефекта със сярната киселина е доста по-сериозен отколкото при нафтовите котлета..
                            Хм. Ти да не пускаш отново Кремиковци та се косиш за киселинните дъждове над Европа?

Въглищата освен сяра съдържат и пепел. Която е алкална и неутрализира киселината. Освен това, евентуален проблем със сярна киселина може да имаш само докато комина не се е подгрят. Така че, това да ти е проблема

Коментар

Здравейте,
                              за котлето, това за комина явно си го разбрал. Ползвам Виадрус за домашни нужди (22 kW ), в неговата инструкция е записано минимум
                              6 м комин, някой беше написл че имаш нужда от 120-150 градуса на изходящите газове. На Виадруса като се разгори и достигне зададена температура можеш да му пипаш кюнеца. Така че ако при теб температурата на изходящите газове е над 80-100 градуса замисли се да си дозагрееш водата с някаква система тръби през които минават изходящите газове.
                              А помпата не си писал къде си я сложил, трябва да бута водата в котела.
                              За доматите в Норвегия ги отглеждат в чували с перлит и капково торене, и подвижно захванати стъбла. Като пораснат до тавана, ги оставят да легне "ствола" и пак расте нагоре така за един сезон стават едни стволища и почти като лиани дълги.
                              Батко ходи всяка година да работи там, имат си и пчели за опрашване вътре. Ако искаш повече инфо пиши.

Коментар

Първоначално публикуван от syn4o Преглед на мнение
                                Здравейте,
                                за котлето, това за комина явно си го разбрал. Ползвам Виадрус за домашни нужди (22 kW ), в неговата инструкция е записано минимум
                                6 м комин, някой беше написл че имаш нужда от 120-150 градуса на изходящите газове. На Виадруса като се разгори и достигне зададена температура можеш да му пипаш кюнеца. Така че ако при теб температурата на изходящите газове е над 80-100 градуса замисли се да си дозагрееш водата с някаква система тръби през които минават изходящите газове.
                                А помпата не си писал къде си я сложил, трябва да бута водата в котела.
                                Минал съм през 3-те вида гориво за отопление:въглища,нафта и в момента на газ.Котелът е ДеДитрих с доста мощно компютърно управление,от което си вадиш един куп параметри.Има ли отклонение от нормалните сигнализира.Веднага.Та:Имаш ли под 120 градуса на фукса-нямаш горенеи тогава сярата е м@мата си.......И много нагар,много сажди и отвратителен конденз.Последващо запушване и чистене на комина.А за комина пък дължината се определя според отрицателното подналягане в него.Около - 0.30 hPa + - 0.04 е оптималното та оттам и дължината.Ако е по-голямо топлото значи ти лети навън. Ламбда около 1.30.Има и един показател КПД,слезе ли под 95-92%-топлиш атмосверата. Абе засичат се 15-20 параметри,и хич не е простичко.А това че помпата трябва да нагнетява/бута по твоему/ме хвърли под клавиатуратаЗа да не става прекалено дълго един въпрос?Ако трябва да управляваш няколко кръга с различен дебит и температури кво правим
                                Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
                                Селска фурна аспух нема. Пак същият.
                                В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X