Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хранене и грижи за малко куче

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Хранене и грижи за малко куче

Как така ще му даваш сурово месо? Защо не го вариш?
    ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
    0878 23 58 34- Радо

Коментар

Първоначално публикуван от Райковски Преглед на мнение
      Как така ще му даваш сурово месо? Защо не го вариш?
      Най-вече защото в момента е студено и не се вмирисва
      Кучетата са хищници и породите които не са декоративни е добре да се хранят като вълци...
      С две думи предимствата на суровото месо са следните - спомага за:по-добри връзки и сухожилия,превенция на артритни заболявания,подобрена мускулатура,по-малко зъбен камък,по-малък риск от превъртане на стомаха и др.
      Важното е да се обезпаразитява редовно и най-важно храната да е качествена.У нас доста хора дават животински субпродукти като човки,шийки,гръкляни и т.н.,което не е месото нужно за животното.
      При мен суровото месо се дава като неосновно,а допълнително хранене,тоест дажбата от 400гр. високопротеинова гранула си е всекидневна дажба.Вечер му се дават (5-600гр.)изрезки от пиле или св.гърди и понякога остатъци от ресторантска храна.Тъй като не мога да го храня изцяло със сурово месо по системата BARF и не мога и да му давам и зеленчуци,витамините му ги набавям с добавки на хапчета.
      В момента кучето расте сериозно ,като покачва мускулна маса без да има сериозни физически натоварвания предвид подрастващата възраст.Няма разширен стомах и няма изкривявания на краката въпреки килограмите.

Коментар

Много е готин ) Как се спогаждат с мацата?

Коментар

Първоначално публикуван от АРКАН Преглед на мнение
          ...При мен суровото месо се дава като неосновно,а допълнително хранене,тоест дажбата от 400гр. високопротеинова гранула си е всекидневна дажба.Вечер му се дават (5-600гр.)изрезки от пиле или св.гърди и понякога остатъци от ресторантска храна ...
          Ако гранулата е наистина качествена и наистина високопротеинова, 400 г. си е горе-долу пълната дневна дажба за физически активно 40-кг куче. Отгоре на това да му даваш над половин кило друга ми се вижда предОбряне с храната.
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
            Ако гранулата е наистина качествена и наистина високопротеинова, 400 г. си е горе-долу пълната дневна дажба за физически активно 40-кг куче. Отгоре на това да му даваш над половин кило друга ми се вижда предОбряне с храната.
            K-9 с 36% протеин му давам,дажбата му трябва да е 450 гр.Давам му точно 380гр. сутрин,вечер му давам другата храна.Предвид че в момента расте усилено и времето е студено .За момента не виждам признаци на прехранване,мисля че му нацелвам пропорциите.
            От куче до куче и от порода до порода има винаги разлика.Питбулът ми беше 33 кг.,НОК на баща ми бе 42кг. и моето изяждаше точно 2-пъти повече храна (една и съща),а ребрата му се виждаха,докато немската беше дебелогъза.

Коментар

Аз пък преминах на еднократно хранене на моя пес. Давам му същото количество храна както при двукратното, но ми се струва, че изглежда по-хърбав (не, че някога е бил дундест) и не мога да си обясня причината. Яде само консерви с малко сухари, щото от сухите храни се напатихме, а и песа ги яде 2-3 пъти и после не ще да ги погледне.
              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
              Неизвестен мъдрец

Коментар

Моят куч вече не яде Роял Канин. Яде по 2 пъти на ден ориз с месо, като месото гледам да го разнообразявам. Доста си е едър, но не мога да го претегля, защото е твърде голям за кантар. След 20-тина дена прави година.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0069.jpg
Прегледи:1
Размер:135.5 КБ
ID:5642207
                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_0077.jpg
Прегледи:1
Размер:193.7 КБ
ID:5642208
                ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                0878 23 58 34- Радо

Коментар

Моя дворния пес,незнайно каква улична кръстоска,яде всеки ден по 1 кг пилешки изрезки- сурови и изглежда така както се чувства-силен,бодър и весел.
                  Нищо не мога,и нищо не знам...

Коментар

Първоначално публикуван от Райковски Преглед на мнение
                    Моят куч
                    Много е готин!
                    Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                      Аз пък преминах на еднократно хранене на моя пес. Давам му същото количество храна както при двукратното, но ми се струва, че изглежда по-хърбав (не, че някога е бил дундест) и не мога да си обясня причината. Яде само консерви с малко сухари, щото от сухите храни се напатихме, а и песа ги яде 2-3 пъти и после не ще да ги погледне.
                      Ако тази схема си я започнал сега в зимния сезон ,може да се дължи на това ,отделно имат много бърз метаболизъм.

Коментар

Първоначално публикуван от Борислав Ангелов (fnqkhhhzzz) Преглед на мнение
                        Много е готин ) Как се спогаждат с мацата?
                        Ами нямат проблеми, тя му виси на бърните с нокти и зъби, Сара пък като я лапне и стърчат само задните крака и опашката от устата... после я пуска мокра и изкъпана на земята Никакви конфликти - и двете са още малки - дога е на 8,5 месеца а котето на 5,5
                        Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                        Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                        ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Хора, объркали сте темата - заглавието е хранене и грижи за МАЛКО куче
                          помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Първоначално публикуван от Тедо /LJ73/ Преглед на мнение
                            Хора, объркали сте темата - заглавието е хранене и грижи за МАЛКО куче

Ами моето е още на 7 месеца,ако става въпрос за възраст.А ако темата ще е хранене и грижи за дребни и декоративни породи бива да не пиша...

Коментар

Не, Тедо визира моята снимка с котката. Всъщност просто показах как расте моята догиня. Иначе я храня само с роял канин, плодове и зеленчуци. Чат пат някакво месце - шийки или рибка. Расте добре. При долна граница за височина на зрял женски дог 70 см, моята вече е 73, тежи 50 кг. Докато стане зряла на 2 години има да качва още. Умна, кротка и игрива. И това, че скоро ще направи 9 месеца - не я прави голямо куче...
                              Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                              Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                              ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Това беше в рамките на шегата... Аз пък скоро ще се похваля с малко кученце и в двата смисъла... Съвсем скоро ще си вземем вкъщи кинг чарлз-че на на няма и 2 месеца...
                                помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на Днес.

Зареждам...
                                X