Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хранене и грижи за малко куче

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Хранене и грижи за малко куче

Щом говорим за работни породи, значи говорим за породисти кучета. Породите си имат стандарти и в повечето от тях има и препоръчителни килограми. Такива с 50-60 за овчарки не съм чел. А дисплазията е проблем на всички едри породи, колкото по едро, толкова по е възможна.
    ПП По темата, че по-едрото куче е по-добре за работно, вижте Белгийските овчарки - перфектни и предпочитани напоследък повече за спорт и работа от НОК, и всичко тва до 30кг.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:index.jpeg
Прегледи:1
Размер:9.4 КБ
ID:5620959Натиснете снимката за да я уголемите

Име:muscular-rottweiler-stud-dog.jpg
Размер:117.9 КБ
ID:5620960Ей такива харесвам аз...

Коментар

Падналата задница и тазобедрената дисплазия нямат нищо общо помежду си. От тазобедрена дисплазия боледуват почти всички едри породи,да не кажа всички,много от които са със доста вирната задница. Това си е генетично заболяване поради лоша селекция. Масата на кучето,няма нищо общо с обезвреждането на обекта. Даже едно дебело и тромаво куче,ще се справи много по-лошо от по-слабо такова. Първо,че ще се умори,второ че има препятствя,които няма да може да преодолее и т.н.Масово вече се използват за полицейска работа белгийски овчарки,които са по не повече от 35кг. Тези животни работят с отработени движения,как да събарят обекта,къде да хапят и пр. и килограмите могат само да им пречат.

Коментар

Понякога(в повечето случаи)немските овчарки под 40 кг изглеждат смешни,за това става дума.А работните качества не винаги са съпоставими със стандарта и изложбените критерии за кучето..

Коментар

Въпрос на предпочитания. Ей такова имам.

Име:IMG_3714.jpg
Размер:212.6 КБ
ID:5620961

Коментар

Килограмите да пречат....
              Предпочитам да ме нападне най-пъргавата НОК,от колкото някое преса ди канарио или бурбул...или 70 кг ротвайлер.
              За дизплазията не ме разбрахте ,но попитайте някой ветеринар дали е имало случай на тазобедрена дизплазия на източноевропейска овчарка от близкото минало.

Коментар

Първоначално публикуван от mikivt Преглед на мнение
                Въпрос на предпочитания. Ей такова имам.

Лично на мен не ми харесва,без да се обиждаш.

[ATTACH=CONFIG]752013[/ATTACH]
                ...

Коментар

Междо другото да споделя,най-доброто работно куче в полицията в Стара Загора е женска 45 кг,кръстоска между американски булдог и питбул.

Коментар

https://www.facebook.com/video.php?v...55&pnref=story
                    Хах,малко са кучетата дето хапят по лошо... Внимавай какво си пожелаваш ))
                    Надявам се да се вижда клипа

Коментар

Не се обиждам, тва е родословно куче, нямащо нищо общо с приличащото на Шар Пей това по-нагоре, дет си постнал
                      А, и е и женско.

Коментар

Мислех да пусна отделна тема, но след като разговора се завъртя в тази посока, воала:
                        Преди два месеца отидох на маникюр и се прибрах с

Име:DSC00275.JPG
Прегледи:2
Размер:118.6 КБ
ID:5620965

Име:DSC00276.JPG
Размер:140.0 КБ
ID:5620966
                        Мислех си, че е стар и болен и за това е изхвърлен. Поканих го с една пържола в колата и директно в клиниката..

Име:DSC00280.JPG
Размер:105.9 КБ
ID:5620967

Име:DSC00283.JPG
Размер:127.9 КБ
ID:5620968
                        Оказа се абсолютно здрав, около 4-годишен. Така и не открих логична причина да бъде изхвърлен. Не беше изгубен. Хората от съседните къщи казаха, че се появил на този ъгъл преди повече от 10 дни и не мърдал от там. Беше около 31-32 килограма...
                        Сега вече е 40кг и намалих дажбата, въпреки вълчия му апетит.
                        Ето го след два месеца нашия Макс на курорт

Име:DSC00530.JPG
Размер:129.1 КБ
ID:5620969

Име:DSC00559.JPG
Размер:160.2 КБ
ID:5620970

Коментар

Не се обиждам, тва е родословно куче, нямащо нищо общо с приличащото на Шар Пей това по-нагоре, дет си постнал
                          А, и е и женско.
                          Виж сега,за какво родословие ми пишеш като кучето ти определено няма изразен стоп типичен за немския ротвайлер.Главата му по-скоро наподобява на тези от руския тип но е прекалено малка.Не знам на каква възраст е но определено не е тренирано достатъчно съдейки по гръдния кош и задните крака.Това което съм постнал може да прецениш единствено ако наистина разбираш от тази порода и намериш самия линк - това е елитно куче струващо над 2000 евро.Наричайки този екземпляр подобие на шар пей е несериозно и смешно.Самото куче е гледано с добавки bully max,но както и да е...
                          Казах ти по-горе да не се засягаш от мнението ми,но те съветвам да не пишеш глупости.

Коментар

Първоначално публикуван от Борислав Ангелов (fnqkhhhzzz) Преглед на мнение
                            https://www.facebook.com/video.php?v...55&pnref=story
                            Хах,малко са кучетата дето хапят по лошо... Внимавай какво си пожелаваш ))
                            Надявам се да се вижда клипа
                            Голям клип..ГОЛЯМ.Смятам вече да заобикалям и белгийските овчарки
                            Имам лични наблюдения и мога да ти кажа че тези атракции на практика не са критерия за който мислиш.По-опасно е да бъдеш нападнат от нетрениран за ръкав питбул който хапе и прави задръжка където му падне.

Коментар

Първоначално публикуван от АРКАН Преглед на мнение
                              Виж сега,за какво родословие ми пишеш като кучето ти определено няма изразен стоп типичен за немския ротвайлер.Главата му по-скоро наподобява на тези от руския тип но е прекалено малка.Не знам на каква възраст е но определено не е тренирано достатъчно съдейки по гръдния кош и задните крака.Това което съм постнал може да прецениш единствено ако наистина разбираш от тази порода и намериш самия линк - това е елитно куче струващо над 2000 евро.Наричайки този екземпляр подобие на шар пей е несериозно и смешно.Самото куче е гледано с добавки bully max,но както и да е...
                              Казах ти по-горе да не се засягаш от мнението ми,но те съветвам да не пишеш глупости.
                              Подозирах, че така ще стане, ма нейсе.
                              Признавам си надцених те, не трябваше да ти вкарвам темата за родословия и прочие, не е по твоята част.
                              Вземи прочети стандартът на породата Ротвайлер, ще намериш отговори на въпроса защо тва кожестото горе не е как тряа. Ще си по знаещ и по темата "Руски" и "Немски" ротвайлер.
                              Поздрави и без лоши чувства.
                              Тва е линк на НКР, има и в Стара Загора развъдник, ходи виж на живо истински, не без опашки, с кожи, по 70 кг и прочие
                              http://nkrbg.com/
                              Последно редактирано от mikivt; 04-11-14, 14:54. Причина: линк

Коментар

Подозирах, че така ще стане, ма нейсе.
                                Признавам си надцених те, не трябваше да ти вкарвам темата за родословия и прочие, не е по твоята част.
                                Вземи прочети стандартът на породата Ротвайлер, ще намериш отговори на въпроса защо тва кожестото горе не е как тряа. Ще си по знаещ и по темата "Руски" и "Немски" ротвайлер.
                                Поздрави и без лоши чувства.
                                За така наречения руски тип - предполагам че си наясно кои ротвайлери са определяни за такива .В повечето случаи тези извън стандарта,без родословие(каквото ти вероятно също нямаш)по-високи,по-тежки и с неизразен стоп както писах по-горе.Но самият факт че ти наричаш кожест шар пей един елитен ратвайлер шампион отvom hause edelstein....който между впрочем си е на горната граница на стандарта.
                                Не си струва да пиша и да обяснявам на наистина некомпетентни ,,кучкари,,
                                Поздарви и от мен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на Днес.

Зареждам...
                                X