От: Пауловния Томентоса - моят експеримент
Вчера в две сандъчета поставих обогатена обеззаразена торфна смес. Намокрих я с пулверизатор, посипах семенцата отгоре и пак навлажних. През нощта ги държа покрити с найлон, за да запазвам влагата, през деня махам найлона, за да не се изпържат. Държа повърхността постоянно влажна. През нощта са на температура 10-15 градуса, през деня 20-25. Правилно ли съм почнал? Кога мога да запозна да използвам тор за поливане, от тази течната, която се капва във водата за поливане?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Пауловния Томентоса - моят експеримент
Свий
X
-
Да ,айлантът расте много бързо -някъде четох,че смятали,че дървесината му е ценна.Отделно като расте,пуска разни вещества в почвата и подтиска развитието на съседните му растения.Пауловнията расте бързо-на подбалканския път до село Дъбово скоро садиха няколко декара-добре си растат.Има доста семена в еbay сносни цени и ти дават указания относно саденето им.
успех
Остави коментар:
-
Предполагам че е подобна на тополата ,така че не се надявай на голяма цена!
Остави коментар:
-
Здравейте, от близо 1,5 години чета за пауловнията. Бях решил да посадя семки и така с определени усилия и с възможно най- малко разходи да имам 2 дка пауловниеви дървета. обаче все не мога да намеря отговори на опр. въпроси, напр.: 1. Има ли смисъл засаждането на толкова малко декари; 2. Някой от сега отглеждащите и продаващи разсади, семки и фиданки изкупува ли въобще дървесината от такива ентусиасти като нас; 3. За дърва за печката е ясно, че не става, а ако искаш да го продаваш на кого и как става- наясно ли сте. Моля, споделете
Остави коментар:
-
Вярно е колега и това. Прав си съгласен съм. ама нали знаеш-"които играе пИчели-които не играе не пИчели" ха ха ха. Така че само с пробване можем да разберем. Аз съм решил да опитам пък.............. Каквото такова. Затова и съм "тук"-надявам се на помощ от вс вас и на компетентни мнения. Благодаря на вс които могат да помагатПървоначално публикуван от valsodar_rn Преглед на мнениеАз джипа и сега си го имам но е много по-лесно да произведеш отколкото да ПРОДАДЕШ на добра цена!
Остави коментар:
-
Колеги и аз реших да засея като за начало 150 бр да видя как ще се развиват в нашия регион.
Остави коментар:
-
Аз джипа и сега си го имам но е много по-лесно да произведеш отколкото да ПРОДАДЕШ на добра цена!
Остави коментар:
-
Защо бе колега? Посетих една пауловниева плантация в пловдивско. С. Стряма. 350дка. Поговорихме с момчето. Простите сметки говорят само едно-след 7 години момчето е милионер. А ние с теб като го видим с някой джип-трепач пред някое заведение ще цъкаме с език и ще ръсим простотии че е син на някоя мутра или незаконно забогатял големец. Работа му е майката не мислиш ли?Първоначално публикуван от valsodar_rn Преглед на мнениеАбе четене и проби му е майката!Аз само от любопитство иначе за бизнес-мерси!Последно редактирано от derhunter; 04-03-13, 12:00.
Остави коментар:
-
Абе четене и проби му е майката!Аз само от любопитство иначе за бизнес-мерси!
Остави коментар:
-
Добре колега мерси предварително. А ти понаучи ли нещо ново? Прави ми впечатление че тук май никой от нас не е мн наясно. Май само на догадки я караме
Остави коментар:
-
От продавалника-една жена от Каварна!Ако искаш изчакай да видим дали ще изникне нещо!
Остави коментар:
-
От къде закупи семената?Първоначално публикуван от valsodar_rn Преглед на мнениеПреди една седмица засях семена в една саксийка и сега чакам да се покаже нещо!
Остави коментар:
-
Колега не съм се срещал още със колегата Y.Stoqnov така че немога да ти дам негов телефон.
Остави коментар:
-
Преди една седмица засях семена в една саксийка и сега чакам да се покаже нещо!
Остави коментар:
-
Наскоро "се грабнах" и отидох в разсадника на Боян Ангелов /на 230км ми е/ в с. Строево и понаучих някои неща но ми се иска и малко международен опит да почерпя. Разузнах за 1 плантация в Гърция. Тия дни смятам да отскоча до там. Ще направя снимки и клипчета и ще ги публикувам да ги видите и вие та да съм ви полезен с нещо. Ако някой иска да дойде с мен да заповяда. Пишете и ще осъществим контакт
Остави коментар:
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 33,365 в 14:10 на 11-03-26.
Остави коментар: