От: Пауловния Томентоса - моят експеримент
За съжаление последните снимки са ми от Септември месец,но мисля че става ясно за какво става въпрос ! В момента стоят голи пръчки,незнам на пролет дали някаква част от върха ще измръзне ,мисля че по голяма височина не ми е необходима и вече трябва да оформя корона !Другите са с по метър по ниски и всичките са деца на тази която е на снимките,като най-малката е около 1.2 метра ....и е засята август месец....от всичките 5 само двете съм ги купувал останалите 3 са от филизите на най-високата !
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Пауловния Томентоса - моят експеримент
Свий
X
-
Незнам защо но пикасата ми реже снимките отгоре и отдолу които са с резолюция 3888х2592 !Пробвам за втори път !
Че даже и цвят даде !
Последно редактирано от Roninn; 18-12-12, 00:58.
Остави коментар:
-
Абсолютно вярно ! Сега ще потърся снимки !Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнениеТова за 6 месеца ли се отнася?!
29.04.2012 година !
Продължавам да търся последни от септември !
Това е на 07.09.2012
Остави коментар:
-
Това за 6 месеца ли се отнася?!Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение.......сложих ги на 29 Април и края на Октомври най-високата е малко над 6 метра и диаметър на ствола над 10 см в ниската част............ !
Остави коментар:
-
Както и да го въртим и да го сучем, резултата е изсушаване и изтощаване на почвите. Както знаем: "от пръдня боя не става", за да расте това дърво, неминуемо си иска своето. При положение, че става въпрос за единични, отглеждани като декоративни растения, е реално да се полагат грижи подобни на тези описани от Ронин. При масово залесяване, е невъзможно да се отглеждат аналогично на селскостопански култури (то това не се прави в момента и по отношение на типичните класически такива). То вярно, че всичко е кръговрат и нищо не отива в орбита да кажем, но водата - примерно - която ще изпарява един масив, ще ходи в атмосферата, а няма да захранва съществуващите водоизточници. Също така, след няколко цикъла на индустриална експлоатация, почвите ще представляват пустиня...
Остави коментар:
-
Става на дърво. Половин процент от масата му са минерални вещества от почвата. Другото се върти и се връща през атмосферата. Ако едно дърво заема 50 кв метра и тежи 1000 кг, е отнело 5 кила соли. Те като се разпределят на 50 кв м са слой, дебел около 2 стотни от милиметъра. Ако се добавят няколкостотин кила листа, става 0,03 мм.Първоначално публикуван от danail0230 Преглед на мнениеКакво се случва с почвения слой при този бърз растеж на дърветата?
Отговор на зададения въпрос - земята пропада с няколко стотни под всяко дърво. След време като падне, се повдига.
Остави коментар:
-
Моите са 5 бр. в двора като декоративни,сложих ги на 29 Април и края на Октомври най-високата е малко над 6 метра и диаметър на ствола над 10 см в ниската част.....Обаче всекидневно поливане и два пъти в седмицата птиче тор разреден в кофа с вода ! В сравнение с пауловнията на комшията имам три пъти по голям разтеж !
Остави коментар:
-
И аз имам същия въпрос, и ако може някоя друга снимка.Първоначално публикуван от evkalipt Преглед на мнениеЗдравейте ентусиасти! Кой до къде я докара с Пауловнията?
Остави коментар:
-
и какво точно ще търсите с тази лабораторна проверка???
много сте ми интересни!
айде направете и лабораторна проверка на въздуха преди и след...
ама ония евро хора дето горят квото им хрумне дали им дреме?
Евкалипт - големи проблеми имах със собствеността върху имота и... си останах с хубавите спомени и снимки... фиданките ги подарих на мой приятел, който претърпя доста поражения на насъжденията си след евро рома намеса... решили да се отопляват с дърва, близо намиращи се до имота му, те паднали вътре... сещай се...
и те така!
човек като не иска - все ще намери оправдание!
Остави коментар:
-
Напълно съм съгласен за клоните. Но резултатите от една лабораторна проверка на почвата преди и след посаждането на дървото ще са интересни.
Остави коментар:
-
Отива нагоре по клоните
.
Каква е разликата при скоростта на растежа за почвения слой? Не е ли за единица растеж, единица разход от почвения слой. Скоростта какво общо има?
Остави коментар:
-
Какво се случва с почвения слой при този бърз растеж на дърветата?
Остави коментар:
-
Здравейте ентусиасти! Кой до къде я докара с Пауловнията?
Остави коментар:
-
Ей зехте че ме запалихте с тез ваши Пауловии, От 30г. се занимавам само със семена и посеван материал, но това ти ми дърво не съм го учила. Сега и аз ще пробвам, щото и земя имам, и трактор, и тем подобни машини за преработка чистене и пр. Но заради новите технологии дръвчетата да се добиват от някакви химично обработени коренчета наща работа почти замря. Сега ще видя от къде и аз малко семена да си купя и на пролет да видим.
Остави коментар:
-
Налей във всяка чашка по малко вода и когато попие поразмачкай леко с пръсти кофичката. Хващаш с показалеца и средния пръст (както се държи цигара, но по-близо до дланта) стъблото на фиданката по-близо до кофичката, обръщаш "с краката нагоре" и изтегляш нагоре кофичката. Просто и ефективно, без да замърсяваш с пластмаса почвата. Поздрави!Първоначално публикуван от vladstudio Преглед на мнениеХе !
Земя като една човешка длан !
И моите семена за пауловнии половината са от Нико ! Ако Нико и Евкалипт са един и същ човек - "Честь имею !"
Нико ми прати семена края на март. Половината засадих, половината подарих. Да ама не ! Поникнаха, няколко дни ме нямаше в къщи, бяха под стъкло и изгоряха. Имах още един напръстник, засях ги и същевременно се възползувах от щедростта на колега ентусиазиран пауловнист от друг сайт Телериг - Христо от Стара Загора който бе отгледал повече разсад. Неговите семена бяха от ЮСА /по интернет/, но много нежни и гъсто засяти. Доотгледах ги, съшевременно и моите новите поникнаха и в момента са високи около две педи. Пикирани са и живеят на вилата на двора. Късно не късно утре вечер ще ги слагам в земята. В чашки за кафе /еднократни/ са и са им изключително малки. До утре ще умувам върху идеята за засаждане директно с чашките, не съм измислил как най-лесно да им махам дъната без да повреждам кореновата им система. Сутринта им направих редове и се чудя в ниската част на реда /дето ще тече водата/ или във високата част да ги слагам. Как ще бъде по-добре ?
Остави коментар:
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 33,365 в 14:10 на 11-03-26.
Остави коментар: