Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пауловния Томентоса - моят експеримент

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Херби
    отговори
    От: Пауловния Томентоса - моят експеримент

Току що поръчах 101 бр. фиданки Paulowniа tomentosa.Имам 2 декара свободни на вилата и искам да си направя една малка горичка.
    Ще ги получа рано на пролет, а до тогава ще мисля разположението и ще копая дупки. Пък, ако някой има идеи за оформлението - приемам идеи всякъкви.

Остави коментар:

• Стария
    отговори

Я да видиме дали ше се качиhttp://www.google.bg/url?q=http://pa...kWSEdo8Z_QyVUA

Остави коментар:

• vladstudio
    отговори

Първоначално публикуван от evkalipt Преглед на мнение
    Do Vladstudio:
    Миниразсадника ти е супер!Ама си закъснял бе човеко с 75 дни... там някъде...Така трябваше да изглежда в началото на юли. Разгледай подробно снимките в темата във www.fermer.bg - там са в хронологичен ред. Но ако там където си ги насадил не падат екстремно ниски температури кат мине листопада ги затрупай със слама и пръст и напролет продължаваш...
    Че съм закъснял е ясно, но като се сдобия със собствен трактор ще наваксам. Важното е какво може да се направи оттук нататък за да не отива труда напразно и да не се съсипват разстенията. Не ми казваш с какво да ги торя, а според мен е важно.

Остави коментар:

• evkalipt
    отговори

Do Vladstudio:
    Миниразсадника ти е супер!Ама си закъснял бе човеко с 75 дни... там някъде...Така трябваше да изглежда в началото на юли. Разгледай подробно снимките в темата във www.fermer.bg - там са в хронологичен ред. Но ако там където си ги насадил не падат екстремно ниски температури кат мине листопада ги затрупай със слама и пръст и напролет продължаваш...

Остави коментар:

• Стария
    отговори

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
    Ай сега приказки.
    Ако не идваш на събора, ще я намеря тая Дупница.

Това беше някъде до Сливница, нали?
    Че я намериш нали са на два пръста растояние да го ........А ако се загубиш викай за помощ

Макар че не ми се верва да я подминеш.....

Остави коментар:

• vladstudio
    отговори

Десет дни вече как са в земята, поливам ги редовно, но засега не виждам развитие. Е няма и загинали. Давайте съвети как да действам. Копане ? Тор, ако да какъв ? Оборски няма от къде да взема. Амониева селитра или някакъв листен ? Всеки съвет ми е ценен.
    Благодаря !

Остави коментар:

• drukman
    отговори

Първоначално публикуван от vladstudio Преглед на мнение
    Като ти трееше матор, намери къде е Дупница, а сега те мързи ! Имам няколко в саксийки, мога да ти подаря 2-3.
    Ай сега приказки.
    Ако не идваш на събора, ще я намеря тая Дупница.

Това беше някъде до Сливница, нали?

Остави коментар:

• vladstudio
    отговори

Ако никой не ми продаде 3-4 такива на събора ще изрека старата, страшна клетва на исушаването, въшките, маната и вятъра.
    Двора ми е гол като самолетна писта. Е гледайте.
    Като ти трееше матор, намери къде е Дупница, а сега те мързи ! Имам няколко в саксийки, мога да ти подаря 2-3.

Остави коментар:

• taran
    отговори

Ако никой не ми продаде 3-4 такива на събора ще изрека старата, страшна клетва на исушаването, въшките, маната и вятъра.
    Брех къв си зъл ,и аз диря,ето тука има оферти http://fermer.bg/agro_market.php?agromarket_cat=46&agromarket_type=24&keywrd=пауловния&submit_form=Търси ,ако никой не се уплаши.

Остави коментар:

• drukman
    отговори

Остави коментар:

• vladstudio
    отговори

Бавно, трудно с известен напредък.
    Прикачени файлове

Остави коментар:

• Y.Stoqnov
    отговори

редовете се правят перпендикулярно на наклона. По този начин е възможно да се напоява. Ако редовете са успоредни на наклона... лошо - водата винаги ще слиза в най-ниската точка. Най-добре си оправи редовете (вадите).

Остави коментар:

• evkalipt
    отговори

Това за садене с чашките е само ако имаш попови прасета в двора.Но с макетен нож лесно се маха дъното и 1 см над него и не се повреждат корените изобщо.
    Сади ги в ниската чaст на реда.Поливай редовно.Имаш още 50 60 дни вегетативен период.И за повече подробности ,съвети и актуални снимки ми пиши на скайп nikoniko_131
    Прикачени файлове
    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 08-08-11, 21:59.

Остави коментар:

• vladstudio
    отговори

Хе !
    Земя като една човешка длан !
    И моите семена за пауловнии половината са от Нико ! Ако Нико и Евкалипт са един и същ човек - "Честь имею !"
    Нико ми прати семена края на март. Половината засадих, половината подарих. Да ама не ! Поникнаха, няколко дни ме нямаше в къщи, бяха под стъкло и изгоряха. Имах още един напръстник, засях ги и същевременно се възползувах от щедростта на колега ентусиазиран пауловнист от друг сайт Телериг - Христо от Стара Загора който бе отгледал повече разсад. Неговите семена бяха от ЮСА /по интернет/, но много нежни и гъсто засяти. Доотгледах ги, съшевременно и моите новите поникнаха и в момента са високи около две педи. Пикирани са и живеят на вилата на двора. Късно не късно утре вечер ще ги слагам в земята. В чашки за кафе /еднократни/ са и са им изключително малки. До утре ще умувам върху идеята за засаждане директно с чашките, не съм измислил как най-лесно да им махам дъната без да повреждам кореновата им система. Сутринта им направих редове и се чудя в ниската част на реда /дето ще тече водата/ или във високата част да ги слагам. Как ще бъде по-добре ?

Остави коментар:

• Y.Stoqnov
    отговори

Първоначално публикуван от evkalipt Преглед на мнение
    Привет на всички ентусиасти Пауловнисти!Миналата година раздадох доста семена и доста хора си направиха приличен разсад.Aз също направих разсад и после го раздадох по простата причина, че няма на този етап земя където да си направя плантация. Има един фен - Людмил Митков от Свищов - той доста е напред с материала и той от шепа семена тръгна!Има и други.
    Към Стоянов- Писах да се засадят с кофичките, защото в градината ако имаш пиопови прасета именно те може да са ти похабили част от разсада.А и нищо ново под слънцето- производителите на домати редовно засаждат доматите така именно поради наличието на попови прасета.
    Ако искате да обменяме инфо за пауловния пишете ми на мейла apolo_13@mail.bg
    е те това е човека, който ми подари семената! Разпознахме се преди два дни и съм много щастлив, че и той е вече част от този форум.
    Благодаря ти още веднъж Нико!
    Между другото група мизирливки си бяха харесани най-младите листа за размножаване... за тяхно най-голямо съжаление разполагах с нужната отрова и сносна пръскачка и им избих от съзнанието грубите помисли... днес отново премахвах троскот и поливах, наслаждавайки се на потеклото.

Остави коментар:

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 33,365 в 14:10 на 11-03-26.

Зареждам...
X