Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пауловния Томентоса - моят експеримент

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• yusuf lapandov
    отговори
    Според вас как е по правилно да се эапочне сеитбата- с раэсад или с фиданки. Раэликата в цената им е голяма да му се невиди

И ако спестя някой лев от разликата м/у разсада и фиданките дали няма да загубя цяла година от растежа

Искам да ви припомня на всички че ако не се култучи пауловнията тя става храст а не дърво

Първоначално публикуван от zasa Преглед на мнение
    аз също сьм от Ст.Загора затова исках ако ти еудобно да се срешним на по кафе и да ми дадеш някакъв сьвет ако може благодаря предварително
    Колега имаш ли някаква връзка с колегата Стоянов? Ако имаш негов тлф номер би ли ми го дал? Гледам че е мн запознат а отдавна не е влизал пък имам мн въпроси по темата
    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 19-02-13, 10:27.

Остави коментар:

• yusuf lapandov
    отговори
    От: Пауловния Томентоса - моят експеримент

Здравейте момчета. Нов съм тук и не съм наясно но отдавна проявявам интерес към това дърво. Мога да споделя някои неща които и аэ научих но повече ще питам. И ще ви бъда благодарен ако ми помагате с напътсвия и съвети

Остави коментар:

• zasa
    отговори

аз също сьм от Ст.Загора затова исках ако ти еудобно да се срешним на по кафе и да ми дадеш някакъв сьвет ако може благодаря предварително

Остави коментар:

• Y.Stoqnov
    отговори

може, но мисля, че би било по-полезно на всички ако е тук...
    а и аз бих бил полезен до ниво фиданки, просто защото намеренията ми не се осъществиха поради разни странични причини, основно със земята

Остави коментар:

• zasa
    отговори

Първоначално публикуван от Y.Stoqnov Преглед на мнение
    само четете преди да "засадите семената пред блока", че да не се разочаровате...
    има си технология...
    разсада се сади, после се вади от почвата за да презимува на топло, после се сади на мястото и се изрязва до втора пъпка. После като тръгнат двете разклонения се отстранява по-слабото и в последствие има други процедури...
    ама трябва си четене!
    Здравей колега Y.Stoqnov, може ли консултация по темта stil.1966@abv.bg
    Последно редактирано от derhunter; 12-02-13, 21:11.

Остави коментар:

• Y.Stoqnov
    отговори

само четете преди да "засадите семената пред блока", че да не се разочаровате...
    има си технология...
    разсада се сади, после се вади от почвата за да презимува на топло, после се сади на мястото и се изрязва до втора пъпка. После като тръгнат двете разклонения се отстранява по-слабото и в последствие има други процедури...
    ама трябва си четене!

Остави коментар:

• maystor
    отговори

Даже може да си съберете сами семена, има достатъчно пауловнии почти във всеки окръжен град и не само.

Остави коментар:

• TigerHunter
    отговори

Благодаря!
    Просто, с такова впечатление останах. Че трудно се намира.
    Не че съм търсил, де.

Остави коментар:

• RODJER009
    отговори

Има и семена по хиляди бройки , само да ти се прави разсад. Има и готов има и фиданки на различна възраст и цена. Има обяви от наколко разсадника. Аз си поръчах от човек от Пловдив мисля , че Димитров беше, има обява за разсад от пауловния. Изпрати ми вкоренени и сега стоят на топло и към май ще ги изкарвам на вън.

Остави коментар:

• Майкъл
    отговори

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
    Толкова ли няма от къде да се купят семена,или разсад тук?
    Има и семена и разсад тук.
    Скоро ще има изложението в НДК за цветя и растения.
    Въобще лесно се открива посадъчен материал.

Остави коментар:

• TigerHunter
    отговори

Толкова ли няма от къде да се купят семена,или разсад тук?

Остави коментар:

• jasonsmith
    отговори

Аз все още не съм се отказал, и все още чакам някой да ми подари 3-4 зърна, за да ги заседя пред блока...

Остави коментар:

• kondurov
    отговори

Здравейте и от мен ,
    Поръчах си семенс от Литва и днес пристигнаха сега и аз ще пробвам , защото се запалих ако имате повече опит ще се радвам да го споделите с мен .

Остави коментар:

• zakhariq
    отговори

Интересна тема, благодаря Ви! Консерва съм, но се позамислих, макар да е несигурно, че разполагам с почва ). Най - много ми допада стратегията от "Дърво без корен" - уважение и облагородяване - в моя край още има растящи тук-там по поляните плодни дървета, за жалост изчезват с часове под резачки и брадви. Има и малки насаждения Пауловния - едно от тях с огради, покрития, охрана и капково напояване. Дано да оцелее, би било полезен опит.

Остави коментар:

• azyra
    отговори

от 2001 сам в Гарция на о.Миконос.............пари не направих.Тази тема я следя от извесно време на която попаднах по телевизионния канал "дестинация бг".От Русенско сам и се замислям много сериозно в/у Пауловните дравчета..............май ще ми трябват семена.....

Остави коментар:

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 33,365 в 14:10 на 11-03-26.

Зареждам...
X