Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какъв керамичен плот?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

И моята фурна е Горение и май стана 8 годишна но няма и следа от гниене. Преди година някъде и беше единственото почистване. Та си мисля,че мазнинката я е съхранила.🤣
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20250823_123049.jpg
Прегледи:293
Размер:378.7 КБ
ID:7008694

Име:IMG_20250823_123145.jpg
Прегледи:286
Размер:292.9 КБ
ID:7008693
    Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

• kameno karp
      kameno karp коментира
      Редактиране на коментар
      За това и по-горе ти писах : това което ти хареса визуално и е с най-дълга гаранция.
      И нещо много важно! И плота и печката да имат киловати. Колкото може повече. Че силния уред се намаля,ама слабия няма как да увеличиш.
      Последно редактирано от kameno karp; 23-08-25, 11:57.

• trav
      trav коментира
      Редактиране на коментар
      Преди да стане китайска

• gy6ter
      gy6ter коментира
      Редактиране на коментар
      По средата на горния реотан има отдушник,той изгни и падна .

Да попитам за плотовете- задължително ли е да е с флекс(разтегаеми) зони. Ако е малък(за 2 съда), вероятно ще е удачно, но за голям плот с 3- 4 отделения като едното е с 2 кръга- 21см и 28см, има ли смисъл? В момента гледам един на Бош серия 4 и е доста универсален от към размери 145мм- 180мм и 210/280мм. Този, за който бях питал вчера на АЕГ има 3 зони също, дясната е с външен кръг 21-28см, а от ляво са 2 зони по 21см, които могат да се съединяват и до колкото рзбирам да обхванат съд с размери 42/21см или греша? Това за индукционни става въпрос. Към момента клоня към индукционни на Бош или АЕГ. Приемам съвети всякакви. За марките го коментирахме, на марки не робувам, както казах- ползва се ежедневно и търся нещо удачно за парите си и да е функционално, пък колкото откара, откара, ако успее да изгледа децата до пълнолетие- супер.
    Последно редактирано от ivodianov1992; 23-08-25, 19:58.
    Ако е машина, нека бъде немска!
    XJR 1200
    ETZ 150
    Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

• kameno karp
      kameno karp коментира
      Редактиране на коментар
      ЛИЧНО мое мнение е,че това е една безполезна изгъзица. Освен тава да слагаш на котлона. Ама за тавите си има фурна. А на тоя кръг 28 см ще сложиш цял казан.

Колкото и да мисля, стигам до същото заключение. Единствено, ако сложиш тава или грил плоча, но на 28см котлон също става сякаш. Лично на мен, плочите с 3 котлона, като единият се разширява до 28см ми изглеждат най- удачни. АЕГто, колкото и да е фалшиво е много гъвкаво също- 18/28см дясна зона и лява 2х 21см, които могат да работят като една голяма при нужда(безсмислено според мен), но другата гъвкавост е удачна от към размери. Боша е с 3 кръгли, не флекс зони, но също ми изглежда доста удачен- 14.5см, 18см и 21/28см като размери. На хартия ватове имат доволно и двато модела. Важна ми е голямата зона, защото в голямата тенжура често се варят агнешки главички, шкембета или телешки езици, а и тази войска вкъщи трябва да се изхранва.
    XJR 1200
    ETZ 150
    Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

• IvanIvanovi
      IvanIvanovi коментира
      Редактиране на коментар
      тройка котлони е оптималното /имам и с 4/ разширямата зона е благинка, също гледай да има таймер.

И без флекс ще преживееш. Но аз лично го използвам много
    Не гледам колко широк е съда. А често докато запръжвам нещо седи пред мен, след това само бутам навътре и да си седи да се вари и да не ми пречи. Екстра за мързеливци

Иначе имам и една чугунена плоча която се побира точно на целия флекс и се е утрепала за бургери и стекове. И тиквички за по нежните души

Коментар

Пфу, уж само един плот и фурна ще сменяме, а рушнахме цялата кухня. Като човек, изучавал строителство и занимаващ се с него го очаквах на 100%. Взе да му се вижда краят. Утре фина шпакловка 2 ръце и монтираме уредите. Следват лайстни, клинкер, фугиране и гранит за прозореца, латекс. Плот индукция на АЕГ и фурна Бош серия 6- на това се спряхме. Работа още на корем има.

Име:ac823485-f41f-4733-8d49-79d799157c15.jpg
Прегледи:199
Размер:99.7 КБ
ID:7011432 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:9d4d6306-ce0d-4bc1-8f22-c5180327bb89.jpg
Прегледи:202
Размер:152.4 КБ
ID:7011433
      XJR 1200
      ETZ 150
      Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Млад си , можеш още ...аз преди 3 години направих последния си ремонт за този живот
        На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

• ivodianov1992
          ivodianov1992 коментира
          Редактиране на коментар
          Баща ми, цял живот, беше дърводелец и мебелист, 68 набор е и той казва същото. Много занаят откраднах от него. Сам си правя всичко, разбира се с помощ от приятели и от жена ми. Слава на вас, че ни създадохте човеци!

• drukman
          drukman коментира
          Редактиране на коментар
          Я, се дръжте прилично! ...Баща ми беше...
          Ми, той Баща ти младо момче още. Аз съм 59ти ..
          ...и Женя ме чака всеки момент да изляза от пубертета.
          В момента ремонтирам тераса, деге.

Колеги, работата е към финала. Остана да лепна един плот от гранит, който чакам да ми изработят тези дни и да фугирам клинкера, който налепих. Всичко вече е свързано и работи. Оказа се обаче, че старите тигани, които бяха на Тефал и ползвахме редовно- не са съвместими с индукцията. Става само един голям, чугунен тиган, но поради габаритите си и теглото+ по- трудната поддръжка, ползваме рядко.

С тенджерите проблеми, няма. Те са стоманени и всички пасват. Реално ми трябват 2- 3 тигана като единият да е дълбок с капак. Загледах една серия, отново на Тефал, която е съвместима с индукция и е на добра цена в момента в голяма верига магазини, като не мисля, че ще са менте. Просто чета разнопосочни мнения, че Тефал са изнесли производство в Китай и са занижили качеството. Отделно тиганите с незалепващо покритие са недолюбвани, защото биле вредни и тн… но пък ние свикнахме с тях и пак ни се искат такива. Става въпрос за серията на Тефал “INGENIO”, която уж е неръждавейка, а тиганите с незалепващо покритие, уж специално за индукция направени. Да не пускам линк, ще покажа снимка на въпросния сет. Ако някой има мнение или препоръки ще съм благодарен. Просто много ми пасва като размери и брой, а в голяма верига строителни хипермаркети, продаващи Тефал от доста време е на цената на стек цигари… от по- скъпите хайде.

Име:IMG_8641.png
Прегледи:133
Размер:168.4 КБ
ID:7011993
        XJR 1200
        ETZ 150
        Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

Тефал вече е като Дюрасел. Само името му голямо. Качество-като на безименен тиган от домашни потреби. За неръждавейкините нищо не мога да кажа.
          Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

• ivodianov1992
            ivodianov1992 коментира
            Редактиране на коментар
            Същите ще да са и те, ами… на първо време, за 160 кинта- колкото изкарат.

• kameno karp
            kameno karp коментира
            Редактиране на коментар
            Само грил тигана ми е Тефал,ама е чугунен и наближава да стане десет годишен. От тенекиените Тефали се отказах отдавна. Пари на вятъра.

Вкъщи сме с точно тези. Всичко е 6. 3та година не са мръднали. Само единия аз си го надрах от мързел.

Коментар

• ivodianov1992
            ivodianov1992 коментира
            Редактиране на коментар
            Аз само със силиконови бъркалки бъркам в тях, че и от дърво се драскат. Колкото изкарат, ще ги взимам освен, че работата на зор. Утре се прибираме с децата от почивка и се започва експлоатацията. Колкото изкарат.

• Мотат се в къщи 2 комплекта съдинки тефал с незалепващо покритие и системата със сваляеми дръжки като тези от картинката.
          Не съм експерт но покритието им не е тефал или барем не такъв като едното време дето се драскаше с поглед.
          Иначе не съм чул оплаквания от тях а и аз не съм забелязал сериозни щети по покритието.
          Естествено избягваме метал и стържене ама чак пък само със силикон... Нема начин.
          Не ги пазим чак толкова!

Имаме и 2 тенджери под налягане на тая марка, дори последната и по-малка купих за майка съвсем скоро.
          За цени не мога да взема отношение но са много лесни за експлоатация и удобни.

Всички бачкат на индукцията при нужда - пробвал съм от любопитство.
          Друг в въпроса, че никой дома не ползва индукция по някаква причина.
          Вероятно по инерция - всичко жешко само с фламен!
          Враг усраине

Коментар

• За Tefal не мога да ти кажа, но мога да ти похваля тези в Икея. Не са мръднали, случвало се е да запече нещо като го изпусна, но сипвам малко вода, на котлона и се маха, после в миялната.

Коментар

• Взех този Тефалския сет преди да му изтече промоцията и не съжалявам за сега. Доста масивни съдове, стоманени, с дебели дъна. Старите алуминиевите са доста по- тънки и кекави. Разгледах ги в доста вериги магазини и всички са си китайски, независимо че бяха от 160лв до 360лв за същите, еднакви са. Уредите ги ползваме от 2 седмици усилено и чаках да натрупам малко впечатления преди да пиша. В другите ми 2 жилища съм с керамични котлони, работил съм и с газ. До индукция за пръв път имам допир, въпреки че аз готвя у дома предимно. Бях скиптично настроен, но останах приятно изненадан. Бързо и плавно регулиране, плотът стои студен, гъвкави зони като размери. Две по 21см, които могат да се обединят и една разширяема 18/28см. Регулирането става мигновено и е много прецизно. Плота взехме с близо 300лв надолу, защото бил стар модел и останала само мостра. Фурната работи добре, ще я видим как ще е с времето. Днес ми дойде и завършека- лайстна за под прозореца. 3 седмици я чаках да я направят. Аз съм фен на скалните облицовки, тази е от черен гранит. Ето няколко снимки преди и след. Това е малка тераска в кухнята, която някой е остъклил и излял плоча за малка фурничка. Аз изкъртих всичко, грундирах, поизправих стените, че бяха криви на куче, груба шпакловка, фина шпакловка, саморазливна на пода, хубава подложка, паркет, клинкер, латекс и тн. Има още за дооправяне дребни неща.

Име:265bfab7-7ace-4d0c-aee0-93e15107b229.jpg
Прегледи:40
Размер:232.0 КБ
ID:7012650 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:78843879-8853-4713-880e-3330ec5c4bf2.jpg
Размер:221.7 КБ
ID:7012651 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:8a076d23-55a3-479f-b208-571da6530524.jpg
Прегледи:41
Размер:153.9 КБ
ID:7012652 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:6040212d-b915-45fe-96d5-b1b4b9dda93c.jpg
Размер:286.8 КБ
ID:7012653 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:a835c38f-a437-43f5-b4cf-e2c74e2bb723.jpg
Размер:222.1 КБ
ID:7012654 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:7885f27e-58b6-430d-878e-c6cf94bb050d.jpg
Размер:182.9 КБ
ID:7012655 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:8bc8318f-a6f3-45a5-af16-9c4b3a0a065e.jpg
Размер:273.2 КБ
ID:7012656
              XJR 1200
              ETZ 150
              Kawasaki Ninja ZX10R

Коментар

• Браво Майсторе 🥂
              На нас клиренс ни трябва , не скорост

Коментар

• ivodianov1992
                ivodianov1992 коментира
                Редактиране на коментар
                Старая се, за хората повече, за мен по- малко, че срокове гонихме яки. Забележки, които оставям и приемам за себе си, за друг, не мога да оставя.
                Последно редактирано от ivodianov1992; 10-10-25, 19:38.

• Иво тая модерната фурна събира ли вода от конденза на вратата отдолу? Че има един казус с една вградена, шкафчето под нея чак му се е надула челната дъска от ПДЧ за две години ползване. Според човека, който ми пра дивана и се занимава с професионално почистване, всички са така. Според БГ мама пак на там клони работата. Горене имат даже аксесоар за там - лайсна да събира водата. Та се чудех дали е от оператора или си е така.
              Ford Maverick II 2.3 XLT
              Ford Mondeo MK5

Коментар

• Asen Kushlev
                Asen Kushlev коментира
                Редактиране на коментар
                Наглеждай я. Колежка се оплака от същото, ама кухнята и на 12 години, и няма толкова щети като при мен. Но при мен са наематели и не са пазили много. Между стъклата на фурната чак се беше стичало, та разглабях да чистя. Неползване на вентилатора + ширма води до това, според мебелистите. Някои фурни даже имали програма след готвене за вентилация. Другото е оставяне на горещото ястие да изстива във фурната, та от там конденз, защото вратата се затваря плътно.

• ivodianov1992
                ivodianov1992 коментира
                Редактиране на коментар
                След като я спра и е още топла имам навика да оставям вратичката на фурната открехната на 1/3 да кажем. Но ми прави впечатление, че има една скала с 10-12 чертички, не съм ги броил, която индикира загряването на фурната. Като започне да изстива също и до като не се охлади, вентилаторът продължава да работи. Около 15- 20 минути след като си я изключил работи. Също избягвам да слагам препълнени тави вътре- пръска. Използвам дълбоки, ако ще е повече продукцията.

• Asen Kushlev
                Asen Kushlev коментира
                Редактиране на коментар
                Ама оператора като е гламав не стават нещата. Ти си го правиш както трябва.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X