Първоначално публикуван от Esper
Преглед на мнение
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Какъв керамичен плот?
Свий
X
-
Здравейте, скоро ще започваме ремонт на кухнята и се чудим с жената какъв плот и фурна за вграждане да сложим. За Фурна се спряхме на по- висок клас на Горение(около 900лв), за сега, но за плот е голяма чуденка. Харесахме модел на Бош с 4 зони, но не е индукционен. Оставам с впечатление, че към днешно време индукционните са по- удачния вариант, но да биле с разтегателни зони, не знам си какви екстри и тн. На пръв поглед такива плотове има около 1000лв за двоен, което е ОК, но дали двоен, дали четворен, дали с точно определени зони или разтегателни такива… двойния ще заема по- малко място. В 4 съда едновременно, няма да се готви, но искам да се събират 2 по- големи едновременно. На двоен керамичен, ако се сложи по- голяма тенджера, втората зона става по- трудно използваема. С две малки деца сме и всеки ден се ползва и то по няколко пъти. Друг въпрос са съдовете, повечето са ни алуминиеви на Тефал, предполагам, че няма да стават за индукцията.
Бюджет точен, нямам определен, но не ми се дават повече от 2- 2.5к лв за двато уреда. Вярно, има и плотове, които са над 4к и фурни по толкова, но това за мен е много. Работата е за тези пари, така да го наречем, да се избере удачен и функционален вариант, някакви супер екстри, едвали ще са ни нужни, но пък от друга страна да не би да се вземе нещо кофти, а да си икономисал 100- 200лв. Но основният въпрос е дали да е индукционен или не.
Ако е машина, нека бъде немска!
XJR 1200
ETZ 150
Kawasaki Ninja ZX10R
Коментар
-
Аз май някъде назад в темата бях писал, но все пак..
Преди 3 години същите дилеми, но аз исках и газ да има.
Та спряхме се на Бош домино или както там ги наричат.

Тиганите също бяхме с алуминиевите тефали, но те така или иначе се драскат, а новите тефали вече работят и с индукцията. А и цената им доста падна.
Та 3 години по-късно мога да кажа, че индукцията е рахат. Задължително с flex зона(разтегателна) или както я наричат. Много бързо загрява, много бързо се регулира топлината.
Имам в един друг апартамент с обикновен керамичен плот, е мъка си е него. Нищо общо.
Газта я сложих уж за всеки случай като спре тока (а тука на село спира често), но пък се оказа че доста я ползвам. Понеже няма място за нормална бутилка, взех една композитна за кемпери от 12 л която ми стига за 3-4 месеца.
Събира се в шкафа. Ще я снимам по-късно.
- 2 likes
Коментар
-
С две ръце за индукцията. Предмиствата са много,ама да спомена някои. Плота окло тенджерата е студен. Ако кипне манджата,не загаря по котлона. Няма как да забравиш котлона включен без тенджера на него. Няма как да се запали нещо,случайно паднало на плота,защото той е студен!Последно редактирано от kameno karp; 22-08-25, 13:45.Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.
- 2 likes
Коментар
-
За фурната, се изхвърлих и някакъв самсунг с 2 зони , може да печеш 2 различни неща на различни температури, 2-секторна вратичка и т.н. Електроника бол.
Екстри които за 3 години съм ползвал точно 1 път.. като я купих. А скапаната електроника след поредните токови удари вече половината тъч бутони не бачкат. А и части няма.
Една стара фурна купена 2ра употреба с 2 копчета съм хвърлил на двора под навеса, бачка та се къса.. нема зима, нема лете.
Та ако не си маняк да си чатите с фурната през вайбъра, взимай тая с най-малко електроника, що годе приличен външен вид и дебела ламарина вътре.
- 1 like
Коментар
-
Благодаря за бързите отговори, ще си позволя да постна този линк, дано не е проблем- дали е удачен избор, просто информативно. Ценово също е приемливо. Тефалите са ми на няма и 2 години и не съм се интересувал дали ще паснат, но имам и стоманени съдове, ако се наложи ще прежаля някой и друг тиган.
https://www.technopolis.bg/bg/Plotov...descriptionTab
За Фурна клоним към това:
https://www.technopolis.bg/bg/Furni-...E02BK/p/652938
Тя даже била по- евтина, 730лв. Бях останал с впечатление, че е около 900, но то какво ли не гледам последно време и се обърква човек. Извинявам се още веднъж, че пускам линкове, но просто питам информативно за конкретни продукти.
Не ми е драма, че ще са на различна марка. Вероятно фурните на АЕГ ще са по- добри, но и парите им са значително повече и не зная до колко ще си заслужава. Котлоните държа да са хубави, че се ползват ежедневно и по няколко пъти. Случайно попаднах на този модел, колега има такъв плот и го хвали. На мен зорът ми е едновременно да мога да побера 7л. тенджера и 24см тиган. Газ нямам и не ми е необходима тази функция. Благодаря още веднъж.Ако е машина, нека бъде немска!
XJR 1200
ETZ 150
Kawasaki Ninja ZX10R
Коментар
-
В някаква заблуда живееш!!! Марките не са това което бяха! Сега се свеждат само до един надпис въху продукта. Вземай най-евитиното и с най-дълга гаранция,което ти харесва визуално.
"След повече от 113-годишна славна история на предприятието, фирмата AEG е заличена от търговския регистър през 1996 г. Търговската марка AEG обаче продължава да се използва от шведската машиностроителна корпорация Electrolux (за битова техника),[3] а също от китайската група компании Techtronic Industries, произвеждаща електроинструменти"Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.
- 1 like
Коментар
-
За мен, ако има място за бутилка, газта просто няма алтернатива.
И като потребление във финансова стойност и като плавност на регулиране на температурата и като бързина.
Имам 10 кг бутилка. Зареждам на около половин година, понякога и по-рядко.
ПП: Аз пък съм си оставил един електрически, в случай, че ми свърши газта.
Your conscience is all you can take to your grave.
Коментар
-
Щом 10 кг бутилка я зареждаш на 6 месеца,значи готвенето ти е никакво. Та цената на тока при такова потребление,също няма да я усетиш. За другите неща си в голяма заблуда.
Като правих ремонт взех това комбинирано Горние. Изтраях го точно една седмица и го подарих на нашите. Това няма чистене. Скара,плот покрай копчета и горелки..... Голия плот за 1 мин е лъснат и е като нов,а аз обичам чистотата. Индукционния за разлика от керамичния плот,няма захабяване и погрозняване в зоните на нагряване.Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.
Коментар
Активност за темата
Свий
Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Коментар