Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Пасивна къща що е то и има ли почва у нас?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Пасивна къща що ето и има ли почва у нас?

За дограмата - възможно най-качествената /без реклами/ пласмасова , най-вероятно с трислоен стъклопакет. Знам че и тази тема е бездънна , но това е моя избор.

Хич не се и бях сетил за посредниците на газа и тока...... Ма те и в строителните изолации и енергоспестяващите технологии трябва да са омешани. Скубят ни последователно.

Май въпроса ще опре до борба между лобита.

Хубавото е ,че още не са измислили данък върху слънчевото греене и дишането. Даже великодушно са ми разрешили да си ползвам подземна вода от кладенеца без такси , е вярно до 4 м3 на денонощие ,нооооо....... без такса.

Кога ли ще спре това разхищение на държавни блага от под моя парцел .......
    0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

За пасивна къща посетете това мероприятие. Теория, практика, елементи, цени - http://www.citybuild.bg/news/stroi-pasiven/8544

Коментар

Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение

В една Quad-Lock къща със сериозно дограма като работи компютъра и светят лампи 100 вата, друго комай, не трябва.
        Как решихме у нас нещата. Къщата е изолирана от 4-те страни с прост стиропор, само цокълът е с екструдиран, дограмата е дървена, трислойна- стъклопакет чудесно се справя с дишането, няма конденз. Отоплявам се с парно на твърдо гориво, паля го само вечер, цяла зима къщата си пази топлината. Климатици нямам, миналото лято изкарахме на отворени прозорци нощем от 21.00-9.00, през останалото време затворени, само в най-големите жеги се поусети, иначе си беше идеална. Липсва ми слънчевата инсталация за битова, гореща вода, но и тя ще стане.
        Към констатацията на Симеон добавям само електрическата фурна, най-мощен консуматор, но за сметка на това работи рядко.

Извинявай 5 см., но е условно, къщата беше много криво строена, та има места и с 4, има и с 8. На цокъла е 6 см.
        Последно редактирано от Танасе; 06-03-09, 23:42.
        Най обичам да ми обясняват как няма да стане!

Коментар

Мерси за инфото Симеоне - там съм, макар че може и да ми е малко късничко , щото до тогава ще съм на довършителни работи. Ама нищо.

А защо не сподели дебелината на стиропора?
          Последно редактирано от Жоро Нешев; 06-03-09, 22:45.
          0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от GEORGINESHEV Преглед на мнение
            Мерси за инфото Симеоне - там съм, макар че може и да ми е малко късничко , щото до тогава ще съм на довършителни работи. Ама нищо.

А защо не сподели дебелината на стиропора?
            2" - 50 мм. РазгледайТук:http://www.quadlock.com/insulated_concrete_forms/

Коментар

Здравейте! Все още ми е рано да се включа при мотори и джипове, но мога да споделя информацията която имам относно пасивните къщи.
              В разговор с управителя на Аустротерм България стана ясно че една класически построена къща с бетон, тухли и керемиди за да стане тя пасивна минималната дебелина на толоизолацията започва от ....300мм за основите и достига до 600мм на покрива. Вентилацията на къщата е съвсем друга история със съответният бюджет. В предните постове видях има пример за дограма, нужна за такава къща и в крайна сметка цената на къщата сравнена с цената на енергоносителите за дълъг период от време пак не се връзва. В смисъл една пасивна къща излиза ужасно скъпо.
              Поздрави

Коментар

Е точно там е ключето от бараката - в съотношението цена за енергоспестяване / енергоносители. Може би на днешно време за 600 мм. изолация /особено от екструдирани поли-дрън дрън/ е малко раничко. Моя строител ме гледаше като извънземното , когато поръчах 200 мм XPS. Щото за хладилни камери се ползвали 100мм.
                А женицата дето и поръчвам дограма се кълне във всичко свято , че няма смисъл от трислоен стъклопакет. Даже извади някакви изглеждащи разумно доводи , в смисъл , че било важно кви са стъклата в двуслойния и ефектът бил същия. Така им били казали в "Рехау академията". Ако някой има сигурна информация в това отношение не е лошо да сподели.
                0888932647

Коментар

• Първоначално публикуван от iai-bg Преглед на мнение
                  Това хората да живеят в блокове си е недоразумение само по себе си - цяло село събрано на земя колкото за едно дворче ....
                  Друго си е да си имаш своя си къща, била тя активна или пасивна.... не да се чудиш кога ще те наводни съседа отгоре ... или по-отгоре ...
                  Безкрайно много си права..... колкото по-високи, толкова по-лошо...
                  Щастлив съм, че от миналото лято живея в къща / преди все по блокове, разликата е ОГРОМНА /
                  Колега Мусовир, обади се някой ден, ела погледни, може да ти хареса някоя идея

Първоначално публикуван от горби Преглед на мнение
                  леко съм оффтопик, но ще споделя как преди месец си купих къща на село около 100 км от Варна - високи каменни основи, три стаи големи от кирпич, две мази - едната отлична каменна механа с голяма камина ще стане (била е помещение за добитък), другата - изба. Лятна кухня със склад и навес, и още 3-4 стопански постройки. 2,5 дка градина поддържана с овошки и зеленчуци, висок, до половината - каменен зид, наггоре кирпич и покривче. Всичкото това в китно селце заобиколено от горички. За сумата от 3000 лева. Предполагам за руска баня и отделно баня с тоалетна и ремонт на покриви и мазилки ще ми отидат още малко парички.... Но тая къща я виждам още 50 години да си седи кротко на това село и да си я ползват децата ми и внуците след време... Та мисълта ми е - оглеждайте се за стари запазени къщи по-далечко от градовете.... Новото строителство си е нож с две остриета.... Мъча се тука доста години с един четириетажен трансформатор започнат навремето от баща ми и докаран само до втора плоча...... И понеже така и така съм офтопик... Стигнал съм вече до покрива и се чудя за керемиди какво да слагам... накой да подскаже дали е добре да се спра на Брамак....?
                  Страхотна придобивка
                  Брамак правят добри покриви като система / не само керемиди /, ако изкаш ще те запозная с човека им тук /Варна/, много свястно момче..
                  Последно редактирано от cveti; 14-03-09, 07:38.
                  Николай
                  VITARA 1.6, 93 къса кабр
                  КИА СПОРТИДЖ 2.0 бен, 2002

Коментар

Имам приятел ходил на няколко семинара за пасивни къщи в Австрия, та относно дограмата било препоръчително по голямата част от прозорците да са неотваряеми , задължително троен стъклопакет и врати , които трябва да издържат на определено налягане за постигане на въздушна плътност. Пресният въздух идва по вентилационна система, която има филтри и топлообменници.Дължината на тръбите по които се движи въздуха е около 80м/фи110 (това за около 120м2 жилищна площ) закопана на 2-2,5 м в земята. Това е с няколко думи.
                    Дограмаджиите с които мисля да работя обещаха дами покажат графики и сметки с които да докажат че полза от троен стъклопакет няма.

Коментар

Като се говори за дограма и изолация, не трябва да забравяте и климатичния пояс в който живеем ние - ако за Скандинавските страни, Германия, Австрия и пр. по-северни, и съответно за Гърция, Турция и изобщо на юг важат едни, за нас важат други изисквания. Материалите и начина по който се строи също трябва да се има предвид при избора
                      ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Коментар

Е и каква е разликата, при положение, че говорим за ПАСИВНА къща???
                        В случая ... за 60 см. изолация!
                        Какво значение има дали от вън е студено или топло ...... важното е вътре да е винаги 22 градуса (примерно)!
                        Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Разликата е в парите, които ще дадеш (за някой може нищо да не е, но за други е важно).
                          ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Коментар

• От: До: Пасивна къща що ето и има ли почва у нас?

Първоначално публикуван от musovir Преглед на мнение
                            За съжаление развитие няма. Не можем да намерим подходящ парцел. Във Варна от едната страна е море и избора не е много голям. Но продължаваме да търсим.
                            Тъй като и аз напоследък се оглеждам за парцел/имот на 20-30 км от Варна, но по-далеч от морето, бихте ли споделили дали сте избрали вече, къде е и какви са ви впечатленията от района?

Коментар

• От: Пасивна къща що ето и има ли почва у нас?

Защо не се разходиш до Осеново да поразпиташ? Имаме там къща отпреди '89г.. Вярно ползваме я само през лятото и не правя някакви сериозни инвестиции в нея, но климата е много добър и имаме приятели от Варна, които целогодишно живеят там. Напоследък гледам и запустели стари къщи. Ако ти хареса мястото, мога да опитам да ти съдействам за покупка на парцел или къща.

Коментар

• От: Пасивна къща що ето и има ли почва у нас?

Интереснa темa,дa споделя и aз кaк постепенно изолирaх нещaтa.Нaй-нaпред "Рехaу"4кaмернa с двойни мехaнизми и двойнa aрмировкa+32мм,пaкет с aргон и външно К стъкло,лично произведенa догрaмa ,стъклопaкетa от колегите стъклaри,външни врaти aлуминиеви с всички уплътнения.Изолaция вътрешнa стереопор , шпaкловкa,тaпети/зaщо дa грея цялa стенa/,товa сaмо нa втори етaж,долният е сутерен с 1м.стени ,всичко е плътнa ,нa долен етaж и външнa облицовкa с кaмък+7см..Отопление, пaрно с твърдо гориво24Кв. и бойлер със серпентинa,лятото сл.пaнел колектор,електрически почти не рaботи.Следвaщия мисля дa е с две серпентини зa отделни кръгове.Сегa в моментa пaрното е нa 55гр. и съм по къс ръкaв.Мисля и зa системa с вкопaни резервоaри под земятa с aкумулирaне нa стопленa водa от пaрно или колектор, в зaвисимост от сезонa,мa товa проект.И тaкa кaкто пише колегa по нaгоре фурнaтa е нaй-якa ,но пълно щaстие нямa,осветлението отиде 100%икономично.Относно стъклопaлетa имaм добро впечaтление от троен,но той се прaви по скоро с цел при големи площи с тънко стъкло дa не се получи око в средaтa,инaче предпочитaм с aргон дори и нaд32мм.тогaвa се компенсирa с другa серия стъклодържaч,товa от богaт опит /7г./в голямa фирмa кaто специaлист и изпълнител нa рaзрaботки с контрол /1път в годинaтa/от "Рехaу"БГ. бaрaбaр с някой aвстриец или немец.С къщите е тaкa ,трябвa дa търсиме рaционaлизaциите към днешно време и дa се рaдвaме нa товa което сме си сътворили!
                                Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X