Андрей
Има много хубави Български имена,но наистина да го кръстиш на някой от родителите е прекрасна традиция.
Нека ти е живо и здраво!
П.П.
Преди доста години,на опашката пред млечна кухня,чух името на едно бебе,което силно ме впечатли-Телерик Тервелов Крумов!
Мисля, че сте избрали много хубаво име - кратко, благозвучно, поетично и чисто българско. Освен това то спада към т.нар. пожелателни имена - в случая за красота, здраве и дълголетие. Именният ден е на практика всенароден празник и то много ведър - Цветница (Връбница).
Е, там където нещо ще се прави по азбучен ред, момчето все ще чака накрая. Но в много положения това си е плюс.
(Всъщност всичко дотук важи както за Явор, така и за Ясен.)
Името лесно се произнася и на чужди езици, така че когато младежът Явор се запознава с мома-англичанка, има предимство пред Трендафил, Пантелей и Христомир.
Виж сега, каквото и име да изберете, и без това детето до третата или четвъртата си година ще мисли, че се казва "МЛЪКНИ ! ! !"
За кученца си имам две любими имена, но за дете все още нямам, но ще трябва скоро да помисля по този въпрос, за да съм подготвен като му дойде времето
П.П. Иначе за кученца любими са ми БУЧ и КАСАПЧО, като искам да имам мини пинчер и да се казва по един от двата начина
Каквото и име да му измислиш ще си го носи. Обаче да не стане като на една приятелка - Гошко, Гошко и накрая Гергана.
Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА
Коментар