Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Дайте предложения за мъжко име
Свий
Темата е затворена.
X
X
-
До: Дайте предложения за мъжко име
Първоначално публикуван от musovir Преглед на мнениеКаквото и име да му измислиш ще си го носи. Обаче да не стане като на една приятелка - Гошко, Гошко и накрая Гергана.
П.С. Тайно все още се надявам, но на - то ясно вече!
Коментар
-
Я най-добре си го решете вие,защото ние сега може да ви даваме акъл.Напр. като ще е име на дърво,поне да е скъпо-"махагон","акажу"и др. глупости.А извън майтапа Явор е едно чудесно българско име.Да Ви е честито и живо и здраво.Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
-----------------------------------------------
Питието определя съзнанието....
-----------------------------------------------
0887770735
Коментар
-
На мен имената не ми правят голямо впечатление, освен ако не са нещо много странно. Тези дни обаче се запознах с един мъж на име Драгота. Е, страшно ми хареса името! Старо българско име. Излъчва хем смелост, хем сигурност и твърдост.
Коментар
-
Първоначално публикуван от penka Преглед на мнениеНа мен имената не ми правят голямо впечатление, освен ако не са нещо много странно. Тези дни обаче се запознах с един мъж на име Драгота. Е, страшно ми хареса името! Старо българско име. Излъчва хем смелост, хем сигурност и твърдост.
Коментар
-
Приятел аз винаги съм си харесвал името и то е ----СЛАВ----много хора са се чудили защо съм само Слав а не Слави,Станислав,Мирослав и.т.Преди време когато бях ученик някога една много умна жена учителка по Български и Литература като ми чу името и каза това е прекрасно прабългарско име и да си призная чесно и аз тогава разбрах че името било старо прабългарско име. Така че измисли си име на детето Българско старо име да се чуе и различава от останалите не го поамериканчваи само с некое грозно англоезично шибано име ние сме си Българи.Ми това е дано му измислиш некое ХАНСКО ИМЕ да тежи като го чуят хората.
П.п Успех първо с раждането пък после и с името.
Коментар
-
Борис... И на Български и на Английски си е едно и също сменя се само ударението...
А колкото до Калин или Камен - недей.... цял живот обяснявам кое от двете съм и все има някой неразбрал....
(а и 7 години работих с Американци там вече е трагично... най-близкото което съм чувал и виждал от тях беше Колин (Colin)
А най-лесно е като го видиш малчугана.... името само ти изплува в главата :+)
Поздрави и щастие !!!
Коментар
-
Котраг, Маламир, Кубер, Телериг, Кубрат, Борис, Тервел, Крум, Момчил, Алцек....
Първото от имената докарваше до истерия жена ми, когато казвах, че съм го избрал, малко преди да се роди сина ми
Накрая го кръстихме Светослав- хем е старо( макар и славянско), хем е на майка ми, хем е благозвучно. А дали западняците ще могат да го произнасят въобще не ни интересува. Ако заслужава ще му знаят името( напр. Светослав Рихтер ).Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.
Коментар
-
Името само ще си дойде, не му се плашете, просто в един момент ще си кажете "ми той/тя се казва ххххх" (и на мен ми показваха много неще на видеозона - пък излезна момиченце
).
Мойто мнение е да не се кръщава детето свръх необичайно и объркващо - не заслужава милото създание да му причиняваш подобно нещо
А за Александър - такова разнообразие от разновидности на името май няма другаде (Сашо и Сандо са само няколко от тях)
В интерес на истината забелязвам че името се "наслагва на човека", ама това е дълга и спорна тема ...
Успех и да ви е живо и здраво!
Коментар
-
БОЯН - богат (от cтaрoбългарскoтo bajan) или битка (славянски). Боян и Бояна да черпят на 28 март - деня на Мчк Боян, княз Български
КАЛИН - от дървото калина или хубав (от гpъцкото kalos (καλός)), а според някои теории, кpaткa форма на гpъцкото Калиник
АСЕН - пъргав (тюркски). Името става особено полулярно след царуването на цар Асен (1190 - 1196). Асеновците да почерпят на деня на Всички Български Светии - втората неделя след Петдесетница. За 2008 г. това е 29 юни
Ако си дойде с името,и ви харесва не го мислете,моят син е Боян(и,е голяма битка,ама може да е от зодията,и си дойде научен)
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар