Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бихте ли издали?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Бихте ли издали?

Ако става дума само за секс и спадане на това напрежение – добре. Жалкото е, че малко успяват да сложат разграничител и се появяват емоционални симпатии, привързаности и пр. към страничния партньор и рано или късно това започва да пречи на семейството (ако има такова) или на основната връзка. Освен това се усеща и от съпруга/съпругата и от децата (макар обикновено да нямат представа за какво точно става дума), защото изневеряващият се променя, дори и да не го иска.
    Имам няколко познати които си позволяват да кривват, намирайки си различни извинения (най-вече за пред себе си) и моите наблюдения са, че това не води до добро за никого – да, получават за известно време някакво удоволствие, начесват си егото и пр., но тези чувства са толкова излюзорни и преходни, че не си струва човек да руши стабилната си връзка, заради нещо подобно. Да не говорим за болестите с които могат да те възнаградят и съответно да принесеш в семейството, някои от които съвсем не безобидни и от които дори и презервативи не спасяват (по последни данни пропускат вирусните заболявания, един от които папилома вирус-доста вреден и опасен)!
    Относно чувството за собственост – да, има го, но мили наши мъже, колкото и да ви е кофти, ние не сме израснали с арабско възпитание или свикнали с полигамията от малки! Пък и да ви питам дали ще ви е приятно, ако вие сте в позицията на благородния елен?
    По темата - аз лично много говоря на моите изневеряващи познати, представям им нещата от всички възможни страни, за да разберат, че всеки може да получи подкрепа, емоции и любов в семейството/връзката си, вместо да “бяга” и да търси заместители – само, че също трябва да положи усилия за това!
    Последно редактирано от maxxx; 11-01-11, 12:33. Причина: уточнено
    ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Коментар

Ще перефразирам по памет Л.Н. Толстой в "Ана Каренина": "всички щастливи семейства си приличат, всяко нещастно е нещастно по различен начин". Отношенията в една двойка са толкова различни, колкото са и хората, които участват в това. Така че нито може да се раздават присъди, нито съвети, още по-малко - да се слагат етикети.

Коментар

Мое лично мнение.
        Зависи от случая: За кого става въпрос и каква им е връзката.

1.Ако потърпевшият/та ми е приятел бих казал винаги !!!! Защото немога да позволя мой приятел с който сме израснали заедно,някаква да го прави на глупак и да си хойка насам натам без той да знае.

2.Ако и двамата са ми приятели - Тогава който ми е по приятел бих само му намекнал.

3.А ако връзката им е сериозна - семейство,деца и т.н не бих казал. Все пак всеки си има глава на рамената и си отговаря за постъпките. Мисля, че не е редно да се бъркаме. Все пак рано или късно всичко се разбира.
        Mitsubishi Pajero 2.5 TDI 96г.
        ТРЪНСКА OFFROAD ГРУПА !

Коментар

Попадала съм в подобна ситуация. Стана ми много кофти, поплаках си, но после се замислих, ама чакай малко аз не съм им под чаршафите. Изглеждаща на пръв поглед щастлива и влюбена една двойка или семейство може да не са в интимни отношения, да не са правили секс с месеци, да не кажа години. Една изневяра в подобна ситуация е най-логичната развръзка, дали преди или след развода, това вече зависи от редица обстоятелства.
          Аз не бих казала.
          Осмели се да помогнеш, преди да те помолят!
          Отстъпки за система за активно GPS проследяване и продуктите на ЪнриълСофт

Коментар

От: До: Бихте ли издали?

Може да ви прозвучи крайно....но по-гнусно и недостойно нещо от изневярата няма. И оправдание няма...
            Ако нещо не е наред в една двойка, изневярата не го оправя. Долно е, унизително е и е недостойно. Като не ти харесва връзката /брака/ разделяш се /развеждаш се/ и си свободен да правиш каквото искаш без да нараняваш другия.
            Оправданията са показател за слабохарактерност и липса на всякакво достойнство.
            Не съм сигурна дали ще кажа, ако разбера за нечия изневяра...не всеки иска да знае. Много хора живеят в лицемерие и даже им харесва.
            Но много държа да не съм последната, която научава, че я мамят. Вече съм го преживявала....няма такова унижение. Мисълта, че всички други са знаели....само аз съм си въобразявала, че връзката ми е ок, е направо отврат.
            Само ако съм сигурна, че засегнатия наистина държи на истината и аз съм абсолютно сигурна, че го мамят....ще му кажа, за да сложи край на това унижение.

Коментар

Цвети, млада си! Колко е прекрасно да си млад и категоричен, всичко да ти е ясно и цветоветв да са ярки...А животът, Цвети, всъщност ти поднася основно полутонове, сенки някакви, нещо като "ни така, ни иначе". И изневярата изобщо не е от най-гнусните неща, впредвид на това, с което може да ти се случи да се сблъскаш. "И нека, който няма грях, пръв хвърли камък..."А знаеш ли на какво хората му викат "опит" и "помъдряване"? Точно на трупането на "грехове".

Коментар

Първоначално публикуван от cveta68 Преглед на мнение
                Може да ви прозвучи крайно....но по-гнусно и недостойно нещо от изневярата няма. И оправдание няма...
                Ако нещо не е наред в една двойка, изневярата не го оправя. Долно е, унизително е и е недостойно. Като не ти харесва връзката /брака/ разделяш се /развеждаш се/ и си свободен да правиш каквото искаш без да нараняваш другия.
                Оправданията са показател за слабохарактерност и липса на всякакво достойнство.
                Не съм сигурна дали ще кажа, ако разбера за нечия изневяра...не всеки иска да знае. Много хора живеят в лицемерие и даже им харесва.
                Но много държа да не съм последната, която научава, че я мамят. Вече съм го преживявала....няма такова унижение. Мисълта, че всички други са знаели....само аз съм си въобразявала, че връзката ми е ок, е направо отврат.
                Само ако съм сигурна, че засегнатия наистина държи на истината и аз съм абсолютно сигурна, че го мамят....ще му кажа, за да сложи край на това унижение.
                Подкрепям
                +100

Коментар

Първоначално публикуван от penka Преглед на мнение
                  Цвети, млада си! Колко е прекрасно да си млад и категоричен, всичко да ти е ясно и цветоветв да са ярки...А животът, Цвети, всъщност ти поднася основно полутонове, сенки някакви, нещо като "ни така, ни иначе". И изневярата изобщо не е от най-гнусните неща, впредвид на това, с което може да ти се случи да се сблъскаш. "И нека, който няма грях, пръв хвърли камък..."А знаеш ли на какво хората му викат "опит" и "помъдряване"? Точно на трупането на "грехове".

Мдаааа, така си е, аз см преживял доста в това отношение, изневери от моя страна, от страна на жена ми (бивша вече, разбира се не заради изневерите и/ми). Но всъшност има нещо друго важно и то е, че понякога правиш нещата абсолютно инстинктивно, и всъшност това те кара да видиш правилния път, да разбереш отговора на доста въпроси, които сам човек си задава и си мисли че отговора е ясен, а всъшност не е точно така. Всъшност понякога ти трябва време да разбереш истината за човека до себе си, понякога ти трябва време, за да преодолееш раздялата с детето си, което е най-важната част от разделите!
                  За изневярата, дали бих казал твърдо НЕ, на кръшкащия винаги му личи !
                  penka абсолютно те подкрепям!

Коментар

Еееей, колегииии, нямате ли си джипове, да покарате или въдици, да половите риба, ами се вълнувате от кръшканиците в хорските семейства! Добре, нека да кажа и аз нещо - ако споделите видяното на вашия добър приятел и от това семейството му се развали, не мислете, че той ще ви бъде благодарен, че сте му "отворили очите". Няма да ви бъде благодарно и детето на разведени родители, което ще оставят след себе си. По-вероятно е след време и двамата бивши съпрузи да обвиняват вас за положението си. Ако господ е рекъл някой да научи нещо, едва ли ще се нуждае от помощта ви. Моят принцип е: Като видиш огън не наливай масло в него... по ред причини. Та както казах, качвайте се по джиповете и хващайте въдиците...

Коментар

• От: Бихте ли издали?

Не бих казал!
                      Някой семейства си правят уговорки - хойкай, каквото искаш прави, само да не се разбира.
                      Та вместо да изпишеш вежди може да извадиш очи.

Коментар

Не казваш на този, на който му изневеряват, а на този, който "хойка". Пък той, ако има акъл да размисли - добре, ако нещата обаче вече са изпуснати - може и да ти се разсърди, може пък и да не се. Лично аз, досега на колкото съм говорила, никой не ми се е разсърдил, но не съдя, не назидателствам - нищо подобно - само му/й представям нещата от всички страни и гледни точки (в повечето случаи не са се и замисляли за нещата въобще) и най-вече задавам въпроси, с които му/й помагам да си изясни сам/а за себе си за какво точно става дума и има ли въобще смисъл от изневярата. Защото в много случаи изневярата е в резултат на неща преживени в детството, или модел от семейството, който неволно се повтаря, или в резултат на истинска или въображаема обида от половинката и т.н., но човек много рядко си дава сметка за истинската причина да постъпва така. Когато я осъзнае, и ако иска - може да се промени. Това е.
                        Но това правя само за връзки, в които виждам, че хората всъщност се обичат и искат да са заедно, а нещо (или някой) им пречи.
                        ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!

Коментар

Първоначално публикуван от Фани Преглед на мнение
                          Не казваш на този, на който му изневеряват, а на този, който "хойка". Пък той, ако има акъл да размисли - добре, ако нещата обаче вече са изпуснати - може и да ти се разсърди, може пък и да не се. Лично аз, досега на колкото съм говорила, никой не ми се е разсърдил, но не съдя, не назидателствам - нищо подобно - само му/й представям нещата от всички страни и гледни точки (в повечето случаи не са се и замисляли за нещата въобще) и най-вече задавам въпроси, с които му/й помагам да си изясни сам/а за себе си за какво точно става дума и има ли въобще смисъл от изневярата. Защото в много случаи изневярата е в резултат на неща преживени в детството, или модел от семейството, който неволно се повтаря, или в резултат на истинска или въображаема обида от половинката и т.н., но човек много рядко си дава сметка за истинската причина да постъпва така. Когато я осъзнае, и ако иска - може да се промени. Това е.
                          Но това правя само за връзки, в които виждам, че хората всъщност се обичат и искат да са заедно, а нещо (или някой) им пречи.
                          Напълно съм съгласна с теб, Фани!
                          Аз също бих разговаряла само с изневеряващия, Ако ми е приятел! Ако ли не.........гледам само в моята паничка, чуждата не ме интересува.

Коментар

"Който е безгрешен нека първи хвърли камък ..."
                            Дали има такъв?
                            ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Има , ама камъните свършиха
                              „Дори водата придобива лош вкус, щом се взема по рецепта.“

Коментар

Първоначално публикуван от tiramisu Преглед на мнение
                                Има , ама камъните свършиха
                                Да ти пратя по куриер?Никой няма право да се меси в човешките взаимоотношения!Писах го в зората на тази тема!Ако жена ми ми слага рога,не бих искал да го научавам по никакъв начин!Да не говорим,че по някой път интерпретацията на ,,видяното'' или пък дочутото може да няма нищо общо с истината!За мен се шушукаше от съседи,че съм бил много нагъл...Да целувам русата мацка,която изпращам, пред входа.На всичкото отгоре съм и дал ключ!А мацката е сестра ми...
                                Виден столичен ихтиолог

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X