Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да си построя ГАРАЖ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Да си построя ГАРАЖ

Панелите за гаражни врати цвят :Златен дъб: могат да се ползват и за
    стени.Излизат около 100лв.на квадрат.Само че трябва метална конструкция.
    ........................
    Иван Маринов
    CRF 250 X
    Не шансът определя съдбата на човека,а изборът!

Коментар

http://images.google.com/imgres?imgu...%3Den%26sa%3DN
      Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
      Дий Снайдер

Коментар

Първоначално публикуван от banjo Преглед на мнение
        Такъв "гараж" и аз искам.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          Колкото пъти цъках върху "NEXT" толкова пъти ми текаха лигите.Абе някой ден ще имам такъв(може би).

Сетих се един виц на тая тема:
          В едно българско село имало едно майстор,голям факир на автомобилите.Нямало нещо което да не можел да направи а и от клиентела не се оплаквал,знаели го в половин България.Съселяните му постоянно го задявали ,че с тези златни ръце и умения ако направи сервиз в столицата нямало от пари да се отърве.Минало известно време и нашия майстор събрал някой лев,изтеглил и пари от банката и отишъл в големия град да направи сервиз и то не какъв да е а с маркови инструменти.
          Първо купил помещението,в централната част на града,после купил маркови подемници,ролетни врати ,инструменти,и всичко за което може да си мечтае един монтьор.Сервиза станал като за чудо и приказ и повече приличал на лекарски кабинетот колкото на място за ремонт на автомобили.
          Направил купон за откриване и освещаване на новия бизнес,реклама във всички медии,всичко минало като по мед и масло и започнал да чака първите клиенти.
          Минала един ден ,никой не се появил в сервиза,минала седмица-две,минал месец но никой дори не се отбивал дори и за нещо дребно.
          Нашия майстор бил много разочарован и като последна мярка наел един консултант за да му даде съвет защо в селото е имал много клиенти а в столицата няма нито един.
          Консултанта пристигнал в сервиза ,огледал и казал: "Че си майстор майстор си,сервиза ти е пълен с маркови инструменти,в централната част на града е,рекламата ти върви във всички медии.Защо обаче си го построил на седмия етаж?"
          Последно редактирано от banjo; 09-02-08, 00:29.
          Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
          Дий Снайдер

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            Това не е гараж а интериор на камион за състезания, сервизен.
            Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
              Това не е гараж а интериор на камион за състезания, сервизен.
              Да де, затова е в кавички. Ама ИСКАМ!!!!
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Проверете и Термо-панелите цената им е по-висока, но става много бързо и лесно. Направете калкулация и за другите материали ще Ви излезе малко по-скъпо, но си заслужава.

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
                  Като гледам как се развиват нещата при теб, си направи стандартна конструкция с бетонни основи, канал , носещи колони и тухли четворки, с плоча отгоре и теферидж )) - лозница.
                  За изливане на плочата, за един ден ще се намерят колеги доброволци, ти си на удобно място.
                  Иначе само ще доправяш, няма смисъл .
                  Започвам да се съгласявам за стандартна конструкция, с бетонни основи, носещи колони и тухли четворки, тъй като е много скъпо да ползвам панели от врати имитация на дърво, но какво е това нещо "канал" имаш предвид канализация или да си сменям маслото на джипа???
                  За плоча отгоре не ми харесва, трябва да правя и покрив, че ми стои недовършено.
                  Иначе за тефериджа знам, че ще се намерят доброволци, ще се обадя, като стигна дотам.
                  Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Плочата е задължителна. Къде ще закачиш телфера иначе .
                    Aкълa e кaтo жeнскoтo нepaзпoлoжeниe. Нe ти ли дoйдe нa вpeмe, нe гo и чaкaй!

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                      Започвам да се съгласявам за стандартна конструкция...

Правилно се насочваш! Като претеглиш всички условия и подробности - цени, доставки, достъпност на материали, време, наличие на хора с познания за изпълнението на различните варианти и т. н. и т. н. - везните твърдо се накланят в полза на изпитаното във времето.
                      Няколко препоръки от мен за подробностите:
                      За по-добра термоизолация, може да направиш стените от единични тухли, външна зидария от решетъчни, вътрешна от плътни, със 5-7см пенополиуретан, или пенополистирол между тях /това всъщност е нормалният начин за изпълнение на топлоизолация, това с изолацията положена върху съществуваща стена е метод за реновиране, който не знам защо се наложи като стандартен и за новото строителство/. Водопровод и канализация е добре да има при всички случаи, също така и канал, в смисъла на съоръжение даващо ти достъп до автомобила отдолу /доста по-евтин е от всякакви подемници/, този канал е добре да е със вградено осветление. Предвид, че гаража, доколкото разбирам, ще е свободностояща самостоятелна постройка, най-добрия вариант за покрив е четирискатен, за по-просто и евтино може и двускатен. Хоризонтална плоча /масивна, или не/, мисля, че не е уместна. Тя само ще усложни, оскъпи и увеличи времето за строителство, в същото време, ще намали обема на помещението, което по същество е индустриална постройка. Телфер може да се монтира на някоя усилена /дори ако си със стоманенобетонна плоча, на мястото за окачане на телфер, тя също трябва да се усили/ ферма от покривната конструкция. Ако решиш покрива да е двускатен, най-добре е естественото осветление да се предвиди на калканите, така светлината ще идва отгоре, стените ще са свободни за разполагане на стилажи, работни плотове и пр, а и от гледна точка охрана е по-удачно. Може да направиш и комин, с две тръби - за отопление и вентилация.Тъй като топлинните загуби са най-вече в посока нагоре, си е направо задължително да изолираш и покрива. Това може да се реализира със 10-12см минерална вата между ребрата, т. е. обшивка не само отгоре под керемидите, а и отдолу, и между двете ватата.
                      Надявам се да съм бил полезен. Успех!
                      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Благодаря зя съветите на всички! Davc eстествено че си ми полезен, както ти, така и всички написали нещо по темата ми. За по-добрата термоизолация не ми е нужна, тъй като това няма да бъде помещение за работа, а само гараж и аз няма никога да го отоплявам, само ми трябва да не ми замръзват тръбите, ще го направя от тухли може би, с двускатен покрив от дървена конструкция и ондулин. Ще сложа между гредите на покрива изолация с мин. вата, но не толкова дебела. Плоча за покрив няма да изливам, поради по-горните причини. Може би и канал не ми е нужен т.к. ремонти не смятам да извършвам, с изкл. на много дребни такива, смяна или ремонт на нещо по АТВ. ВиК ще правя и ел. също.
                        За прозорци много удачно е да са на покрива, но за съжал. капандурите са много скъпи и ще трябва да са стандартни малки стенни прозорчета.
                        Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Бе, ти сега си мислиш, че няма да работиш в гаража, ма като се заиграеш с "ъпгрейди" по джипката - ще видиш! Пък и споменаваш за някакъв ретроавтомобил - къде ще го възстановяваш?
                          За прозорците, не става въпрос за капандури по скатовете /които наистина са доста скъпи/, а за нормални прозорци на калканите, при двускатен покрив, към какъвто видно се насочваш.
                          Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                            Бе, ти сега си мислиш, че няма да работиш в гаража, ма като се заиграеш с "ъпгрейди" по джипката - ще видиш! Пък и споменаваш за някакъв ретроавтомобил - къде ще го възстановяваш?
                            За прозорците, не става въпрос за капандури по скатовете /които наистина са доста скъпи/, а за нормални прозорци на калканите, при двускатен покрив, към какъвто видно се насочваш.
                            Ретроавтомобила е възстановен, но не е изкарван от 10 г. насам има естествено много неща по него, но нямам време. Предпочитам всеки свободен уйкенд ако е добро времето да си направя разходка в гората и пикник, а ако е лошо-пак разходка и обяд в някоя кръчма. Нямам време за ремонти, но трябва все пак да предвидя и тази възможност.
                            За прозорци, ако покрива е двускатен калканите" отпред ще има врата на гаража и само отзад-посока чист север има възможност за прозорци.

Коментар

Горещо ти препоръчвам да си направиш канал (такъв за ремонти), пък после ако не искаш не го ползвай. Въпроса е че един път ще ти потрябва, ама ако го нямаш, ще се изчекнеш. А и покрай другите неща на строежа изобщо не е голяма разправия.

Изолация те съветвам все пак да направиш. При положение че не го отопляваш и при по-сурова зима тръбите замръзват много лесно когато няма консумация на вода. Казвам ти го като патил човек.

Един вариант за изолация е например 2 успоредни зида от тухли единици, а между тях изолация. Варианти бол. При това няма да е скъпо, а недостатъците на външната или вътрешната изолация при тоя вариант отсъстват.

Коментар

Все си мисля, че канал за ремонти и смяна на ГСМ е отживелица и за последните 10 г., че и доста повече от както не карам лада /да не ме чуе Стефан/ и др. соц. творения не ми се е налагало да ползвам, ремонти естествено правя, но ги възлагам на професионалисти и "майстори" на които не им знам името. И подемник да си купая пак няма да направя ремонт на АСК или ESP система.
                                За изолация ще направя, но не толкова "сериозна".

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X