Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да си построя ГАРАЖ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Да си построя ГАРАЖ

Късно видях темата .Може вече да е построен гаража.
    Аз лично ползвам блокчета от бетон.Не газо бетон а Бетонови блокчета.Цена 1.16 с ддс.40 дълги 20 високи 14 широки.Блокчетата са кухи .По принцип ги ползват за огради има си и колонки към тях.Но се зидат и къщи .Аз лично съм зидал с циментов разтвор.След изсъхване стената кънти като на бетон.Блокчето е много здраво .
    Добър зидар може да изида гаража за ден.А забравих.Стената не се нуждае от измазване няма проблем да е мие дъжда.Отвътре може да се сложи обикновен стиропор и да се шпаклова на една ръка с някакво лепило.
    Последно редактирано от koko11; 27-04-09, 18:47.

Коментар

Не не късно още на е построен гаража.Мн.благодаря за съвета.Аз лично си мислех за зглобяема конструкция с термо панели защото разбрах,че може да се намерят и втора рака по изгодно.Ако знае някой от каде нека каже.

Коментар

Първоначално публикуван от vazi Преглед на мнение
        Не не късно още на е построен гаража.Мн.благодаря за съвета.Аз лично си мислех за зглобяема конструкция с термо панели защото разбрах,че може да се намерят и втора рака по изгодно.Ако знае някой от каде нека каже.
        И отново извинения !
        1. Бях БАННАТ и нямах достъп до Форума .
        2. Бях в Гърция и то в планините .
        3. Бях поръчал на сина - но той като разбра , че съм баннат заради неговата регистрация - направо беше изумен .
        Преди час се прибрах успешно и .... ето ме тук .

Ето обещания телефон - 032/511-355 -Христо Денчев - мениджър на фирмата. Факс: 032/243-834 и мобилен : 088/68-68-886
        Те са вносители и разполагат с панели на добри цени ( не знам дали са втора употреба ) . Успех !

Коментар

Ако колегата е звънял и им инфо - нека сподели...

На мен ми е нужно за по-голяма постройка по принцип - около 200 квадрата сервиз, но засега е само на фаза идея...
          ПроС гАзар... 0883 353 299 Ивайло

Коментар

Още не съм звънял сега се връщам от прочивка малка.Много благодаря на колегата за телефоните и за помощта. Утре мисля да се обадя и като имам инфо ще пиша.

Коментар

Вече имам готов проект и строително разрешение, но нещо с финансите станаха зле нещата.
              Така че чакам по-добри времена.
              Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                Вече имам готов проект и строително разрешение, но нещо с финансите станаха зле нещата.
                Така че чакам по-добри времена.
                На каква конструкция се спря? Колко ти излезе проекта и строителното разрешение?

За метална конструкция с термопанели иска ли се строително разрешение?
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                  На каква конструкция се спря? Колко ти излезе проекта и строителното разрешение?

Ако минаваш към наще щати ще ти покажа моя.Той е от термопанели и не се изисква разрешително.Доста е евтин и топъл,но не мога да си сложа лебедка на тавана.
                  JEEP GRAND CHEROKEE 2.7crd 088-570-53-52

Коментар

Първоначално публикуван от Калин Преглед на мнение
                    Ако минаваш към наще щати ще ти покажа моя.Той е от термопанели и не се изисква разрешително.Доста е евтин и топъл,но не мога да си сложа лебедка на тавана.
                    Е, то лебедката на тавана зависи от това колко е здрава металната конструкция, все пак.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Колега я светни колко струват панелите,че имам за заграждане едни двайсетина квадрата,искам половината да е панел,и над него стъкло.,? трябва да е високо 2.20

Коментар

Миналата година когато трябваше да взимам решение за стените , най-доброто по мое мнение съотношение качество цена имаха панелите от армиран стиропор които ползвах. Повечко има тук http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...t=36374&page=3
                        0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Аз си построих гараж преди 2 години.30 квадрата площ,стените са изградени от тухли 4-ки,измазани и пръскани отвън и отвътре.Покрива е ламаринен (поцинкована ламамрина) ,качен на метална ферма,която образува лек наклон за да се стича водата.Отдолу под ламарината с цел изолация сложих листове стиропор с дебелина 2 см.Бяхме 3-ма души и го построихме за по-малко от 2 месеца.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

Стените ще са от тухли четворки, зид с дебелина 25 см. върху бетонна основа, покрива е двускатен с дървена конструкция покрита с дъски, мин. вата и ондулин. 6х6 м. 2 клетки с отделни врати. Проекта и разрешителни ми струват общо близо 2 000 лв.
                            Документите са в къщи, ще щракна тези дни това-онова.

Изисква се проект и стр. разрешение даже за ограда с масивен фундамент и за поставяне на бетонен гараж, ако същия трябва да се води като недв. имот.
                            Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Аз още чакам узаконяване в общината,но мисля да прежаля едни 50 евро и да почерпя женицата,която се знимава с тези неща (толкоз ми казаха,че е "таксата").

Коментар

Цената определя ли се от кврадратурата.? И аз имам познати из общината,но вече не е като преди,в тия времена никой не си слага главата в торбата ...
                                "Следващия" гараж,ще е около 130кв. и събирам идеи за изграждането,.Единственото което ще сложа със сигурност е хале/метални ферми/ и отвсякъде покрито с термопанели.
                                Ето една идея от работата..

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X