Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да си построя ГАРАЖ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Да си построя ГАРАЖ

Добре де сина ти ще прескочи от ATV та на джипове, ше вземе да си ги тунингова сам, и кво ще правиш ти тогаз, питам аз ?
    Ще разбиваш бетона, ето кво ))) От какъв зор, да не го направиш сега - канала за ремонти ?
    А покрива на гаража се прави плосък с парапети и теракот, и отгоре лозница за сянка, и лятото едни бири се пият, изпотени, мерак голям. И в гаража - ладовина ))
    Знаеш ли в една немска къща, къде е мъжът в неделя - в гаража. Имат си фарерклубове, левия им лакет е винаги изжулен, това от паркирането, на заден ход с отворен прозорец. А гаража е втората къща на мъжа, там той си е господар, как си подреждат ключове и лулички само да видиш - аптека! И миндерче и хладилник, абе мечта, де да имах и аз такава угода.
    Последно редактирано от Nik Nikolov; 12-02-08, 14:41.
    Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Плоския покрив няма да ми се връзва на къщурката, имам къде да Ви посрещна на терасата си през лятото и в механа с камина през зимата.
      А този канал голяма отживелица ми се струва, и все пак е разправия, кофраж, армиране, бетон, после облицовка, изисква много дълбок канал, по-ниско от канализацията ми, а това влече до утайник и помпа за мръсни води. Ел. инсталация вътре в канала, предпазни бордове, да не скочи кол в него и капаци, когато не се ползва... Това изразено във време и пари ще ми стигне за доста ремонти.
      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от Nik Nikolov Преглед на мнение
        Добре де сина ти ще прескочи от ATV та на джипове, ше вземе да си ги тунингова сам, и кво ще правиш ти тогаз, питам аз ?
        ...............
        Знаеш ли в една немска къща, къде е мъжът в неделя - в гаража. Имат си фарерклубове, левия им лакет е винаги изжулен, това от паркирането, на заден ход с отворен прозорец. А гаража е втората къща на мъжа, там той си е господар, как си подреждат ключове и лулички само да видиш - аптека! И миндерче и хладилник, абе мечта, де да имах и аз такава угода.
        Да му мисли сина ми, ще му дам и да копае и да събори целия гараж, ама дано му се работи, че това поколение което възпитаваме хич не е от работливите...

А за да не си хабя дрехите, ще направя и гаража и вратата широки, а пък за пълен хладилник и миндерче канал не ми трябва
        Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Това е предложение за организиране на гаража с размери 6,5х3,4х2,5м от списание "За рулем" от бр.12/1987г.,само съжалявам, че нямам скенер но и от снимката се разбира.
          Сектор А е основното работно място в който е поставен тезгях и табло с инструменти.
          В сектор Б са етажерки за съхранение на малки обурудвания и инструменти ,а също и материали-смазки,антикорозионни и бояджийски покрития.Дълбочината на етажерките е 15-20см.
          Сектор В е шкаф със ширина 35-40см. за дрехи и обувки и предмети чувствителни на прах.
          Сектор Г стелаж по цялата ширина на гаража с дълбочина 100-150см за съхранение на едрогабаритни детайли.
          В сектор Д по цялата дължина на гаража се поставя стелаж за особенно дълги предмети
          Препоръчват да има и голям пожарогасител
          Прикачени файлове
          Последно редактирано от banjo; 14-02-08, 00:27.
          Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
          Дий Снайдер

Коментар

Здравейте колеги и на мен ми предстои правенето на гараж.Прочетох много савети но не разбрах кой е най-евтиния и бърз вариант?Помагай те давайте акъл

Коментар

Аз стигам до извода че най-бързо би станало с някаква метална опорна конструкция. Дали най-евтино - не знам. А пък после за стените - варианти бол.

Иначе, най-евтино като че ли би било със стандартна бетонна конструкция. Примерно зидове от газобетон, с бетонови колони и бетонов пояс отгоре. Покрива - както дойде - дърво, метал, отгоре керемиди, ламарина или ондулин, например.

Аз ондулина много си го тача.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                Аз стигам до извода че най-бързо би станало с някаква метална опорна конструкция. Дали най-евтино - не знам. А пък после за стените - варианти бол.

Иначе, най-евтино като че ли би било със стандартна бетонна конструкция. Примерно зидове от газобетон, с бетонови колони и бетонов пояс отгоре. Покрива - както дойде - дърво, метал, отгоре керемиди, ламарина или ондулин, например.

Аз ондулина много си го тача.
                Метален гараж - за паркиране само - около 600 лева.
                Има бетонни преместваеми - гледах доста обяви , но цени ... ?
                Винаги най-евтино е от дървена конструкция - и като време и като цена. 60-70 квадрата ще излезе около 7000 лева с бетонната основа.
                Толкова излезе за един гатер ( къщата на работниците ).
                Но в България - не знам защо нямаме уважение на този вид строителство ! Мислим го за скъпо строителство .
                Метални гаражи - СТУД голям и много топлоизолация иска . Но също е добър и евтин вариант . Особено ако се ползват термо панели - има начин да се вземат евтини - нестандартни !
                А Пожарогасителя - на един сервиз в Белащица ( село до Пловдив ) изгоряха 6 коли защото ....... нямаше Пожарогасител ....
                Изводите - .... всеки ги знае !

Коментар

Мога да помогна с Арматурния двор,с бетон помпа и с бетонов възел,А и с някоя бригада за зидария и леене на плочи
                  Бетон помпата ми е ЦИФА 36 метрова
                  Имам и приятел който се занимава със саниране на сгради и друг с производство на мебели!
                  Can-AM ,Renegad 800 X
                  ,Mercedes ML320 CDI
                  Mercedes SL 55 AMG
                  Toyota HiLux 3.0

Коментар

Първо имам питане кам колегата bgbul.Като казваш,че може да се вземат термо панели на добри цени може би имаш предвит от някаде.Питането ми е от каде?Ще съм ти много благодарен ако споделиш зашото ми е спешно.Също така и ако някой друк знае нека каже.

Сега и кам колегата Ivanhou. Ще имам нужда от бетонец малко за гаража който планувам.Мога ли да се обърна към теб за тези работи?Местото на което ще е гаража е Панчерево.Ако си наблизо и ти е удобно ще съм благодарен.И ако мойе някакви ценички да ми кажете да си правя сметка на кинтите,че те така или иначе не са мноо. И да знаете почерпката е готова вече.

Коментар

Първоначално публикуван от vazi Преглед на мнение
                      Първо имам питане кам колегата bgbul.Като казваш,че може да се вземат термо панели на добри цени може би имаш предвит от някаде.Питането ми е от каде?Ще съм ти много благодарен ако споделиш зашото ми е спешно.Също така и ако някой друк знае нека каже.

Сега и кам колегата Ivanhou. Ще имам нужда от бетонец малко за гаража който планувам.Мога ли да се обърна към теб за тези работи?Местото на което ще е гаража е Панчерево.Ако си наблизо и ти е удобно ще съм благодарен.И ако мойе някакви ценички да ми кажете да си правя сметка на кинтите,че те така или иначе не са мноо. И да знаете почерпката е готова вече.
                      Сега се прибирам и е късно за цени .
                      Иначе - аз съм в Пловдив - тук на околовръстното има склад на един вносител от Гърция. Миналата година - купувах от него - даже имаше и втора употреба - но си изглеждаха идеално - просто им трябваше една боя за уеднаквяване на всичките бройки.
                      Под нестандартни - се разбира - каквито са размерите на място - такива - не може да си поръчваш размера - както е по принцип.
                      За теб свършват идеална работа - ще си ги избереш тук , на място каквито ти трябват .
                      Мястото е - посоката е към Асеновград ( от София) - след разклон за с. Златитрап - на 300 м в ляво .
                      Виждат се термопанелите - няма как да ги подминеш.
                      Ако в София знаеш вносител на такива панели - попитай за нестандартни размери - вероятно ще имат . Ако не - утре ще ти кажа цени - или ти ела да ги видиш. Ще ти кажа и телефони на човека .

Коментар

Ще съм много благодарен ще чакам.Ще почерпя

Коментар

Колеги какво стана ще помагате ли?

Коментар

Първоначално публикуван от vazi Преглед на мнение
                            Колеги какво стана ще помагате ли?
                            Освен извинения - друго всичко е излишно !
                            Ако утре ( неделя) има човек в склада - ще имаш резултата .
                            Ако не - в Понеделник сутринта .
                            Извинявай !

Коментар

Колега не се извинявай няма защо да го правиш! Все пак на всеки му излиза някаква задачка или нещо.Много благодаря предварително.

Коментар

Няма ли кой да удари едно рамо поне със савет.и малко инфо?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X